LuckaH2 LuckaH2 komentáře u knih

Paganiniho smlouva Paganiniho smlouva Lars Kepler

líbilo se mi nejvíce s joonou:-) i když vím, že ne všichni souhlasí. Nápad perfektní, originální podle fotky poznat, kdy se to stalo a proč:-) za mě 100%!!!

20.02.2014 5 z 5

Původ Původ J. T. Brannan

Ano, také jsem několikrát přemýšlela jestli hrdinové jsou james bond a nesmrtelní...nicméně je pravdou, že indiáni ( a nejen oni) se tak dokážou vycvičit, vytříbit smysly, souznění s přírodou, tmou, že některé věci se zdají nereálné nám, co jsou zamčení doma. Některé pasáže by si podle zasloužili více vysvětlení, toho jak to je vše propojené. I přes nedokonalosti jsem byla napjatá a zvědavá, co přijde dalšího. O to víc jsem byla zaskočena z konce...čekala jsem jiný happy end;-)

20.02.2014 4 z 5

Pozoruhodně bystrá stvoření Pozoruhodně bystrá stvoření Shelby Van Pelt

V rámci žánru se mi to moc líbilo, byt jsem spoustu věcí tušila jak budou. I tak to bylo milé, dojemné, hezké. Brečela jsem u jedné scény jak želva:-)

03.11.2024 5 z 5

Tajemné stíny lesů : pytláci, loupežníci a poustevníci v Brdech a na Křivoklátsku Tajemné stíny lesů : pytláci, loupežníci a poustevníci v Brdech a na Křivoklátsku Otomar Dvořák

Bavilo mě, že kniha neobsahuje jen pověsti, ale i jejich "vědecké" vysvětlení, priměr do současnosti (strasidelne hostince, ktere dnes v hororu premenily tvář do motorestu...). Dozvěděla jsem se jak vznikly nektere pojmy, ktere jsou logicke (pytlak, leč). Za mě fajn, rychle přečteno, bezva mezi romány.

10.12.2020 4 z 5

Náhodná smrt patriarchy Náhodná smrt patriarchy Leif Davidsen

Bavilo me střídání dějů ze současnosti Ruska a Dánska a za dob SSSR. I když je kniha fikce, pořád je dobré o tom mluvit, vliv církve, obchody, politika... I když se mi kniha cetla dobře, jsou pro me lepší o SSSR (treba Dítě c. 44) i dnešního Ruska (Ruda volavka).

07.03.2020 4 z 5

Příběh věčného studenta Příběh věčného studenta Jiří Vydra

Ilustracne i příběhove krasna kniha, ktera sice nema moc stran, ale zase se da nad nekterymi ilustracemi premyslet déle. Ponura atmosféra na vas dýchne.

28.12.2019 5 z 5

A na stromech les A na stromech les Adam Hošek

Poezie není moje silná stránka a ani jí moc nevyhledávám. Básně tohoto autora jsou však i pro mě srozumitelné, ale zároveň ne plytké nebo povrchní. V jednoduše znějících větách se často skrývá obsah k velkému zamyšlení. Skvělá četba!

28.11.2019 5 z 5

Písařka ze Sieny Písařka ze Sieny Melodie Rose Winawer

Anotaci knihy jsem četla před dlouhou dobou a teď jsem jen začetla. Takže jsem byla v šoku, když najednou byla hlavní hrdinka ve středověku, protože je to prostě proti mému racionálnímu uvažování;-)ale pak jsem se do příběhu ponořila a užívala jsem si středověký život, popis chodu kláštera, intriky i lásky, pozadí morove epidemie... A najednou byl konec a mě bude Gabriel a Beatrice chybět!

21.07.2019

Obětina Obětina Sharon J. Bolton

Kniha je čtivá, ale chvilemi těžko uvěřitelná, hlavní postava na to že byla lékařka, vystupovala trochu jako James Bond. Do popisu krajiny me autorka také moc nevtahla (jsem možná namlsaná od Petera Maye).

11.07.2019 3 z 5

Lovci pokladů Lovci pokladů James Patterson

Krásná kniha pro děti, kterou si užijí i dospěli! Dozví se zde o moři, lodích... Super ilustrace!

