Lovana Lovana komentáře u knih

Sněhová bouře Sněhová bouře Triona Walsh

Na knihu jsem se velmi těšila, anotace mi připomínala některé jiné knihy, které už jsem četla a které se mi moc líbily (například Seznam hostů nebo Mrazivá smrt). Přestože kniha nebyla špatná, tak takové nadšení jako u dvou výše zmíněných knih se nekonalo.
Hlavní postavu jsem si celkem rychle oblíbila a pak také hlavně Daithího. Ostatní mi k srdci zase tolik nepřirostli. Poměrně rychle mě napadlo, kdo je vrah a proč a stejně tak mě napadla i druhá důležitá věc, která přispěla k tomu, proč se vše stalo tak, jak se stalo.
Kniha se mi četla docela dobře, jen jsem ze začátku bojovala se dvěma jmény - jednak jméno Ferdia mi přišlo jako jméno ženské, takže jsem si dost zvykala na to, že je tato postava muž a druhé jméno bylo Daithí, které jsem četla úplně špatně dokud nebyla v knize uvedená správná výslovnost.
Přestože mám ke knize jisté výhrady, zejména v případě detektivní zápletky (myslím si, že pokud máte v rámci žánru načteno, tak nebudete mít problém odhadnout vraha) a té další věci, tak špatná kniha to určitě nebyla. Určitě tomu pomohlo i období, kdy jsem tuto knihu četla, tak bych doporučila, pokud budete mít na knihu náladu, pustit se do ní v době, kdy bude sníh a podobné počasí jako v knize.

17.01.2025 3.5 z 5

Nikdyuš: Zkoušky, jež podstoupila Morrigan Crowová Nikdyuš: Zkoušky, jež podstoupila Morrigan Crowová Jessica Townsend

Ke knize jsem se dostala díky štafetě a jsem za to moc ráda. Přestože dávno nejsem cílová skupina, tak mě kniha velmi bavila a jsem moc ráda, že jsem si ji přečetla.
Velmi jsem si oblíbila hlavní postavu Morrigan a kromě ní zejména Jupitera, Hawthorna a hlavně maxikočku Fen, ta byla prostě skvělá. Celkově se autorce podařilo postavy hezky vykreslit a bylo tím pádem dost jednoduché si je oblíbit nebo naopak k nim pocítit různě silné antipatie.
Trochu problém bych měla ohledně celého světa Nikdyuše a Republiky, tam si myslím, že by jisté věci bylo potřeba více vysvětlit a to nejen čtenáři, ale i samotné Morrigan. Doufám, že některé věci budou osvětleny v dalších dílech. Já jsem vlastně poměrně dlouho nevěděla, o co přesně jde a to byl asi i důvod, proč jsem si v jedné části říkala, že by se mohlo začít něco dít a trochu jsem se nudila. Ovšem druhá půlka knihy už byla fičák, tu jsem přečetla téměř na jeden zátah.
Docela často jsem si při čtení všímala podobností s Harrym Potterem, což mohlo být podpořeno i panem překladatelem Vladimírem Medkem, který taktéž překládal právě i Harryho.
Celkově jsem hodně spokojená, kniha mě bavila a určitě si přečtu i další díly, abych věděla, jak to dopadne s Morrigan, jejími přáteli a celou Nikdyuší.

13.01.2025 4 z 5

Ultimátum Ultimátum T. J. Newman

Moje první kniha autorky a určitě si přečtu i další. Kniha mě bavila, líbilo se mi neobvyklé prostředí, jelikož knih o únosu letadla jsem moc nečetla, spíše se setkávám s filmy z tohoto prostředí.
Bavilo mě střídaní pohledů několika postav, díky tomu mi čtení rychle ubíhalo a měla jsem knihu za chvíli přečtenou. Jen v jednu chvíli jsem si říkala, že už je to v tu chvíli docela dlouhé a mohlo by se to posunout dále a to se taky rychle stalo. Druhou polovinu knihy jsem pak už doslova zhltla. Asi bych uvítala větší vysvětlení toho, proč pachatelé jednali tak, jak jednali, přišlo mi to trochu moc z rychlíku, tomuto se asi dalo pověnovat více. Skvělé bylo, že kniha neměla žádný zdlouhavý úvod, ale autorka nás hodila do vody a čtenáři plav. Přestože v knize bylo hodně zajímavých míst a i napínavých pasáží, tak já jsem byla celou dobu v klidu a tušila jak kniha dopadne, tudíž jsem nebyla až tak napjatá, jak bych mohla být.
Trochu mě překvapily některé způsoby ochrany a jejího nedostatku, díky kterému k tomuto vůbec mohlo dojít, ale autorka je bývalá letuška, tak to takto zřejmě opravdu bylo (a možná stále je).
Za mě se jedná o velmi čtivý thriller z neobvyklého prostředí, který mě hodně bavil.

