Lucif Lucif komentáře u knih

Bodyguardka Bodyguardka Katherine Center

Naprosto boží! Zábava, romantika, napětí .. Už dlouho jsem se takto nezasmála.. tolik různých emocí dokázal ten příběh vyvolat. Fakt pecka. A to jsem se bála, že to bude tak max. průměrák, dokonce jsem dala přednost jiné knížce.. Ale tuhle si určitě někdy přečtu znovu ;). Naprosto doporučuji všem věkovým kategoriím. Pohlazení po duši. Kvalitní kousek.

09.11.2024 5 z 5

Čaroprávnost Čaroprávnost Terry Pratchett

Fajn čtení. Malá knížka. Čte se celkem dobře a vlastně se tam pořád něco děje. (Jen nesouhlasím s tím, co je psáno na obalu: "nejlegračnější fantasy". Chvílemi je to úsměvné.). Zajímavý příběh i postavy.

03.11.2024 4 z 5

Knihomolové Knihomolové Emily Henry

Dá se. Nečetla se mi úplně nejlíp, ale ani nejhůř. Opět jsou tam (za mě nadbytečné) erotické scény - až někde za půlkou a minimálně, nicméně opět nedoporučím všem. Film by mohl být dobrý, možná dokonce lepší než kniha. Je to docela tlustá kniha. Občas stránky utíkali rychle. Nemohla jsem se rozhodnout jestli dát 3 nebo 4*. Jsou o dost lepší knihy, ale zase úplný průměrák to také není, je to celkem dobře napsané a je to docela zajímavý, fajn příběh, tak nakonec slabší 4*. Znovu si asi nepřečtu, ale slušná oddechovka ;)

27.10.2024 4 z 5

Zázračné náhody Zázračné náhody Frank P. Jones

"Největší záhady" jsem četla před spoustou let a některé knihy byli moc hezky a zajímavě napsané, jiné nic moc. Bohužel si už nepamatuji, které knihy od kterých autorů jsou ty nejlepší, tak jsem zkusila číst znovu. Tato kniha se čte celkem dobře, některé příběhy jsou fajn..

26.10.2024 3 z 5

Poslední svobodný miliardář Poslední svobodný miliardář Pippa Grant

Zábavné, příjemné čtení. Kniha je silnější než jsem čekala, ale přečetla jsem ji jedním dechem ;). Nebýt těch několika erotických scén, doporučila bych ji úplně každému. Některé části příběhu se dali čekat, nicméně je tam mnoho překvapivých a vtipných okamžiků.. Super kniha, která určitě pomůže zlepšit náladu ;)

26.10.2024 5 z 5

Svobodný miliardář / Kronika lásky Svobodný miliardář / Kronika lásky Ally Blake

Hezky napsaná slaďárna. Pohodička. Super oddechovka. Malá knížečka. 2 příběhy rozdělené do krátkých kapitol.

První příběh se mi líbil víc, přečetla jsem ho jedním dechem. Příjemné počtení. Dala bych 5*. Druhý příběh jsem četla na víckrát, dala bych jen tak 3*. Původně jsem chtěla přečíst nejdřív druhý a pak první, a měla jsem to udělat :)

24.10.2024 4 z 5

Jak vyjít se životem - Kniha nejen pro ženy Jak vyjít se životem - Kniha nejen pro ženy Jiří Brabec

Některé rady úsměvné, jiné nic moc a jiné mi přijdou dost destruktivní nebo smutné apod. Občas jsem se usmála a četlo se celkem dobře (jen první část - muži). Rozděleno do poměrně krátkých kapitol a kniha je celkem hubená, takže se to dá přečíst, nicméně mě to už nebavilo (něco jsem přeskákala) a znovu si ji neprečtu.

19.10.2024 1 z 5

Kdyby lidi byli stromy Kdyby lidi byli stromy Jan Kršňák

Docela dobře napsané. Slabá knížka s pevnou vazbou. Různé hry a cvičení, nejen pro děti ;). Je to téma, které jsem před nějakým časem řešila s kamarádkou. Když jsem ji zahlédla ve výzvě, byla to jasná volba. A nelituji ;)

12.10.2024 4 z 5

Paříž pro jednoho a jiné povídky Paříž pro jednoho a jiné povídky Jojo Moyes

První příběh bych ohodnotila asi 4*, dalším bych dala stěží 2* a pak to bylo zase o něco lepší, ale celkově bohužel nemůžu dát lepší hodnocení než 3*. Nemám ráda, když se lidi podvádějí a rozhodně mi nepřijde povzbuzující si o tom číst. Proč spolu tedy jsou? Peníze? Služby? Hnus. Většina příběhů se mi nelíbila a přečetla jsem je jen protože jsou krátké a myslela jsem, že třeba další bude lepší = i díky hodnocení níže :( .. ale bohužel každý máme jiný vkus. Četlo se to dobře a vlastně vše nakonec dopadne celkem dobře - no i když i to je sporné: záleží z jakého úhlu se člověk dívá.. Znovu ji číst určitě nebudu!

