lucie0134

Není to klasický román, je depresivní, je agresivní a dost dobrý :D
Ten kdo má citlivou duši, je možné, že budete mít noční můry. Kdo jste zkažený, izolovaný jednorožec co při klasických sladkých románech zvrací duhu jako já, vřele doporučuji.
Hlavni postavy nelze nemít rád. Jsou hezky popsané a kniha Vás vtáhne do děje.
Má krásný konec a ráda si ji přečtu po druhé. :)

Takhle knižní série Vás rozbije, přeskládá a slepí. Je definicí fráze: Budeš trpět, ale náramně si to užiješ. Já místy žebrala o trochu volna pro hlavní hrdiny, pro trochu víc romantické linky, aby měli víc času se poznat. Neuvěřitelně oceňuji korekci sexuálních scén, které jsou pro puritánské duše v knihách muka. Takhle knižní serie od půlky první knihy po závěr třetí je doslova maratonem nekonečné akce, napětí a zvratů. Jsou tam skvělé hluboké myšlenky ohledně smrti a lásky. Dala mi velké smíření, víru a já tu sérii za to budu milovat do konce svých dní. Protože můj život se právě rozdělil před Aurorou a po Auroře.

Trošku mi trvalo se začíst, ale pak to už se mnou jelo a knihu jsem hltala ve velkém. Miluju jeho neobvyklý styl psaní. Myslím, že proto mi trvalo se začíst.
Nevím jestli autora mám zbožňovat nebo nenávidět. Ten konec byl taková podpásovka. Takový konec je neskutečně krutý pro čtenáře. CHCI DALŠÍ DÍL!!
Každopádně mě autor zkazil, jakmile čtu jinou knížku, hledám tu brutalitu, sarkasmus, humor, něhu, krveprolití a smrt na každé straně. (zní to jako děsná kombinace, ale ten chlap to umí napsat aby to dávalo smysl)

Nejkrásnější román co jsem kdy četla. Díky Jane Austenová.

Upřímně myslím krásná trilogie, nejhezčí mi přišel první díl. Ale velmi mě bavilo sledovat tu Liinu podstatu jak se mění a vyvíjí. Ve dvojce jsem milovala Aster.( Málem slza ukápla)
Co se týče Kadena milovala jsem ho jak byl napsaný. Lia a Kadena by byli hezký pár ale s Pauline mu to sluší víc.“ Je mnoho způsobů jak se zamilovat "a tato kniha dokázala to ukázat.
Rafe je Rafe asi mi nikdy nepřiroste k srdci no. Ale jsem ráda že na konci knihy se přestal chovat jako majetnický blb :D
Podtrhnouto sečteno dávám 4 * čekala jsem tu bitvu víc morbidní. Těšila jsem se že Komisarovi usekne hlavu a ono nic :D Chápu ale že některým čtenářům co mají slabší povahu by se dělalo zle :D

Upřímně řečeno, nechápu, že jsem to začala číst. Dobře u prvního dílu fajn nápad na knížku, ale druhý a třetí? Lucie to byl zas nápad...Obsahuje to Spoilery. Tak bacha a nebo si to radši přečtěte.
Lara je dětinská, neví co chce, nerozhodná, a celou dobu mě rozčilovala. Chudák Peter. Ten je super kluk a vůbec si nezaslouží co mu dělá. Přijde mi, že se nedokáže rozhodovat sama, ale stále dává na ostatní. Jakoby neměla svoji hlavu. Nakonec to skončí happyend jako správná romantika. Rozhodne se nakonec podle sebe.

Já nevím, mám z toho smíšené pocity. Začátek jsem vůbec nechápala. A četla jsem to 2x, prostě nevím. Ani mě to tolik nenadchlo. Asi Shakespeare není nic pro mne.