Hodnocení 4*/5*

10.01.2025 4 z 5

Všemi smysly Všemi smysly Rebecca Yarros

Další kniha autorky, pro mě čtvrtá čtená (Nedokončený příběh, Čtvrté křídlo a Železný plamen), do které jsem se pustila a přestože kniha nebyla špatná, tak z ní nejsem tak nadšená jako ze Čtvrtého křídla, potažmo Nedokončeného příběhu, ten pro mě zůstává nejlepší z přečtených knih autorky.
Všemi smysly je taková příjemná oddechovka, u které člověk nemusí přemýšlet a jen se nechá unášet příběhem. Ember byla někdy docela na pěst, jak se neuměla rozhodnout, co vlastně chce a Josh byl možná až moc dokonalý. Ale mě kniha bavila, dokonce jsem občas uronila i slzu a jindy jsem se zase od srdce zasmála.
Takže pokud chcete nějaké nepříliš náročné čtení (zároveň ale i obsahující složitější životní situace) a máte rádi vymakané hokejisty, tak se do knihy klidně pusťte.
Ještě bych měla jednu výtku (za kterou ovšem nesnižuji hodnocení knihy, jelikož za to autorka nemůže) a to ohledně jazykové úpravy. V této knize je neskutečné množství chyb a překlepů, někdy i takové, že věta nedává smysl a čtenář přemýšlí "co tím chtěl básník říct". A to já nejsem čtenář, který by chyby cíleně vyhledával a zaměřoval se na ně, ale tady si jich nebylo možné nevšimnout.

Hodnocení 4*/5*

07.01.2025 4 z 5

Mrazivé vyhlídky Mrazivé vyhlídky Wendy Dranfield

Přesně jak jsem očekávala po přečtení prvního dílu se také stalo. Během dvou měsíců jsem přečetla všechny u nás zatím vydané díly a teď budu muset s ostatními čekat až se vydá další díl. Zároveň jsem ráda, že to pro mě byla první přečtená kniha roku 2025 a přestože jsem ji nečetla přímo na Vánoce, ale o pár dní později, tak to přidávalo příběhu na mrazivosti.
Tenhle díl jsem zhltla jen o něco méně než za 24 hodin, kniha se prakticky nedala odložit. V tomto díle se toho dělo tolik, nebylo v ní jediné hluché místo a ani jsem se nenadála a byla jsem na konci knihy. Konec knihy je snad jediné, od čeho jsem čekala malinko více.
Autorka nás opět skvěle mátla, nabízela nám hodně různých možností toho, co se stalo a kdo za tím stojí. Podobně jako u předchozích dílů jsem některé věci odhalila, ale jiné věci mě vůbec nenapadly. Vraha jsem u tohoto dílu odhalila, možná i proto jsem pořád čekala, jestli se ještě něco nestane a nebude to vše jinak. Ale jak to tedy dopadlo a kdo za vším stál, to už si musíte přečíst sami.
Jsem ráda, že má Madison Owena a že ten ji umí v případě potřeby otevřít oči, aby si i ona uvědomila to, co by už vědět měla.
Přestože mě u tohoto dílu lehce zklamal konec, tak jinak byl tento díl neskutečně čtivý a prakticky neodložitelný... Už nyní se těším na další díl a mám jedinou otázku - Kdy vyjde?

