Lovana
![Vražedná pomsta Vražedná pomsta](https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46842/vrazedna-pomsta-apQ-46842.jpg?v=1475870731)
Druhý díl série Hunger Games mě bavil o něco méně než první díl a Čtvrtohry za mě byla pořádná podpásovka. Ale po návratu do arény mě kniha zase hodně bavila a knihu jsem si velmi užívala. Takže přesto, že první díl se mi líbil o trochu více, tak i tento byl skvělý a určitě to není vycpávka, jak se bohužel někdy u vícedílných sérií stává...
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Nelíbánky Nelíbánky](https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468382/nelibanky-AvZ-468382.jpg?v=1618560083)
Přestože jsem se nestihla ke knize dostat ještě v létě, ale po začátku podzimu, tak mi to vůbec nevadilo a jsem velmi ráda, že jsem se k ní dostala ještě letos, protože tato kniha byla skvělá.
Hlavní hrdinka Olive je správně praštěná, má talent na trapasy a je přesvědčená o své celoživotní smůle a že když se něco pokazí musí to zákonitě být její vina... Ethan byl také skvělý a už od začátku knihy jsem se bavila nad tím, jak do sebe oba dva v jednom kuse "jedou".
U knihy jsem se velmi dobře bavila, místy jsem se smála nahlas a vůbec knihu nechtěla odkládat, až jsem nakonec četla snad do dvou do rána, protože jsem nutně potřebovala vědět, jak to dopadne...
V první polovině jsem si přála, abych byla na Maui také a ve druhé mě potěšilo, že se našlo i něco navíc a nakonec byla z knihy i dojatá a neubránila se pár slzičkám dojetí...
Pokud máte rádi romantické komedie, tak do toho, tato kniha vás určitě bude bavit. Já jsem teda nadšená a určitě si přečtu i nějakou další knihu tohoto autorského dua.
Hodnocení 4,75*/5*
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Ztracená naděje Ztracená naděje](https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/197039/bez-nadeje-ztracena-nadeje-eIh-197039.jpg?v=1402699673)
"Pokračování" knihy Bez naděje jsem četla prakticky hned po dočtení a asi by bylo lepší, kdybych si mezi díly nechala nějaké volno... Kniha Ztracená naděje je krásná, ale je to opravdu to samé jen z opačného pohledu... Dozvěděla jsem se ještě pár dalších věcí, ale víceméně to bylo téměř to samé, co jsme dostali v příběhu z pohledu Hope.
Takže tato kniha opravdu ano, je krásná, ale radši si nechte nějaký časový odstup po dočtení prvního dílu a teprve poté se pusťte do tohoto..
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Bez naděje Bez naděje](https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/182778/bez-nadeje-bez-nadeje-xSL-182778.jpg?v=1402699717)
Moje druhá kniha od autorky a opět jsem spokojená. Předchozí kniha, kterou jsem četla (Možná jednou) se mi sice líbila více, ale i tato kniha se mi moc líbila.
Velmi jsem si oblíbila hlavní postavy a doufala, že vše dopadne, tak jak má. Byla jsem pak hodně překvapená ve druhé polovině knihy, co vše jsme se dozvěděly, i když něco už se dalo tušit z předchozího děje, ale určitě ne vše...
Kromě hlavních postav jsem si oblíbila také dvě vedlejší, jen mě mrzelo, že jedna z nich tam byla jen na úplném začátku a pak už tam byla jen na "dálku"...
Při čtení se ve mě stihly vystřídat snad všechno emoce, od radosti až po odpor, smutek a zklamání a u knížky jsem se jak smála, tak i plakala...
Určitě si přečtu i "pokračování" knihy a také další knihy autorky.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Haunting Adeline: Stíny nad Adeline Haunting Adeline: Stíny nad Adeline](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540778/haunting-adeline-stiny-nad-adeline.jpg?v=1721786516)
Nejprve jsem knihu vůbec číst nechtěla, ale nakonec jsem se do ní přece jen pustila. A sama úplně nevím, co k tomu mám říct a jak knihu hodnotit. S tím, že je kniha hodně temná jsem počítala od začátku, hodně jsem o tom četla a ostatně na to ve varování upozorňuje i sama autorka. Vzhledem k tomu, že čtu hodně různé thrillery a detektivky, tak na různé mordy, mučení a podobně jsem zvyklá, přesto mi při čtení některých pasáží nebylo úplně dobře.
