Lucina88 | Komentáře u knih | Databáze knih

Lucina88 Lucina88 komentáře u knih

Útěky Útěky Josef Škvorecký

Kvalitně napsaná kniha.
Co se týče jejího vztahu s Goebbelsem - je nám po tom každému prd. Zamilovanost dokáže opravdu dělat divy. A rozhodně ji neodsuzuji, za nic v jejím životě. Užívala si života a společnosti, byla báječná herečka a ještě k tomu nádherná. Co zažívala po válce, je opravdu útrpné, nezasloužila si to, nikdo si to nezasloužil a vyhnání Čechů je největší podlost, která se mohla stát. To "osvobozování" stálo tisíce lidských životů....

04.04.2020

Tomáš Baťa ve vzpomínkách našich prodavačů Tomáš Baťa ve vzpomínkách našich prodavačů Jan Knap

Je potřeba si připomnout rodáky vlastního města a taky být na ně patřičně hrdý, protože to, co tento Muž vybudoval, na to se nezapomíná.

30.10.2017 5 z 5

Kdo zavraždil účastníky Djatlovovy expedice? Kdo zavraždil účastníky Djatlovovy expedice? Martin Lavay

Kniha totálně nabitá informacemi! Velká pecka, přečteno za den.

16.06.2017 5 z 5

Zabíjení po česku Zabíjení po česku David Vondráček

Hrůzné 8 minutové video masakru v Praze. A co se stalo na x koutech republiky už ani radši nemyslet...
Jsme pokrytci a poslední, co by měli soudit druhé. Je hodno si zamést před svým prahem.
Díky za téma vyhnání Němců z Československa, stále tabuizované téma, které snad brzy vejde do učebnic dějepisu jak se má.

01.04.2017 5 z 5

Nejlepší odstřelovač wehrmachtu Matthäus Hetzenauer Nejlepší odstřelovač wehrmachtu Matthäus Hetzenauer Roland Kaltenegger

Jakožto žena jsem z knihy nadšená :) Miluji knihy o Velkých Mužích, hrdinech, kteří se dokázali postavit hrozbě. A tento je pro mě dalším do své sbírky.

26.03.2017 5 z 5

Přítelkyně smrti Přítelkyně smrti Bernhard Aichner

To byla ale jííízda! :) Skvělá od začátku do konce. Poutavý námět, ne mnoho postav, takže jsem se krásně vyznala, kdo jde kdo. A hrdinka mi teda přijde sympatická :))) i když pro některé je to záporný element.

Od autora napjatě čekám další knihy! Právem se mi zařadil do oblíbenců, snad nezklame!

18.10.2016 5 z 5

Hry o život Hry o život Suzanne Collins

Sci-fi ani fantasy nevyhledávám, bohužel mě ke knize dovedl film (přitom to mám vždy naopak, jelikož jsem vášnivá čtenářka:)) A mohu říct, že film byl opravdu o dost věcí ochuzen (většinou to tak bývá). Jsem ráda, že jsem po knize sáhla, protože mi to dává vše větší spojitosti než film. A kniha je kniha :) určitě přečtu další díly!

01.08.2016 4 z 5

Putin: Nezkreslená zpráva o mocném muži a jeho zemi Putin: Nezkreslená zpráva o mocném muži a jeho zemi Veronika Sušová - Salminen

Po dlouhé době jsem četla kvalitní odbornou literaturu!

08.04.2016 4 z 5

Démon v mém srdci Démon v mém srdci Viktorín Šulc

Nemůžu napsat skvělá kniha, protože ty příběh jsou opravdu hrozné...ale nejvíc, který mě dostal byl o zavražděné a brutálně znásilněné holčičce...přes to jsem se naprosto nemohla přenést a pořád na to musím myslet...jediný případ z celé knihy, který mě naprosto dorazil...

Samozřejmě komentáře kriminalistů a jejich odbornost je brilantní.