04.01.2025 4.5 z 5

Dvě prázdná místa Dvě prázdná místa Zuzana Holčíková

Na pokračování příběhu Nely a Bena jsem se velmi těšila a jsem ráda, že jsem se k němu konečně dostala.
Stejně jako v případě první knihy to byla jednohubka, kterou jsem zhltla téměř na jeden zátah. Ráda jsem se znovu setkala se známými postavami a i některými novými. Nicméně kniha Hra na druhou pro mě byla o něco čtivější, v tomto díle se mi docela vlekl začátek a pořád jsem čekala, kdy se něco stane. Ale po té pro mě hlušší části se to rozjelo a zbytek knihy jsem slupla jak malinu a ani jsem nevěděla jak se to stalo a najednou jsem byla na konci příběhu.
Ben mi občas připadal rozumnější než Nela, každopádně Ben byl opravdu skvělý a na svůj věk měl vše perfektně srovnané. Pokud jde o Nelu, tak těžko hodnotit, jak by se člověk choval v jejím postavení, ona to měla rozhodně složitější než Ben. A úplně nejlepší postava byl za mě Nelin starší syn Matěj, ten byl prostě skvělý.
Přestože se mi osobně líbila o něco více Hra na druhou, tak i toto volné pokračování se mi hodně líbilo. Velmi se mi líbily citáty na začátku každé kapitoly. Jsem moc ráda, že jsem si přečetla pokračování příběhu Nely a Bena a vím, jak to s nimi bylo dál, i když vůbec by mi nevadilo ještě nějaké další pokračování a velmi zvědavě, bych si ho přečetla.

04.01.2025 3.5 z 5

Haunting Adeline: Stíny nad Adeline Haunting Adeline: Stíny nad Adeline H. D. Carlton

Nejprve jsem knihu vůbec číst nechtěla, ale nakonec jsem se do ní přece jen pustila. A sama úplně nevím, co k tomu mám říct a jak knihu hodnotit. S tím, že je kniha hodně temná jsem počítala od začátku, hodně jsem o tom četla a ostatně na to ve varování upozorňuje i sama autorka. Vzhledem k tomu, že čtu hodně různé thrillery a detektivky, tak na různé mordy, mučení a podobně jsem zvyklá, přesto mi při čtení některých pasáží nebylo úplně dobře.
Za mě nebyl ani jeden z hlavních hrdinů úplně normální, ale tím se k sobě perfektně hodili. Co se mi ovšem nelíbilo bylo to, že přesně to, proti čemu stín bojoval, tak potom dělal Adeline. To se mi opravdu nelíbilo. Hodně mě bavila postava Dayi. Ve druhé polovině už mi přišlo, že bylo v knize sexu až příliš a už mě tyto scény ani nebavily. Od vyšetřování vraždy prababičky Adeline jsem asi také čekala více.
Až téměř do konce knihy jsem byla přesvědčená, že další díl číst nebudu, ale to co se stalo na konci knihy, zejména v předposlední kapitole, mě přesvědčilo, že potřebuji vědět, co bude dál a kdo je teda ta daná osoba. Takže další díl si přečtu, ale nijak nadšená z knihy také nejsem.

28.12.2024 3.5 z 5

24 dní do Vánoc 24 dní do Vánoc Michala Ries

Tohle byla nejhezčí vánoční kniha, kterou jsem o letošních Vánocích četla. Četla jsem knihu jako adventní kalendář, každý den jsem četla kapitolu, která patřila k danému datu.
Moc jsem si oblíbila hlavní postavy, Nina byla dobře praštěná a Dominik ten byl prostě dokonalý. Hodně se mi líbil Niny nápad na adventní plán a vždy jsem se těšila, co si v daný den vybere za úlohu. Některé byly velmi vtipné, kdy jsem se skoro celou kapitolu smála, jiné byly dojemné a některé i smutné a bylo mi při jejich čtení úzko.
Pokud chcete nějakou knihu, ze které na vás dýchne vánoční atmosféra, dostanete krásnou romantiku a ještě se u toho zasmějete a možná nějakou slzu uroníte, tak toto je skvělá volba.

Hodnocení 5*/5*

28.12.2024 5 z 5

Den po dni Den po dni Nofreeusernames (p)

Tato kniha ve formě adventního kalendáře byla velmi pěkně zpracovaná a díky rozdělení na jednotlivé dny to bylo velmi pěkné zpřestření adventního času. Každý den jsem se těšila až si přečtu kapitolu na daný den.
Zejména ze začátku mě kniha hodně bavila, čtení bylo moc příjemné, většinou jsem kapitolu na daný den přečetla hned ráno a těšila se na další den. Moc se mi líbilo, jak v knize ke každému dnu byl přiřazený nějaký film (nebo seriál), písnička a obrázky. Pokud jde o samotný příběh, tak přestože už nejsem cílová skupina, tak se mi kniha líbila. Bohužel vyvrcholení knihy pro mě přišlo o dva dny dříve a kapitola ze 24. 12. byla pro mě zklamáním.
Každopádně už jen zpracováním stojí kniha za to se do ní pustit.