12.10.2024 3 z 5

Černý Bob a bílý Bob Černý Bob a bílý Bob Antonín Zhoř

Příjemné počtení. Moc jsem si už z dětství nepamatovala. Četli jsme znovu s taťkou / dědečkem mému synovi a bylo to fajn. Napínavé, netuctové, místy poučné.. prostě dobré čtení. Určitě doporučuji.

Vykládací karty Ivy Huttnerove Vykládací karty Ivy Huttnerove Iva Hüttnerová

Jedny z mých prvních karet. Některé kartičky se mi líbily, jiné ne (ale každý máme jiný vkus). Časem nějak zapadly a pak jsem měla radost, že se objevily. Nicméně mezi mých top 5 nebo 10 nepatří :). Rozhodovala jsem se mezi 3 a 4* = průměrné nejsou, takže 4*

11.10.2024 4 z 5

Thothův tarot & Velká kniha Crowleyho tarotu Thothův tarot & Velká kniha Crowleyho tarotu Aleister Crowley

Klasika, ale není v mých top 5 :)

11.10.2024 3 z 5

Šťastná kniha Šťastná kniha Barbora Šťastná

Dávám 4*, protože to není jen průměrná kniha, je určitě lepší ;). Přiznávám, že jsem ji začala číst s očekáváním něčeho trochu jiného a musela ji na chvíli odložit. Neměla jsem náladu, ale nakonec jsem se dokopala a jsem ráda. Kniha je zajímavá, vlastně asi i vtipná nebo minimálně úsměvná. Autorka má mnoho zajímavých a chytrých myšlenek a umí to krásně pospojovat. Také tam má mnoho porovnání běžného života s různými výzkumy apod., lidsky popsáno, vysvětleno. V knize je mnoho minipříběhů ze života běžného smrtelníka. Je super, že si dělá legraci ze sebe, z různých zlozvyků.. Je to prostě příjemné počtení. Lepší nic neočekávat a nechat se příjemně překvapit ;0).

Veselé obrázky Josefa Lady Veselé obrázky Josefa Lady Pavel Šrut

Boží obrázky od úžasného J. Lady.

06.10.2024 4 z 5

Turtles - Hrdinové z podzemí Turtles - Hrdinové z podzemí Maureen Spurgeon

Ani nevím proč, ale jako malou mě to bavilo :). Měla jsem nejraději Donatela s tyčí = s taťkou jsme si dělali ze dřeva a řetězů i nunčaky, bo, hambo atd. Byla to zábava. Dokonce jsem ty želvy kreslila a to jsem nikdy nebyla žádný Michelangelo :D. Pak samozřejmě pokračování se synem a s neteřinkami.. Jako jsou hezčí postavičky, ale prostě nás ta želví mánie neminula :D

06.10.2024 4 z 5

Tomio Okamura - Umění vládnout Tomio Okamura - Umění vládnout Tomio Okamura

Tomio je chytrý člověk, má spoustu dobrých názorů a hlášek. Knihu jsem si chtěla přečíst, koupila jsem si ji, ale zatím jsem si přečetla jen některé části a nějak nemám náladu. Raději si teď čtu zábavné příběhy. Kdo by v dnešní době nepotřeboval více zábavy, smíchu, pohody, lásky... Krásný den všem :0*

06.10.2024 5 z 5

Příběhy faraónů Příběhy faraónů Jiří Tomek

Začala jsem číst se synem, ale přečetli jsme vždy jen pár stránek a nakonec jsme četli jiné knihy, odkládáme a třeba na ni někdy bude nálada. Není špatná, ale nečte se tak dobře jako jiné knihy. Zatím je tak na 3*, uvidíme..

06.10.2024 3 z 5

Tarot Keltských draků Tarot Keltských draků Deanna J. Conway

Moc pěkné karty, někdy jsem na ně náladu měla, jindy ne :). Jeden čas jsme je hodně používali - celá rodinka (i na oslavách apod). Teď je má bráška, protože miluje draky a jemu se líbí / vyhovují víc.

04.10.2024 4 z 5

Anděl na každý den Anděl na každý den Angela McGerr

Mám ji slovensky, párkrát jsem se do ní podívala, ale mám radši kartičky :), tak ji posílám dál. Určitě je pro někoho, kdo se zajímá o anděly - jména, barvy, zaměření.. Malá, barevná, s obrázky, 300 stránek.

02.10.2024 3 z 5

Pozoruhodně bystrá stvoření Pozoruhodně bystrá stvoření Shelby Van Pelt

Těšila jsem se na ni asi až moc, začátek mě na několik měsícům odradil a vůbec jsem se k ní neměla chuť vrátit.. Nicméně jsem jí dala ještě jednu šanci a pak už jsem ji četla v každé volné chvilce :). Od té doby, kdy se na scéně objevil Cameron, pak už to nebylo jen o důchodcích, ale bylo to hezky vyvážené, zajímavé, příjemné čtení. Myslela jsem si, že tam bude víc o té chobotnici, ale je to jen pohled člověka, jak si myslí, že to ta chobotnice asi vidí.. Jako určitě je to zajímavá knížka, ale bohužel nijak nadprůměrná. Určitě si jí nebudu číst znovu, ale pokud si jí člověk jen půjčí a vrátí, tak dobrý. Je to hezky napsané (až na ten zdlouhavý a za mě nudný začátek). Dobrý příběh.

02.10.2024 3 z 5