Za mě nebyl ani jeden z hlavních hrdinů úplně normální, ale tím se k sobě perfektně hodili. Co se mi ovšem nelíbilo bylo to, že přesně to, proti čemu stín bojoval, tak potom dělal Adeline. To se mi opravdu nelíbilo. Hodně mě bavila postava Dayi. Ve druhé polovině už mi přišlo, že bylo v knize sexu až příliš a už mě tyto scény ani nebavily. Od vyšetřování vraždy prababičky Adeline jsem asi také čekala více.
Až téměř do konce knihy jsem byla přesvědčená, že další díl číst nebudu, ale to co se stalo na konci knihy, zejména v předposlední kapitole, mě přesvědčilo, že potřebuji vědět, co bude dál a kdo je teda ta daná osoba. Takže další díl si přečtu, ale nijak nadšená z knihy také nejsem.
Hodnocení 3,5*/5*
![3.5 z 5 3.5 z 5](img/content/ratings/35.png)
![Vánoce na skotském hradě Vánoce na skotském hradě](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523776/vanoce-na-skotskem-hrade-651edeca690ca.jpg?v=1696521930)
Od této knihy jsem dostala přešně to, co jsem chtěla. Krásná vánoční atmosféra, skvělá hlavní hrdinka. Zamilovala jsem si Edinu, ta byla prostě skvělá a taky mě bavil Bob. Nádherné prostředí malé skotské vesničky a velkého hradu jsem si zamilovala. Do toho pěkná romantická linka, takže jsem moc spokojená.
Pokud chcete pěknou romantickou knihu, která navodí vánoční atmosféru, tak tuto mohu s klidným srdcem doporučit.
Hodnocení 4,25*/5*
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Vražedná naděje Vražedná naděje](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/534298/vrazedna-nadeje-65f30379766d5.jpg?v=1710424953)
Další díl této skvělé série (určitě doporučuji číst postupně od prvního dílu) a já opět můžu jen a pouze chválit.
Tento díl měl opět rychlý rozjezd, hned na začátku to jde hodně zprudka, dvě mrtvoly, střelba do podezřelého, no, rozhodně jsem se hned od začátku nestihla nudit. Někde za polovinou knihy jsem si večer říkala, že dočtu kapitolu a půjdu spát a nakonec jsem četla do čtvrt na tři. Takže tento díl byl opět velmi čtivý, pár věcí jsem odhalila a myslela jsem si správně, v jiných věcech jsem zase byla úplně mimo.
Jen ohledně jedné věci bych opět měla výtku, ale konkrétní tady nebudu, abych nespoilerovala, ale to mi úplně nesedělo a věřím, že ve skutečnosti by to bylo jinak,
Rozhodně se brzo vrhnu i na pátý díl. Jsem velmi ráda, že jsem se do této série konečně pustila, protože opravdu stojí za to.
Hodnocení 4,75*/5*
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/530478/ctvrte-kridlo-65d33a226d857.jpg?v=1708341794)
Přestože nejsem nijak velký čtenář fantasy, tak boom okolo této knihy se ani mně nevyhnul a říkala jsem si, že si knihu tedy přečtu, abych si na ni udělala vlastní názor. Nebyla to pro mě ani první kniha autorky, již jsem četla Nedokončený příběh a ten se mi líbil hodně, tak o to více jsem byla zvědavá na Čtvrté křídlo.
Kniha mě vtáhla hned od začátku, začíná to velmi zajímavě a dramaticky a díky tomu jsem se začetla opravdu okamžitě.
Hlavní hrdinku jsem si oblíbila a líbil se mi vykreslený svět. Co se mi líbilo úplně nejvíce, tak to byla komunikace s draky, u těchto pasáží jsem se opravdu často smála a velmi dobře jsem se u těchto scén bavila.