Hodnocení 3,75*/5*

Vánoce ve skotské vesničce Vánoce ve skotské vesničce Donna Ashcroft

Po knize Vánoce na skotském hradě jsem se na další knihu autorky velmi těšila, ale bohužel tato kniha pro mě nebyla tolik povedená, jako právě zmíněný hrad.
Bohužel v této knize mi nesedli hlavní hrdinové a i tu vánoční atmosféru bych si dokázala představit, že na mě dýchne více. Prostředí vánoční vesničky bylo fajn, ale něco mi tam chybělo. Kromě hlavních hrdinů jsem si výrazně neoblíbila ani vedlejší postavy.
Osobně mi kniha příliš nesedla, ale to neznamená, že by byla vyloženě špatná a třeba se zrovna vám bude líbit. Ale já bych z vánočních knih autorky určitě zvolila spíše Vánoce na skotském hradě.

Hodnocení 3,25*/5*

28.12.2024 3 z 5

Vánoce na skotském hradě Vánoce na skotském hradě Donna Ashcroft

Od této knihy jsem dostala přešně to, co jsem chtěla. Krásná vánoční atmosféra, skvělá hlavní hrdinka. Zamilovala jsem si Edinu, ta byla prostě skvělá a taky mě bavil Bob. Nádherné prostředí malé skotské vesničky a velkého hradu jsem si zamilovala. Do toho pěkná romantická linka, takže jsem moc spokojená.
Pokud chcete pěknou romantickou knihu, která navodí vánoční atmosféru, tak tuto mohu s klidným srdcem doporučit.

Farma zázraků Farma zázraků B. K. Borison

Na tuto knihu jsem se velmi těšila, čekala jsem, že mě dostane do vánoční nálady, ale bohužel vánoční atmosféra na mě z knihy příliš nedýchla. Romantika jako taková byla fajn, ale chyběla mi ta vánoční atmosféra.
Hlavní postavy byly fajn, ale čím dál příběh postupoval, tak mě začala Stella trochu štvát, tím, jak pořád strkala hlavu do písku. Oblíbila jsem si ostatní postavy a jsem ráda, že se s postavami znovu setkáme v dalším díle.
Kniha za mě byla celkem fajn, ale čekala jsem více vánoční atmosféry, takže klidně by se kniha dala číst už třeba kolem Hallowenu, není třeba číst těsně kolem Vánoc.

Hodnocení 3,75*/5*

Vražedná naděje Vražedná naděje Wendy Dranfield

Další díl této skvělé série (určitě doporučuji číst postupně od prvního dílu) a já opět můžu jen a pouze chválit.
Tento díl měl opět rychlý rozjezd, hned na začátku to jde hodně zprudka, dvě mrtvoly, střelba do podezřelého, no, rozhodně jsem se hned od začátku nestihla nudit. Někde za polovinou knihy jsem si večer říkala, že dočtu kapitolu a půjdu spát a nakonec jsem četla do čtvrt na tři. Takže tento díl byl opět velmi čtivý, pár věcí jsem odhalila a myslela jsem si správně, v jiných věcech jsem zase byla úplně mimo.
Jen ohledně jedné věci bych opět měla výtku, ale konkrétní tady nebudu, abych nespoilerovala, ale to mi úplně nesedělo a věřím, že ve skutečnosti by to bylo jinak,
Rozhodně se brzo vrhnu i na pátý díl. Jsem velmi ráda, že jsem se do této série konečně pustila, protože opravdu stojí za to.

Hodnocení 4,75*/5*

28.12.2024 5 z 5

Mrazivá smrt Mrazivá smrt Darcy Coates

Několikátá kniha autorky, kterou jsem četla, ale první, která se úplně vyhla nadpřirozeným záležitostem a já jsem nadšená. Za mě je to zatím nejlepší kniha autorky, kterou jsem četla.
Autorka nás hned ze startu vhodila do příběhu, hned první kapitola byla velmi zajímává a víceméně celou knihu (až na pár stran zhruba v polovině příběhu, kdy jsem si říkala, že by se mohlo něco začít dít) byl příběh velmi čtivý, stránky mi ubíhaly pod rukama a já musela číst stále dál, abych zjistila, jak vše dopadne. Dlouho jsem nevěděla, co si mám myslet a kdo má všechny ty lidi na svědomí, ale v jednu chvíli mi vše zapadlo na své místo a už mi bylo jasné, kdo za tím stojí, což mi ale ve čtení vůbec nevadilo, autorka si se čtenářem hodně hraje a nabízí jako podežřelého úplně každého. Otázka pak je, jestli se čtenář nechá zmást nebo ne.
Za mě teda velmi povedená kniha autorky a moc se těším na nějaké další, třeba i zase nějakou bez nadpřirozena, i když v tuto chvíli se nejvíce těším na třetí díl série Strážkyně hrobů.

