Lu200 Lu200 komentáře u knih

Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Skvěle napsané. Líbily se mi drobné náznaky a indicie v průběhu. Klaním se před autorčinou obrovskou představivostí a promýšlením detailů.
Čtenář samozřejmě nic netuší, až do poslední kapitoly, kdy se dozví, jak to vše bylo.
Velmi napínavé, i když nezvykle moc mrtvol na Agathu v jedné knize:-).

08.06.2021 5 z 5

Aristokratka u královského dvora Aristokratka u královského dvora Evžen Boček

Oddechová kniha. Začátek trošku zdlouhavý, druhá půlka má mnohem větší spád.
Je to trošku už na jedno brdo, ale závěr mě namotivoval k přečtení dalšího dílu.

Za mě vede Aristokratka na vlně zločinnosti, to byla za mě největší sranda.

21.09.2021 4 z 5

Sedm sester Sedm sester Lucinda Riley

Moc čtivá a laskavá knížka. Krásné, i když smutné osudy. Zajímavé náznaky na další díly.
Začátek se smrtí otce byl dost zvláštní, tajemná smrt a pohřeb, dost nepravděpodobné, ale do této knihy se asi hodí.
Doporučuji.

20.03.2021 5 z 5

Sestra ve stínu Sestra ve stínu Lucinda Riley

Velmi čtivá kniha, moc se mi líbila. Bylo příjemné pozorovat zakřiknutou Star, jak se z ní stává samostatná osoba, která se snaží najít své místo v životě.
Moc hezky napsaný byl i příběh z minulosti.

Tento díl se mi líbil víc než předchozí o Ally.

07.07.2021 5 z 5

David Hecl: Mluví k vám kapitán David Hecl: Mluví k vám kapitán Martin Moravec

Moc zajímavá kniha. Poutavé čtení o interních informacích z leteckého průmyslu.
Kapitán je velmi sympatický, velmi inteligentní a pracovitý. Klobouk dolů před jeho cílevědomostí a velkými znalostmi ze spousty oborů.

27.02.2022 5 z 5

Sestra s perlou Sestra s perlou Lucinda Riley

Mně se kniha moc líbila, jako celá série Sedm sester. Každý díl je jiný, originální a velmi čtivý.
Opět zajímavý příběh z mé oblíbené Austrálie. Nečekané zvraty u obou časových linií.

Velmi doporučuji.

17.01.2022 5 z 5

Hotýlek na Islandu Hotýlek na Islandu Julie Caplin

Příjemná oddychovka na dlouhé zimní večery ke krbu.
Nenáročný děj, ovšem dost předvídatelný. To ale nevadí, když hledáte lehké romantické čtivo. :-)

22.12.2021 4 z 5

Jako hvězdy v temné noci Jako hvězdy v temné noci Jojo Moyes

Napřed jsem se do knihy nemohla začíst, i když jsem se na ni velmi těšila.
Má rozhodně zajímavé téma. Ženské hrdinky jsou obdivuhodné a silné osobnosti. Každá je jiná, ale jako celek se doplňují.
Je to taková pohádka pro dospělé. Čtenář na první pohled vidí, kdo je zlý a kdo hodný. Jako v pohádce.
Víc se mi líbila druhá půlka.

02.12.2021 4 z 5

Klub divných dětí Klub divných dětí Petra Soukupová

Moc milý příběh. Kniha byla zajímavá tím, že příběh byl vyprávěný z pohledu dětí, kteří jsou "opravdu divní", protože se vymykají běžným dětem.
Každý má svou bolístku. Když si ale vytvoří kamarádskou čtyřku, zjistí, že se můžou cítit lépe, než kdyby byl každý sám.

Moc laskavě zachycené.