Celkově mě kniha hodně bavila a na to, že je to poměrně bichle, tak jsem ji měla i rychle přečtenou. Dokázala ve mně vyvolat emoce, jak pozitivní, tak i negativní. Nicméně mám ke knize i pár drobných výtek, v jednu chvíli mi přišlo, že je tam romantiky až moc, na to, že je to fantasy, a to já čtu romantiku poměrně hodně, tak je možné, že lidem, kteří romantiku nevyhledávají by toto mohlo vadit. Zároveň je možné, že čtenářům zběhlých ve fantasy světech nepřijde svět nějak zajímavý nebo málo vysvětlený atd. Já fantasy prakticky nečtu, takže já byla v tomto ohledu spokojená. Těším se na další díl, zejména skrz zvrat na konci prvního dílu. Každopádně autorka psát umí a její styl mě baví, a kromě dalšího díla Empyrea se pustím i do knihy Všemi smysly.
Hodnocení: 4,5*/5*
![4.5 z 5 4.5 z 5](img/content/ratings/45.png)
![Hovor se smrtí Hovor se smrtí](https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/341853/hovor-se-smrti-z1H-341853.jpg?v=1493640016)
Již osmý díl této série, kterou mám moc ráda, zejména kvůli dvojici vyšetřovatelů. Nicméně mě malinko mrzí, že se poněkud některé věci začínají opakovat. Přesto mě série stále baví a určitě se pustím i do dalších dílů.
Tento díl je ale za mě slabší než předchozí. Celá kniha byla hodně čtivá, opět jsem potřebovala vědět, jak vše dopadne, ale bohužel konec knihy mě celkem zklamal a po dočtení mi zůstalo několik nezodpovězených otázek (nebudu tady psát, o co jde, protože by to byl jeden spoiler za druhým). Na jednu z nich snad dostanu odpověď v dalším díle, ale to teprve uvidíme.
Takže za mě tento díl o něco slabší, ale pořád je to dobrá kniha a opět se v ní Carter nezapře, opět je dost brutální. Doufám tedy, že další díl se mi bude líbit více.
Hodnocení: 3,75*/5*
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Já jsem smrt Já jsem smrt](https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/302812/ja-jsem-smrt-0DK-302812.jpg?v=1468504306)
Další díl této skvělé série, kterou mám hodně ráda. Jsem ráda, že po minulém díle jsme se vrátili do známého prostředí a ke „starým“ známým postavám.
Tento díl byl opět protkán šílenými vraždami, nad kterými člověku zůstával rozum stát. A zároveň silná linka z minulosti, u kterého jsem se opravdu nestačila divit. Vše se v závěru propojilo a tentokrát mě opět překvapil vrah.
Tento díl je stejně čtivý jako předchozí, čemuž hodně pomáhají krátké kapitoly a v tomto díle i střídání minulosti a současnosti. Ke konci už mi kniha nešla odložit, musela jsem vědět, jak vše dopadne a kdo za tím stojí.
Hodnocení: 4,25*/5*
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Mrtvá zóna Mrtvá zóna](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495908/mrtva-zona-8mD-495908.jpg?v=1657754960)
Další díl skvělé série. Opět se setkáváme s mými oblíbenci – Poem a Tilly, kteří jsou dohromady prostě nepřekonatelní. I když tentokrát mi tam chybělo trochu více Tilly, což ale bylo způsobeno tím, že jsme tam měli jiné dvě ženské postavy. Zároveň mi v tomto díle chyběla jiná ženská postava a doufám, že se s ní v dalších dílech zase setkáme. Přestože díl nebyl špatný, tak mi tady něco chybělo a za mě to byl zatím nejslabší díl série.
Dost dlouho jsem moc nechápala, o co vlastně jde a nechápala jsem proč byla v knize první kapitola. A ani později jsem se upřímně chvílemi příliš nechytala a moc nevěděla, co mám čekat. Všechny ty tajné služby a armáda na mě byly asi moc zamotané a úplně mě tento díl tak nevtáhl jako ty předchozí díly.
Celý příběh mi potom přišel asi až trochu překombinovaný a konec potom asi až příliš rychlý. Pachatele jsem tentokrát odhadla o chviličku dříve než Poe, ale ne o moc. Díky poslední kapitole se už těším na další díl.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Alicina síť Alicina síť](https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/394644/alicina-sit-vFl-394644.jpg?v=1542356524)
Moje první kniha autorky a určitě ne poslední. Obecně mám hodně ráda příběhy, kde se střídá více časových rovin, takže to bylo něco přímo pro mě.