27.11.2024 5 z 5

Příchuť zla Příchuť zla Wendy Dranfield

Třetí díl z této série a já už se teď těším na další díl, který přijde brzo na řadu, protože tato série je šíleně návyková. Zároveň nám autorka nechala nápovědu ohledně toho, co se bude dít v dalším díle a já jsem velmi zvědavá, k čemu hlavní postavy dojdou.
I v tomto díle máme více než jeden případ, a já byla opět napjatá, jak se tyto případy vyřeší. Ráda jsem se opět setkala s již známými postavami a jsem velmi ráda, že jsme nepřišli o mého oblíbence.
Zatím má série za mě vzepstupnou tendenci, tak jsem zvědavá, jak to bude v dalších dílech. Případ řešený v tomto díle mě bavil, něco málo jsem uhádla během čtení, ale rozhodně ne vše a na konci jsem docela zírala. Jen jedna věc mě v tomto díle malinko zklamala, čekala jsem o trošku víc, ale nebudu spoilerovat. Těším se na další díl.

Hodnocení 4,75*/5*

25.11.2024 5 z 5

Beze stopy Beze stopy Eva Brykner

Další z českých autorek, ke které jsem se dostala a musím říct, že tady jsem opravdu velmi spokojená a moc se těším na další knihu autorky.
Ze začátku jsem měla trochu strach z poměrně malého počtu stran (na mě, vůbec mi nevadí knihy, které mají 400+ stran), ale vůbec to příběhu nevadilo. Ano, na konci zůstalo pár nevysvětlených vějiček, ale na druhou stranu tyto, ve výsledku nepodstatné, detaily dokázaly čtenáře skvěle zmást.
Do knihy jsem se začetla hned od první strany, napomáhaly tomu i krátké, svižné kapitoly a já ani nevěděla, jak a byla jsem téměř v polovině knihy. Knihu jsem přečetla na dva zátahy (a to jen proto, že první den jsem začela až večer, jinak bych ji v pohodě dala naráz).
Některé postavy jsem si oblíbila, jiné prakticky od první chvíle nesnášela. Zároveň mě potěšila zmínka o seriálu Zoufalé manželky, které jsem kdysi milovala a pak taky jedna postava, která se jmenuje stejně jako postava z dalšího mého oblíbeného seriálu.
Příběh byl skvěle zamotaný, přestože mě něco málo napadlo, tak rozhodně ne vše a po dočtení jsem chvíli ještě zpracovávala, co se vlastně stalo a jestli jsem to pochopila správně.
Za mě teda kniha, kterou vám můžu s čistým svědomím doporučit a já už se teď těším na další knihu autorky.

25.11.2024 5 z 5

Božští rivalové Božští rivalové Rebecca Ross

Jsem opravdu ráda, že jsem se ke knize dostala, byla by totiž opravdu škoda, kdyby mě minula. Čtení mě velmi bavilo, moc se mi líbilo, že v příběhu se lehce objevuje magie, koncept začarovaných dopisů psaných na psacích strojích se mi velmi líbil, včetně příběhu týkajícího se právě těchto psacích strojů a jejich historie.
Hlavní hrdiny jsem si velmi oblíbila, oba dva byli velmi sympatičtí a moc jsem si užívala jejich vzájemné pošťuchování. Bavilo mě, že příběh je vyprávěn oběma hlavními hrdiny. Doufám, že v dalším díle se setkáme i s dalšími postavami, které se objevily ve druhé polovině knihy.
Konec knihy mě dost překvapil a po dočtení bych nejraději okamžitě sáhla po pokračování, tak snad se ho dočkáme co nejdříve, protože včera bylo pozdě. Jediný menší problém jsem měla ze začátku, kdy mi chvíli trvalo než jsem se do příběhu začetla a ponořila se na tolik, abych nebyla schopná knihu odložit. Ale ke konci už jsem knihu odložit opravdu nedokázala, dokud jsem nedočetla poslední stránku.

