Luccy78 Luccy78 komentáře u knih

Slečna v cizím bytě Slečna v cizím bytě Inna Rottová - Mirovská

Snůška zajímavých a kolikrát úsměvných kriminálních případů, které vyšetřuje Detektivní agentura Petr a to konkrétně šedesátiletá tchýně majitele. S velkou noblesou, nadhledem, diskrétností a nepřekonatelným smyslem pro humor přichází na kloub zločinům, se kterými si kolikrát neví rady ani Policie. Vážně jsem se bavila, je to milé čtení.

04.03.2016 4 z 5

Záhada hlavolamu / Stínadla se bouří (komiks) Záhada hlavolamu / Stínadla se bouří (komiks) Jaroslav Foglar

Tzv. "dva v jednom" - zpracovaná kreslená varianta dvou nej foglarovek: Záhada hlavolamu a Stínadla se bouří.

02.03.2016 5 z 5

Dobrodružství v temných uličkách Dobrodružství v temných uličkách Jaroslav Foglar

Úžasná kniha, na kterou nedám dopustit už od mého raného dospívání! Kniha tzv. "tři v jednom". Obsahuje soubor knih: Záhada hlavolamu, Stínadla se bouří a Tajemství Velkého Vonta. A já jsem opravdu moc ráda, že se můžu prohlásit hrdým vlastníkem této fantastické knihy..

02.03.2016 5 z 5

Tajemství Velkého Vonta Tajemství Velkého Vonta Jaroslav Foglar

Třetí pokračování ze Stínadel a ano, opět i tato kniha patří mezi mé TOPky. Dobrodružství Rychlých šípů jsem si oblíbila už jako malá holka, když jsem si půjčovala na prázdninách u dědy jeho svázané ročníky časopisu Hlasatel a já je úplně hltala a těšila se na každý nový komiksový příběh Rychlých šípů. Ani po letech toto nadšení nevyprchalo, jen jsem si i toto dobrodružství pořídila v knižní podobě.

Stínadla se bouří Stínadla se bouří Jaroslav Foglar

Druhé pokračování ze Stínadel a i tato kniha patří mezi mé TOPky. Dobrodružství Rychlých šípů jsem si oblíbila už jako malá holka, když jsem si půjčovala na prázdninách u dědy jeho svázané ročníky časopisu Hlasatel a já je úplně hltala a těšila se na každý nový komiksový příběh Rychlých šípů. Ani po letech toto nadšení nevyprchalo, jen jsem si i toto dobrodružství pořídila v knižní podobě.

Záhada hlavolamu Záhada hlavolamu Jaroslav Foglar

Záhada hlavolamu patří mezi mé TOP knihy. Dobrodružství Rychlých šípů jsem si oblíbila už jako malá holka, když jsem si půjčovala na prázdninách u dědy jeho svázané ročníky časopisu Hlasatel a já je úplně hltala a těšila se na každý nový komiksový příběh Rychlých šípů. Ani po letech toto nadšení nevyprchalo, jen jsem si pořídila knižní podobu tohoto literárního skvostu.

Když Duben přichází Když Duben přichází Jaroslav Foglar

Docela netradiční foglarovka. U většiny jeho literárních děl je základem chlapecký oddíl nebo klub, tady jde o školní třídu. Chlapeckou třídu, která je vnitřně rozvrácená a roztříštěná, dochází v ní i k bitkám, ponižování slabších spolužáků a sledování obrázků s pornografií. A do takového prostředí nastoupí nový učitel, který se zároveň stává jejich třídním a chová se a komunikuje úplně jinak než jeho kolegové. Stává se spíše jejich rádcem a kamarádem a kupodivu má úspěch. Pohne třídu k aktivitě, k lepšímu a dokonce kamarádskému chování. Ale ústřední roli má v této knize vzniklé přátelství Lubora Klementa s Vojtou Řezinou. Za mě - obrovské překvapení a rozhodně doporučuji!

27.02.2016 5 z 5

Velká kuchařka pro mikrovlnnou troubu Velká kuchařka pro mikrovlnnou troubu Irena Drábková

Kuchařka s hromadou receptů, které lze upravit v mikrovlnné troubě, ale i klasicky.

22.02.2016 5 z 5

Devadesátka pokračuje Devadesátka pokračuje Jaroslav Foglar

Pokračování Mirkova dobrodružství a života v junáckém klubu Devadesátka. Zde se mu plní jeho až nepředstavitelný sen a stává se Rádcem družiny Lišek. Hoši dospívají a někteří bohužel zhrubli, zdivočeli, stávají se sobeckými, podrážděnými a lhostejnými. Pryč je ochota, ohleduplnost, rytířství a laskavost. Mirek musí bojovat nejen proti těmto nešvarům některých kamarádů a snažit se je přivést zpět na správnou cestu, ale i sám proti sobě, aby to vše nevzdal a po prázdninách z Devadesátky zklamán neodešel. Velkou pomocí jsou mu dobře míněná slova vedoucího klubu, Tapina: "I v životě máme možnost být na prvním nebo na posledním místě. A právě jako ve hře, i v životě musí každý z nás o vše bojovat, nikdy se nevzdávat, nikdy nevěšet hlavu. A potká-li vás prohra, přijměte ji jako muži! Jděte třeba i docela zpět na start, ale začněte znovu, neustaňte, nezastavte se! Nikdy není nic ztraceno! Tak jako při hře."
Možná, že i někomu z nás tyto jeho slova dokážou znovu vlít trochu života do žil v době, kdy to budeme nejvíc potřebovat..