Velmi zajímavé je spojení minulosti a „přítomnosti“ a tím pádem i v podstatě propojení dvou světových válek, a tímto jsem se v knize asi zatím nesetkala.
Obě časové linky jsou hodně silné, o trochu více mě asi bavila linka z 1. světové války, bylo pro mě velmi zajímavé nakouknout pod pokličku toho, jak to měly ženy – špiónky těžké.
Pokud jde o hlavní postavy tak jsem si velmi oblíbila všechny hlavní postavy, i když u jedné to trochu trvalo (kdo četl, ví, koho myslím a proč to tak bylo). Zároveň mě velmi zajímal osud dalších dvou osob (opět kdo četl pravděpodobně ví, koho myslím).
Přestože má kniha více než 500 stran, tak se čte velmi dobře a stránky utíkají samy pod rukama, zejména ve druhé polovině, to už je úplně „fičák“.
Některé věci v příběhu bych si přála, aby byly jinak, ale tady nemůžu být konkrétnější, aniž bych spoilerovala a za druhé to je jen můj subjektivní pocit, jak bych si přála, aby kniha dopadla.
Hodnocení 4,5*/5*
![4.5 z 5 4.5 z 5](img/content/ratings/45.png)
![Nepříliš šťastná rodina Nepříliš šťastná rodina](https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488584/neprilis-stastna-rodina-POA-488584.jpg?v=1646840744)
Po dlouhé době jsem se k autorce opět dostala (četla jsem jen první tři její knihy vydané u nás a pak dlouho nic), kniha nebyla špatná, ale první tři knihy, které jsem od autorky četla se mi líbily více
V této knize nebyla snad jediná sympatická postava, spíš jsem celou knihu přemýšlela, kdo je tam největší psychopat. Postav bylo poměrně hodně a chvíli mi trvalo, než se se zorientovala v úplně všech, zejména v těch vedlejších postavách jsem měla poměrně „guláš“.
Příběh byl dost zamotaný a člověk si nemohl být ničím moc jistý. Jedna věc ohledně vyústění mě zklamala, ale konkrétnější nebudu, ať nespoileruji.
Určitě si časem nějakou knihu autorky opět přečtu, protože nejsem z této knihy tak nadšená, jako z těch předchozích, tak kniha byla velmi čtivá a bavila mě, jen jsem čekala trošku více.
Hodnocení 3,75*/5*
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Milovaný nevlastní bratr Milovaný nevlastní bratr](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/473528/milovany-nevlastni-bratr-t63-473528.jpg?v=1622141453)
Ke knize jsem se dostala díky knižní štafetě, nevím, jestli bych se k ní dostala, nebýt ji. Ale rozhodně nelituju toho, že jsem si knize přečetla, kniha byla velmi čtivá, těžko se mi odkládala a já potřebovala číst pořád dál, abych věděla, jak vše dopadne. Knihu jsem měla přečtenou i přesto (nebo možná právě proto), že jsem v podstatě četla knihy dvě samotnou knihu a k tomu hromadu poznámek od holek ve štafetě (byla jsem 19. takže občas už ani nebylo, kam psát) a dohromady to bylo ještě lepší čtení, než by to bylo bez poznámek holek.
Hlavní postavu Gretu jsem si velmi rychle zamilovala a ani Eleca mi to netrvalo dlouho. Velmi mě bavilo jejich vzájemné pošťuchování a „vtípky“. Hodně jsem se u toho nasmála, ale na druhou stranu byly v knize i pasáže, kde jsem neměla daleko k slzám a i takové, kdy jsem zůstala zírat s otevřenou pusou. Byla jsem ráda i za to, že nám autorka nabídla poté i Elecův pohled, ale přestože mě tato část bavila, mohla být kratší. Bylo mi líto jedné postavy, protože byla skvělá, ale ocitla se na špatném místě, aby ji člověk mohl fandit (myslím, že kdo četl, tak ví, koho myslím).