12.12.2015 5 z 5

Muž, který se zřekl peněz a přežil Muž, který se zřekl peněz a přežil Mark Boyle

Toto téma mě vždy zajímalo...jaké by to asi bylo, žít bez peněz a bez všeho kolem...naprosto mě Mark fascinuje a obdivuji jej za odvahu. Člověk musí být také hodně sečtělý, protože žít v přírodě je v dnešní době dost složitá situace. a hlavně ODVAHA. Do nějaké doby jsme si myslela, že jsem odvážná, ale po přečtení knihy jsem se velmi zmýlila :-D Nějaké věci o kterých píše mi přijdou už dost extrémní...vybírat odpadky atd., ale na druhou stranu zase dost jsem se z knihy poučila. Vyrábět papír a inkoust z hub, jak vyrobit vařič....úžasné a zajímavé věci :)

28.06.2015 5 z 5

Ilumináti 1 – Sekta, jež se zmocnila světa Ilumináti 1 – Sekta, jež se zmocnila světa Henry Makow

Parádní kniha, která konečně v pravdě informuje o židech a jiných mocných...

05.12.2013 5 z 5

Zabijte je všechny! Zabijte je všechny! Katty Joyce (p)

Kniha mě dost upoutala...ne těmi zvěrstvy, které se děly na bílém obyvatelstvu, ale ta odvaha o tom vůbec napsat. Většinou se píší knihy o utlačování černých. Respekt spisovatelce!

05.12.2013 5 z 5

Mademoiselle Coco a vůně lásky Mademoiselle Coco a vůně lásky Michelle Marly

Konečně kniha, co má hned spád. Autor si přeci chce udržet čtenáře! Nadchla a pohladila po duši. Knihu jsem hltala.
Autorka mě zaujala svým psaním, které mi velmi vyhovuje. Už se těším na další.
...A edice slavných žen se velmi povedla !

17.03.2024 5 z 5

Temné radosti predátorů Temné radosti predátorů Viktorín Šulc

Nevím, jestli je vhodné úplně říct, že to byla zase perfektní kniha :D

Každopádně skvělý, jako všechny ostatní, nemohla jsem knihu odložit.
Snad to nebude poslední díl :)

28.01.2024 5 z 5

Ženy z Bohnic Ženy z Bohnic Edna Nová

Ta mluva mě teda úplně nenadchla, ale asi se to k tomu tématu hodí. Někdy jsem se snažila přeluštit, "co tím chtěl básník říct"

03.12.2022 2 z 5

Extáze: Román o Almě Mahlerové Extáze: Román o Almě Mahlerové Mary Sharratt

Říká se, nesuď knihu podle obalu, ale na první pohled mě okouzlil.
Chvílemi jsem se hodně prokousávala a naopak u některých pasáží jsem měla slzy v očích.
Avšak zůstane v mé knihovně právem, je tam něco, co ve mě zůstalo.

25.11.2022 4 z 5

Bohové a bohyně v nás Bohové a bohyně v nás Zuzana Řezáčová Lukášková

Tak roztomilá kniha!

Velmi mě potěšilo, jak autorka zmínila, že svastika a jí podobné symboly Slované používali. Mnoho lidí bere svastiku jako symbol zla, ale nevidí tu historii v ní.

Nádherně popsaní bohové a bohyně.
Slované jsou naši předci a velmi si jich vážím a vzhlížím k nim, je to náš rod a krev není voda :) takových knih o Slovanech víc..

26.11.2021 5 z 5

Naši Němci díl 1. Naši Němci díl 1. Thomas Posselt

Je mi ctí, že tuhle knihu mohu vlastnit, jelikož byla vydána ve velmi málem počtu.

O hrdinech se v historii mluví, ale jen o některých...
Díky!

02.10.2021 5 z 5

Interhelpo Interhelpo Jaromír Marek

Cením si nezaujatosti autora.
Na konci knihy se mi zalíbilo porovnávání názorů lidí, kteří ve skupině byli a realitě. Někteří jsou stále urputně zaujatí a nesnesou sebemenší odluku od skutečnosti.
Smutný příběh oddanosti jedné ideologii..

28.03.2021 3 z 5

Všechny vlny oceánu Všechny vlny oceánu Kerry Lonsdale

Tak tohle se nepovedlo. Moc omáčky všude kolem.. Někdy nepochopitelné složení vět...

17.03.2021 1 z 5