27.10.2021 5 z 5

Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Zajímavě pojatá kniha. Za mě dobrý nápad, že každou kapitolu vypráví někdo jiný a vzájemně se osudy prolínají. Občas bylo náročné se zorientovat, jaký má kdo vztah k jiným, ale dalo se to s občasným listováním zpět docela zvládnout.
Taky bych uvítala i nějaký "normální vztah" a větší vysvětlení zápletky s penězi, ale to autorka asi záměrně nechává na čtenáři.

Kniha je čtivě napsaná, taková oddychovka s psychologickým přesahem.

15.03.2021 4 z 5

Pekárna v Brooklynu Pekárna v Brooklynu Julie Caplin

Moc milý příběh. Příjemné čtení po náročném dni.

Autorčiny knížky jsou trošku opakující se, ale když čtete s odstupem, tak to nevadí.

16.02.2022 5 z 5

Cukrárna v Paříži Cukrárna v Paříži Julie Caplin

Jednoduchý předvídatelný příběh se sympatickými postavami.
Knížky od autorky jsou trošku "na jedno brdo", tak doporučuji si mezi jednotlivými díly udělat pauzu.

Líbí se mi, že se v knihách potkáváme s postavami, které známe z předchozích dílů.

27.01.2022 4 z 5

Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Předvánoční oddechovka ke krbu.
Pohodové, velmi čtivé, i když jednoduchý předvídatelný děj.
Ale někdy člověk ocení i takové knihy:-).

19.12.2021 5 z 5

Zápisník jedné lásky Zápisník jedné lásky Nicholas Sparks

Zpravidla první čtu knihu a pak se dívám na film. U této knihy jsem to udělala opačně a možná to ovlivnilo mé hodnocení.
Film se mi líbil víc, protože tam byl krasne zachycen počátek jejich lásky. V knize byly jen malé náznaky a to mi trošku vadilo.

Samozřejmě tak hlubokou lásku lze jen závidět.

Je to taková malá oddechová romantická jednohubka v létě k vodě, nebo v zimě ke krbu.

17.09.2021 4 z 5

Hon na Cassandru Hon na Cassandru Lisa Kleypas

Jednoduchá, předvídatelná romance, která se ale výborně čte.
Výborná na léto k vodě.
Sympatičtí hrdinové.

15.06.2021 4 z 5

Saturnin zasahuje Saturnin zasahuje Miroslav Macek

Mně se kniha moc líbila. Odlehčená humorná kniha ideální před spaním. Autor se snaží pokračovat v duchu Jirotky a místy se mu to daří skvěle. Nevím proč, ale tato kniha se mi líbila víc než předchozí pokračování Saturnina (Saturnin se vrací). Téma zimní pobyt na horách mi asi víc sedl do zimního počasí.
Rozhodně doporučuji.

08.03.2021 5 z 5

Italské jednohubky Italské jednohubky Marta Kučíková

Výborná humorná kniha, velmi jsem se nasmála. Klobouk dolů za to, jak i těžké chvíle autorka zvládá s grácií a hlavně humorem.

07.07.2021 5 z 5

Šlechetný rytíř Šlechetný rytíř Julie Garwood

Moc příjemný a milý příběh. Klasický zamilovaný román okořeněný skvělým smyslem pro humor autorky.

Doporučuji jako nenáročné čtení pro chvíle pohody.

16.02.2022 5 z 5

Nová doba Nová doba Marie Lamballe (p)

Kniha se mi moc líbila. Bylo to důstojné pokračování prvního dílu. Sice chvilku trvalo, než jsem si vzpomněla, kdo je kdo z prvního dílu, ale pak už to šlo.

Pěkné dějové linky jednotlivých členů domácnosti Kochových, u kterých jdou vidět dozvuky druhé světové (včetně traumat, která zanechá na přeživších).

Velmi dobře se čte. Líbilo se mi, že každou kapitolu vypráví někdo jiný.

25.01.2022 5 z 5

Italské dvojhubky Italské dvojhubky Marta Kučíková

Moc milé čtení, se správným humorem a přístupem k životu. Kéž by bylo takových optimistických a pohodových lidí více na světě.

29.09.2021 5 z 5