Pokud se na tuto knihu chystáte, tak doporučuji nečíst anotaci (pokud jste tak již neučinili), bohužel tak jako je v poslední době velmi časté i tato anotace vyzrazuje z děje zbytečně moc.
Za mě skvělá kniha, kterou slupnete, jak malinu a já si rozhodně přečtu i další knihu autorky, ať už z její samostatné tvorby nebo některou z knih, které píše se svou kolegyní.
Hodnocení: 4,5*/5*
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Město strachu Město strachu](https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517095/mesto-strachu-eRd-517095.jpg?v=1685207961)
Na další, již předposlední díl, skvělé série Útěk z výhně jsem se velmi těšila. Předchozí díly (zejména první a třetí) byly naprosto skvělé a já byla zvědavá, kam se příběh posune a jak to vše bude dále (kdo ví, co se stalo na konci třetího dílu ví, ale kdyby náhodou někdo ještě třetí díl nečetl, pokusím se psát tak, abych nespoilerovala předchozí díly, ale u čtvrtého dílu série je to již velmi těžké).
Všechny předchozí díly byly velmi čtivé (možná až na první polovinu druhého dílu), ale u tohoto dílu jsem měla trochu problém se pořádně začíst a příběh mi neubíhal tolik, jako u předchozích dílů. Navíc už je dost těžké představit si Alexe.
V tomto díle se staly i jisté věci, které jsem nečekala (pokud to někdo bude chtít probrat, ať klidně napíše) a naopak jiné, které jsem čekala, se nestaly. Jsem tedy velmi zvědavá, jak vše dopadne v posledním díle.
Za mě asi nejslabší díl celé série, ale pořád je to skvělé čtení.
Hodnocení: 4*/5*
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Tma Tma](https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/389601/tma-B2w-389601.jpg?v=1537092351)
První kniha tohoto autora, kterou jsem četla. Od začátku jsem měla strach, že mi autor úplně nesedne, ani anotace knih mě úplně nepřesvědčily, ale v rámci knižního binga jsem se k autorovi nakonec dostala. Ale bohužel mi tato kniha vůbec nesedla, vůbec jsem se u knihy nebála, čekala jsem, že bude kniha děsivější, ale za mě nebyla děsivá vůbec, spíše v jednu chvíli nechutná…
Bohužel asi má první a zároveň i poslední autorova kniha.
Hodnocení 2,5*/5*
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Přání Přání](https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/486265/prani-MQO-486265.png?v=1670249209)
Mé první setkání s autorem, na kterého už jsem se dlouhou chystala a konečně jsem se k tomu dostala díky knižnímu bingu. Zvolila jsem si autorovu poslední knihu, který u nás vyšla. Trochu jsem věděla, do čeho jdu, protože jsem viděla pár filmů natočených podle jeho knih.
Vůbec mi nevadilo, že jsem knihu četla až na konci ledna, vzhledem k tématu bych ji asi nechtěla číst úplně přes Vánoce…
Líbilo se mi střídání současnosti a minulosti a jak jsme se postupně dozvídali více a více. Trochu více mě bavila linka z minulosti, úplně jsem si zamilovala všechny postavy, se kterými se Maggie poznala, nejvíce Bryce a tetu Lindu, ale také Brycovu rodinu a Gwen.
Úplný konec příběhu mi byl jasný prakticky od začátku a taky jedna další věc, ale nebudu spoilerovat. Na zážitku mi to ale neubralo a několikrát jsem utírala slzy, ať už smutku nebo radosti. Určitě si přečtu i další autorovu knihu a budu mít hodně na výběr, otázka teda jen zůstává kdy…
Hodnocení 4,25*/5*
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Říše neřesti Říše neřesti](https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485977/rise-neresti-JXv-485977.jpg?v=1642241372)
Okamžitě po dočtení druhého dílu jsem se pustila i do třetího dílu, protože po tom konci nemělo smysl čekat. A třetí byl opět skvělý, pár věcí mi trošku vadilo, ale nebudu to rozvádět, pokud někdo ještě nečetl druhý díl. Každopádně v tomto dílu nechybělo ani napětí, opět to bylo velmi čtivé, stránky mi samy utíkaly pod rukama. Rozhodně se zpětně pustím i do Mount trilogy a jsem moc ráda, že jsem se díky společnému čtení k autorce konečně dostala.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Sněhulčiny Vánoce Sněhulčiny Vánoce](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/453912/snehulciny-vanoce-bHE-453912.jpg?v=1601024871)
Kniha, na kterou jsem se těšila už minulé Vánoce, ale nakonec jsem se k ní dostala až tyhle. Moc jsem se na ni těšila, kvůli krásné obálce a vyprávění z pohledu malé kočičí slečny.