25.03.2019 5 z 5

Aféra s křečkem a jiné povídky Aféra s křečkem a jiné povídky Jaroslav Hašek

Od Haška jsem doposud četla jen Švejka, že vydal povídky jsem si matně pamatovala ze školy. A jsou pěkné, líbily se sice méně než Švejk, ale zasmala jsem se

27.09.2018 4 z 5

Zakázané ovoce Zakázané ovoce Jojo Moyes

Četla jsem asi všechny knihy od autorky, co vyšly v češtině, ale tahle se mi líbila nejméně. Linka z minulosti mě bavila moc, z přítomnosti už méně. Kniha se čte dobře, ale prijde mi nezapamatovatelna, bez vetsiho děje... Jojo Moyes mám ráda, ale tahle kniha mě nenadchla.

03.09.2018 3 z 5

Marta v roce vetřelce Marta v roce vetřelce Petra Soukupová

Musela jsem si zvykat na kratke vety (nekdy jen vykriky bez sloves),ale pak me pribeh bavil. Casto jsem měla chuť Martu proplesknout, ale byl to zajimavy pohled do duse mlade holky, protoze sama jsem v jejim veku byla jina...

05.04.2018 3 z 5

Architektura Albrechta z Valdštejna Architektura Albrechta z Valdštejna Pavel Zahradník

Pana Ulicneho znam osobne, a na tehle knize nechal kus zivota. Je to uzasne dilo plne starych map, fotografii, obrazku a inspirace do dnesnich dni. Valdstejn byl velka osobnost nasich dejin a ma nam co rict i dnes.

05.03.2018 5 z 5

Jelen Švihlík Jelen Švihlík Alois Mikula

Mam doma vydani z r.1948 s ilustracemi Jiřího Žida. Krasne obrazy v hnede barve,texty i dnes poucne a pritom s dějem.

07.01.2018 5 z 5

Říše snů Říše snů Kerby Rosanes

Skvele na relax, rozvijeni jemne motoriky, citu pro barvy a vsechny obrazky od Kerbyho jsou take vhodne na kochani, protoze az uz cb nebo barevne jsou uzasne!

29.12.2017 5 z 5

Kafe @ cigárko Kafe @ cigárko Marie Doležalová

Ucel knihy (blog jsem nikdy nevidela)predpokladam:pobavit ctenare a ukazat mu neco ze zakulisi divadla, filmu a zivota herecky. U me:splneno,smala jsem se i nahlas,nektere veci by me nenapadly, ze se tak deji.... Je to mila nenarocna kniha, od herecky,kterou mam rada.

12.09.2017 5 z 5

Nechtění Nechtění Kristina Ohlsson

Cetlo se to dobre, i kdyz namet mi nepripada moc originalni (jak se podepisuje detstvi na lidech,unos deti, tyrana zena),mam pocit, ze o tom ctu porad. Velke plus byl soukromy zivot hrdinu. Motiv jsem take vedela dele nez policie. Za me dobre,ale proste prumer. Urcite si ale dalsi knihy autorky prectu.

23.08.2017 3 z 5

Stanice Zodiak Stanice Zodiak Tom Harper (p)

Zacatek mi prisel moc "vedecky", pak se to rozjelo a nemohla jsem se od knihy otrhnout,bylo to napinave, atraktivni prostredi,neco noveho jsem se dozvedela o DNA atd. Libilo se mi stridani postav, ktere vypravi, za chvili mate pocit, ze nevite kdo je grazl. Ale ten konec (ne to scifi,ale uplny konec) je na me trochu moc otevreny...

14.08.2017 4 z 5

Slepí ptáci Slepí ptáci Ursula Poznanski

Velke plus za moderni tema - Facebook, i kdyz pokud ho nekdo nema, nebude chapat (nejaky slovnik nebo legenda by neuskodila).Ale Pet se mi libila mnoh vic. Proste jsem se do toho nemohla zacist, nemela jsem pocit ze musim pokracovat. Zajimavy motiv a rozuzleni.

12.12.2016 3 z 5