lucakuca lucakuca komentáře u knih

Ozvěny run Ozvěny run Christina Courtenay

Příjemná kniha snících romantiků.
Lehké, naivní (v tom dobrém smyslu, složitostí si v reálu člověk užije až dost) čtení pro vyčištění hlavy.
Pohádka pro velké holky.

23.09.2024 3 z 5

Příchuť zla Příchuť zla Wendy Dranfield

Zatím nejlepší díl ze série! Autorka si se mnou hrála jako kočka s myší a opět jsem ji na všechno skočila! Díky za to!
Uhhha, ještě teď mně nepříjemně mrazí a tečou slzy.
Pravá nefalšovaná krimi lahůdka!

21.09.2024 5 z 5

Zvuk Zvuk James Patterson

Nepříjemné čtení...
Co všechno se tají před námi obyčejnými lidmi?
Vláda, tajné služby, armáda...
Cítím bezmoc.
Jako prdět v bouři.

19.09.2024 3 z 5

Zpovědní klub Zpovědní klub Elizabeth Berg

Vánoční příběh, který se odehrává v létě. Příběh se převaluje svým líným letním tempem a pomaloučku se blíží ke konci. Má svou rychlost, která může někoho rozčilovat a někoho uklidňovat.
"Jsi velmi netrpělivý, měl by ses uvolnit. Uvidíš tak víc".
"Víc čeho"?
"Víc všeho".
Kniha je velmi laskavá, milá, s hlubokými myšlenkami, s přátelstvím, které chceš taky a pravou láskou.
Je to příběh o dobrotě a karmě pro všechny zúčastněné... Každý má svůj dobrý konec.

18.09.2024 4 z 5

Doktorka pro příšerky Doktorka pro příšerky John Kelly

Originální a moderní způsob zaujmout dítko. Hromada slizu, krkání a odpadávání končetin...
Čtivé. Nepohltilo mě to.

17.09.2024 3 z 5

I minuta bez tebe je dlouhá I minuta bez tebe je dlouhá * antologie

Příjemné povídky do kabelky na čekačku.

17.09.2024 4 z 5

Lovkyně Lovkyně Kate Quinn

Víte, jaká jsou nejsmutnější slova na světě?
KÉŽ BY.
Jediná autorka, která způsobila, že čtu o druhé světové válce jedním dechem a jsem rozpolcená. Jak je knížka úžasná a tragická zároveň.
Pecka!

16.09.2024 5 z 5

Tajemství dračích mečů Tajemství dračích mečů Kevin Sands

Dannyho parťáci v teenagerovské fantasy verzi.
Je to tak propracované, až to u mě bylo na škodu. Zapeklité, zamotané a čtivé.

15.09.2024 3 z 5

Tajemství rodiny M. Tajemství rodiny M. Pavlína Jurková

Tohle je top kniha!
Kniha o problémech, které jsou napsány jemně. Nijak jejich vážnost nesnižuje, naopak laskavě vystihuje.

15.09.2024 5 z 5

Smrtící kolotoč Smrtící kolotoč Alex Smith (p)

Detektivka parádní a posledních 50 stran úplně nejvíc.
Ale.
Už tu není humor. Dětem, které v minulých dílech drastično fantasticky vyvažovaly, už není dán takový prostor - mrzkých 5
stránek) a to je smutný... Jsou největším tahounem téhle série.
Takhle brzy sklouzne klasické krimi...

12.09.2024

Král Král Devney Perry

Opravdu temná romantika o jednom motorkářském gangu!
Muži jsou mužní, že sem tam někomu ublíží, vem to čert, gang a rodina nadevše!
A ten sex! Motorkáři se tu vyznají :-).
Ráno je nejdůležitější, v poledne čiré potěšení a večer na oslavu!
Jak to bude pokračovat, když je díl vlastně uzavřen?