Příběh byl milý, bavily mě Sněhulčiny nezbednosti a i to, jak k sobě hlavní postavy hledaly cestu, i když z mého pohledu už se mohli „vybarvit“ mnohem dřív… Ale je to příběh jako dělaný na období Vánoc, úplně na mě z knihy dýchala ta vánoční atmosféra a velmi ráda bych ochutnala některé z Emilyiných dobrot. U některých Sněhulčiných výmyslů jsem se musela až smát. Celkově příběh nepřináší nic nového, klasický hate-to-love příběh, ale okořeněno kočičí uličnicí mě to moc bavilo. Určitě si přečtu i pokračování.
Hodnocení: 3,5*/5*
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Haka za lilii Haka za lilii](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500116/haka-za-lilii-WwR-500116.jpg?v=1659708061)
Přesto, že jsem žádnou z předcházejících knih autorky zatím nečetla, tak u Haky jsem věděla, že ji budu chtít číst okamžitě, když jsem ji poprvé zaregistrovala, jednak proto, že rugby občas sleduji, můj oblíbený tým jsou All blacks a haku zbožňuji , druhak kvůli krásné obálce. Z těchto dvou důvodů jsem ani nečetla anotaci, takže jsem vlastně ani nevěděla, do čeho se pouštím…
Velmi příjemným překvapením (způsobeným tím, že jsem nečetla anotaci) pro mě bylo to, že kromě rugby se příběh točí kolem fyzioterapie a masáží, protože pro mě je toto prostředí dost blízké. Do knihy jsem se velmi rychle začetla, celý příběh byl velmi čtivý a také má poměrně velká písmena, takže stránky utíkají pod rukama. Jak se mi líbí obálka, tak mě naprosto uchvátilo grafické zpracování knihy, to je prostě nádhera.
Příběh je vyprávěn z pohledu obou hlavních postav, což mám v knihách mnohem radši, než když je příběh vyprávěn jen z jednoho pohledu. Obě hlavní postavy jsem si velmi rychle oblíbila, u Lily mě velmi bavilo, jak byla při práci naprostý generál a dokázala s přehledem srovnat i takové chlapy, jako byli hráči All blacks, jen mě potom mrzelo, že mimo práci byla hodně uťápnutá. U pasáží, kdy Lily masírovala jsem se často smála, jednak tomu, jak ty chlapy dokázala srovnat (do latě) anebo tomu, co se honilo hlavou Alexovi. Občas už jsem si v pozdějších pasážích knihy říkala, že už by se ti dva měli probrat a začít něco dělat… Kromě hlavních postav jsem si velmi oblíbila i vedlejší postavy, celý tým All blacks byl úžasný, ovšem naprosto jsem si zamilovala Jacka a jsem velmi zvědavá, co se více dozvíme o něm v dalším díle, jeho příběh mě totiž velmi zajímavá, v tomto díle jsme se o jeho životě mimo rugby dozvěděli jen velmi málo, ale o to více mě to zasáhlo a byla to také pasáž knihy, kde jsem si pobrečela. A když pominu All blacks, tak takovou sestru jako má Lily by chtěl mít snad každý, Mary byla báječná a pro svou sestru by udělala vše na světe. Protiklad k těmto úžasným postavám byl Ben, kterého jsem měla xkrát chuť proplesknout, ať se vzpamatuje, to byl opravdu nehorázný kre*én…
Snad jediné, co mě na knize lehce zklamalo byl konec, který mi přišel hodně rychlý a také výrazně otevřený… Takže nutně potřebuji další díl a doufám, že se ho dočkáme, co nejdříve, protože včera bylo pozdě!