Tuhle knihu jsem si chtěla přečíst už dávno, ale pořád nebyla na ni taková chuť. Každopádně byla fajn, hezky popsané osoby, kterým bylo věnováno čtvrt knihy. A ve srovnání s filmem no úplně něco jiného. Na jednu stranu vím proč udělali film jinačí, protože tu chybí taková ta akce. Celá kniha mi přijde jako dlouhý úvod. Což může pro někoho být i nuda. Pro mě to byla taková oddechovka, zas jiný styl psaní, který mě baví. Každopádně jsem zvědavá na dvojku. Jak to dopadne :3

Úžasná pohádka. Vytáhla mě a nepustila. Jak už je tu mnohokrát řečeno. Je krásná doporučuji přečíst. Nenechte se oklamat, že je to "jen" pohádka. Je to krásný příběh. A autorka má pravdu. Není nic takového jako žít šťastně až do smrti. Je jenom život. Je na nás, aby byl šťastný.

První jsem viděla film: Dlouhá cesta. Upřímně stalo se mi poprvé abych byla zklamaná z knihy. Je uspěchaná, kdyby tam přidal autor jen o 20 stránek navíc jen by to knížku zlepšilo.
Doporučuji buď nejprve přečíst knihu a pak vidět film. Nebo jen vidět film, ušetřím Vás zklamání které pak budete mít po přečtení knížky.

Krásná knížka, nemohla jsem se odtrhnout. Doporučuji určitě přečíst, ale možná víc Dopisy ztraceným. Je to na podobné téma a trochu jinak zpracovaná a mě se o trošku líbila víc.

Super knížka, doporučuji všema deseti. Zjistila jsem tolik věcí a informací. Musím přečíst ještě jednou. Jestli se zajímáte o lidi a psychologii tak honem na ni.
Ps: všichni jsme svým způsobem stejně naivní

Nápad na knihu byl super, je pravda, že občas Thea (hlavní hrdinka) nevěděla co chce. A to mě fakt štvalo. Ale i tak to byla super knížka.

Konečně jsem se do ní pustila. A jsem velmi ráda. Je krásná, lepší než film,bohužel nebo bohudík jsem měla tendenci srovnávat film a knihu. Kniha 100x lepší. Doporučuji!!
Bella v knize mi připomínala mě. Každý krok co dělala jsem chápala, ikdyž Charliemu bych odchod vysvětlila trochu citlivěji. Nicméně těším se na 2ku. Film podle mě stál za houby vůbec se mi nelíbila ta 2ka tak uvidíme jestli kniha bude lepší :)

Tato kniha mi z celé trilogie přišla nejlepší. Četla jsem ji v 15 když ji táta koupil mamině. Nesměla jsem ji číst, že je moc sprostá. Ale zakázané ovoce nejlíp chutná. Takže po tají když nebyli doma jsem rychle četla. A proto mi to přišlo tak dobrý. Anna ve filmu byla stejná jako jsem si představila ale Christian ne :D v knize byl lepší :D
Opět kniha lepší než film. Co se týče zbylých dílů dvojka byla nuda a trojku jsem ani radši nedočetla.

Docela příjemné čtení, ale zase milostný trojúhelník? To bych ji ještě odpustila, i že jsem čekala více boje a bude větší tvrďák.

Krásná série. Miluju asi to je nejlepší způsob jak vystihnout tu sérii. Krásný konec, krásný děj. Jako slabší díl počítám 2ku byla podstatná, ale nic moc na čtení ale to mi vynahradila 3ka. Všem doporučuji.
Celou sérii jsem četla 3x (až takový magor jsem) ale pustila bych se do ní klidně ještě jednou.

Já prostě čekala něco víc. Víc dotažený konec, míň fňukání hlavní hrdinky a víc její snahy o to aby se uměla bránit, víc krve možná i násilí. (ano, občas i sobě si přijdu zvrácená, ale když už píšu o smrti, válce a obětování tak ať to stojí za to) Za mě prostě průměrná knížka. :)

Já ani nevím co přesně napsat. Posledních 100 stránek byly čtivé, ale ten začátek? Ten mě tolik nenadchnul, hrozně se ti vleklo. Rozčiluje mě Thea. Ví ta holka co chce?! Každou chvíli říká něco jiného. Opět milostný trojúhelník, který mě spíš rozčiloval. No snad 3tí díl bude lepší...