12.09.2024 4 z 5

Na konci vesmíru Na konci vesmíru Kristýna Sněgoňová

Ajajaj!
Kam zmizel humor? Dva fórky mě rozesmály. To je málo!
A to se u této série neodpouští! To musí být vyvážené (jako vždycky přeci).
Násilí sex humor! Svatá trojka! To už je legendarně zažité do kotletovskosněgoňské krve jako třeba TŘI přání, TŘI vlasy děda... TŘI princezny, TŘI hádanky, TŘI synové atd atd.
V tomto díle je rovnováha narušena a momentálně jsem zklamaná.
Ne však natolik, že bych zbytek série odhodila do poličky se slovy: "Trp, ty svině nečtená, pod nanosem prachu leptaná!"

08.09.2024 3 z 5

Dvě tváře lásky Dvě tváře lásky Marie Hamáková

Snacha versus tchyně.
Slepice nebo vejce?
Četlo se to dobře, kapitoly krátké a úderné. :-)
Tajemství a naschvály jsou věrohodné, žádné megalomanské, takové obyčejné ze života jako z našich končin.

07.09.2024 4 z 5

Dívky ve sněhu Dívky ve sněhu Stacy Green

Za mě dobrý. Těším se na další díly. Všechno agentce věřím! Věřím ji, že je tvrdohlavá, že své práci rozumí, že má detektivní čuch. Věřím, jejímu rozpolcení, únavě a bezradnosti.
Ale.
Jak je možné, že ji pohtí vašeň bez ohledu na aktuální vyšetřovací situaci?
Spoiler:
"Jak víš, že mu můžeš věřit? Jenom proto, že má hezkou tvářičku a figuru? Vždyť o něm nic nevíš...."

06.09.2024 4 z 5

Překvapení? Jen to ne! Překvapení? Jen to ne! Miriam Bos

Krásné obrázky s milým příběhem. Dobře vykreslené přátelství dvou rozdílných zvířátek :-).

06.09.2024 4 z 5

O ztracené ponožce O ztracené ponožce Kateřina Svozilová

Miloučké čtení s roztomilými obrázky. Zapomenutá ponožka si nachází přátelé při hledání cesty domů.

02.09.2024 5 z 5

Jak svrhnout vévodu Jak svrhnout vévodu Evie Dunmore

Červená knihovna v novém hávu.
Ženy jsou sebevědomé, drzé a krásné, emotivní. Ve správnou chvíli bezbranné a prudce inteligentní. Špetka historického faktu a voalá! Líbí se mi!
Jo, proč ne.
Je jasné, co přečtením knihy dostanu. Tohle všechno.

01.09.2024 4 z 5

Pan Nikdo a bílá tma Pan Nikdo a bílá tma Dora Kaprálová

(SPOILER) Divnodivný, nelíbivý.
Pro koho vlastně je určena?
Pro děti, které se bojí? Ani náhodou!
SPOILER TEĎ:
Škaredé obrázky s textem, že se bojí i maminka a je to celé nalevačku, dokud se nezjeví tatínek? A pak si uvědomí, jejdanánky, strach má ale velké oči. Ble.
Pro koho to vlastně je?
Pro děti, které se nebojí? Ty to už nezajímá, protože je to stavěný, že je to spíše pro malí a oni jsou už velcí a potřebují nářez.

01.09.2024 3 z 5

Vymetkout a záhada prázdného pokoje Vymetkout a záhada prázdného pokoje Vladimíra Staňková

Příjemné čtení s myšlenkou.

31.08.2024 4 z 5

Uvidíme se v srpnu Uvidíme se v srpnu Gabriel García Márquez

Konec mě černočerně pobavil. Vůbec nevím, jestli to měl autor v plánu. Anebo je taky možné, že jako obvykle v symbolice života vidím jiný věci. A z toho pramení spousty spoust nedorozumění. Povídka má takřka pohádková ponaučení:
Za všechno může matka.
Nikdy netrhej papírky, budeš toho litovat!
Když je muž nevěrný, tak to kosti
zachrání. :-)

29.08.2024 3 z 5