21.02.2016 5 z 5

Pohádkové lístečky č. 61 Pohádkové lístečky č. 61 neznámý - neuveden

Osm krátkých, ale velmi milých pohádek ze Slovenska, Norska, Číny, Bulharska, Slovinska, Francie, Walesu a Argentiny. Z každé země jedna pohádka. Jako malá jsem je měla moc ráda.

Pohádkové lístečky č. 62 Pohádkové lístečky č. 62 neznámý - neuveden

Osm krátkých, ale velmi milých pohádek z České republiky, Chorvatska, Japonska, Indie, Kabardinávie, Anglie, Řecka a Polska. Z každé země jedna pohádka. Jako malá jsem je měla moc ráda.

Pohádkové lístečky č. 63 Pohádkové lístečky č. 63 neznámý - neuveden

Osm krátkých, ale velmi milých pohádek z Moravy, Japonska, Ruska, Kabardinávie, Rakouska, Polska, Paňdžábie a Arménie. Z každé země jedna pohádka. Jako malá jsem je měla moc ráda.

Pohádkové lístečky č. 64 Pohádkové lístečky č. 64 neznámý - neuveden

Osm krátkých, ale velmi milých pohádek ze Slovenska, Německa, Kabardinávie, Kašmíru, Indiánská pohádka, Anglie, Maďarska a Číny. Z každé země jedna pohádka. Jako malá jsem je měla moc ráda.

Pohádkové lístečky č. 65 Pohádkové lístečky č. 65 neznámý - neuveden

Osm krátkých, ale velmi milých pohádek z České republiky, Jakutska, Anglie, Indiánská pohádka, Německa, Slovinska, Sumatry a Ruska. Z každé země jedna pohádka. Jako malá jsem je měla moc ráda.

Pod junáckou vlajkou Pod junáckou vlajkou Jaroslav Foglar

Další kouzelná foglarovka. Tentokrát líčí příběh Mirka, který se nejdřív s nekalým úmyslem, ukrást stan, přihlásí do skautského oddílu Devadesátka, ale velmi záhy je příjemně překvapen vřelým přijetím kluků, jejich přátelstvím, čestností, pravdomluvností a slušným chováním. To se mu zalíbí natolik, že se rozhodne do klubu vstoupit doopravdy a stát se jejich řádným a právoplatným členem. Jediná věc, která mu kazí štěstí a dobrou náladu, je nevyřešený problém se stanem a vydírání staršího kamaráda Ondry.

Pohádkové lístečky č. 60 Pohádkové lístečky č. 60 neznámý - neuveden

Osm krátkých, ale velmi milých pohádek z Moravy, Ukrajiny, Dánska, Polska, Číny, Walesu, Sýrie a Švýcarska. Z každé země jedna pohádka. Jako malá jsem je měla moc ráda.

19.02.2016 5 z 5

Šeredka Šeredka Vojtěch Steklač

Také jsem četla v období dospívání a už tehdy jsem byla zklamaná. A pod pojmem "romantické čtení" si doopravdy představuji úplně jiný druh literatury, což o tomhle díle se dle mého říct nedá..

19.02.2016 1 z 5

Intimní repete Intimní repete Gerhard Peuker

Soubor čtyř krátkých povídek, které mají velký erotický podtext. Útlá knížečka ve mě zanechala takový trochu rozpačitý pocit. Ne, že by byla psaná vyloženě vulgární formou, to ne, ale ani mě nijak nenadchla a rozhodně nemám v plánu si ji ještě někdy znovu přečíst. Takže to asi vypovídá o všem..

19.02.2016 1 z 5

Strach nad Bobří řekou Strach nad Bobří řekou Jaroslav Foglar

Nádherné pokračování prvního dílu Hochů od Bobří řeky. Konec mi přišel sice trošku uspěchaný, ale přesto mě kniha dostala a řadí se k mým "srdcovkám"..

17.02.2016 5 z 5

Kóma Kóma Robin Cook

Po přečtení mé prvotiny od stejného autora Mozek, jsem si pořídila knihu Koma. A bohužel musím říct, že jsem byla trochu zklamaná. Ani ne tak dějem, ten byl opět velmi napínavý a pravděpodobný, vždyť obchod s lidskými orgány je i dnes bohužel velmi běžnou záležitostí. Nicméně mi přijde, že tato kniha je velmi podobná předchozí čtené Mozek. Takže určitě doporučuji přečíst s nějakým časovým odstupem, aby jste se vyhnuli podobnému zklamání. A já si dám od pana Cooka na nějaký čas pauzu..

09.02.2016 4 z 5