25.11.2024 4 z 5

Zmizení Astrid Bricardové Zmizení Astrid Bricardové Natasha Lester

Další kniha mé oblíbené autorky a tato kniha byla opět skvělá, i když mně osobně se více líbily první tři knihy vydané u nás.
Tentokrát jsem měla trochu problém se do knihy začíst, začátek mě příliš nebavil, ale poté jsem se do příběhu ponořila a už jsem nedokázala přestat číst, dokud kniha neskončila a já nezjistila, jak to s jednotlivými postavami dopadlo. Bavily mě příběhy všech tří žen, neměly to vůbec jednoduché a velmi často mě opravdu štvalo, jak se s nimi zacházelo a jaká to byla nespravedlnost, že si lidé o nich všech mysleli to, co si mysleli.
Kromě menšího problému na začátku se do knihy začíst se mi poté kniha četla dobře a bavila, nicméně bych měla ještě výtku k závěru knihy, tem byl pro mě bohužel zbytečně zrychlený a uvítala bych pár stran navíc a více prostoru věnovanému jednotlivých postavám a vztahům.
Celkově mě ovšem kniha opět bavila, knihy autorky mám hodně ráda a už teď se těším na další. Klasicky se mi velmi líbilo závěrečné Slovo autorky, což je vždy jedna z mých oblíbených části u knih, které vycházejí z historie, nejen tedy u knih Natashy Lester, ale obecně i u podobných knih.

12.11.2024 4 z 5

Volání o pomoc Volání o pomoc Wendy Dranfield

Dlouho mi trvalo než jsem se do této série konečně pustila, ale teď už to asi půjde rychle (alespoň pokud jde o díly, které u nás zatím vyšly. Po přečtení prvních dílu mi bylo jasné, že druhý díl na přečtení nebude čekat dlouho.
Ráda jsem se opět setkala s Madison a Nateem, ale nejvíce jsem se těšila na Brodyho, to je miláček. Líbilo se mi, že se v tomto díle řešila minulost Madison a zároveň dvě čerstvé vraždy. Tento díl byl opět velice čtivý, čemuž napomáhaly krátké kapitoly.
Kniha byla velmi napínavá, chvílemi jsem téměř nedýchala a rychle hltala stranu za stranou, abych věděla, jak vše dopadne. Pokud jde o to, jak vše dopadne, tak jsem nejdříve podezírala téměř každého, až se mi nakonec začal skládat obraz, tak jak měl být, takže některé věci jsem potom odhadla, ale u jiných jsem zírala s otevřenou pusou. A teda hromadu lidí jsem měla sto chutí v průběhu čtení vyfackat. A jsem zvědavá, zda se v dalších dílech ještě třeba objeví některé postavy z této knihy a chytí se za nos.
Určitě by se našlo pár věcí, které mohly být lepší, místy byl za mě děj až malinko překombinovaný a chování některých postav bylo nepochopitelné, ale celkově byl tento díl skvělý, mně osobně se líbil ještě o trošku více než díl první a určitě nebude trvat dlouho a pustím se do dalšího dílu.

Hodnocení: 4,75*/5*

07.11.2024 5 z 5

Přísně tajný spolek svérázných čarodějek Přísně tajný spolek svérázných čarodějek Sangu Mandanna

Na knihu jsem se velmi těšila, nalákala mě krásné zpracování, jak obálka, tak ořízka. Když jsem se ke knize dostala, tak jsem ji brzo začala číst.
Ze začátku jsem měla trochu problém se začíst, ale jakmile Mika odjela do Ztraceného domu, tak mě kniha začala více bavit. 0blíbila jsem si ostatní obyvatele domu a byla jsem zvědavá, jak vše dopadne. Bavily mě ty části, kdy se nějakým způsobem kouzlilo, kterých za mě určitě mohlo být víc. Každopádně bych si dala Miky kouzelný čaj, to musí být lahoda.
Celkově se mi kniha četla dobře, stránky mi rychle ubíhaly a na podzim ideální čtení. Příběh je milý, odpočinkový, i nějaká ta romantika se tam najde. Za mě byla kniha fajn, ale příběh nebyl ničím zvlášť výjimečný a asi brzo zapomenu, jak celý příběh dopadl.

Hodnocení: 4*/5*

07.11.2024 4 z 5