LuckyVagabond

Guy Delisle opět nezklamal. Krásná jednoduchá kresba. Zajímavé autentické informace z jeho pobytu v Korei. Doufám, že brzy zase něco vydá. Fakt mě to baví :)

Kvalitně zpracovaný přehled moderní architektury v Praze. Texty vypichují jen ty nejzajímavější a nejpodstatnější věci. Tedy není to přeomáčkované zbytečnými informacemi. Dobře zvolené černobílé fotografie krásně vše doplňují.

Tak tohle bylo dokonalé. Přirovnáváním k Disney a Kafkovi se tím podle mě nedostává dostatečnému ohodnocení. Toto delikátní dílo tyto dva slušně zastiňuje. Každopádně tohle je jeden z několika komiksů, který tuto formu pozvedává na rovinu umění ve všech podstatách. Rozhodně zakoupím do sbírky.

Když vezmu v potaz, že se na celém projektu zúčastnilo v průběhu devíti let 160 lidí bez nároku na honorář, kteří museli autenticky zobrazit neskutečně složité účesy, make-up, oblečení, sehnat krásná dobová auta a domluvit prvorepublikové interiéry, tak tuto snahu prostě musím ocenit a nebazírovat na nějakém uměleckém přesahu, což asi nebyla ani pointa. Na knize jde vidět, že na estetice si smetánka té doby opravdu potrpěla. A je to krásná, obdivuhodná podívaná. Člověk si smutně řekne proč se i dnes nemůžeme těšit takové okolní kráse ve stylu, účesech, oblečení, architektuře... Na druhou stranu si člověk oddechne, že dnes ženy a muži můžou vyjít do společnosti oblečení neformálně, nenagelovaní, neoholení, bez make-upu, bez cigaret a doutníků, nemusí u toho popíjet whisky a nebo naopak můžete, ale tak jak tak vás za váš způsob sebevyjádření nikdo soudit nebude. Společnost se přes to částečně už přenesla. Zajímavý estetický vhled do doby první republiky.

Není to tak pěkně nakreslené a tak bohaté na informace jako Jeruzalém a Pchjongjang. Jde poznat, že se jedná o jeho starší tvorbu, ale pořád se to četlo samo a opět jsem se zase zábavnou formou něco málo dozvěděl tentokráte o Číně. Těším se na Barmu.

Moc příjemné překvapení! Originální ilustrace a příjemný oddechový příběh, který přiměje i k zamyšlení.
Dole již jedna komentující trefně vystihla slovy: "výtvarná lahůdka".
Tu musím mít ve své knihovně.

Hmm spíše jde o detailní přehled parků, kdy kvantina předčila kvalitu. Fotky mě moc nezaujaly. Informace ušly. Čekal jsem od toho více.

Zajímavé počteníčko. Knihu dobře popsal dole v komentáři "callahanh" Já bych jen dodal pár pocitů ze čtení. Je neuvěřitelné jakých jatek a utrpení se lidé byli schopni dopouštět. Díky knize jsem pochopil, proč byla ve společnosti touha najít nějakou alternativu zastaralým společenským pořádkům a jak bylo náročné nějakou změnu promyslet, dohodnout se na ní a prosadit ji. Zase to doprovázely neustálé konflikty, hlad, bída, jatka a utrpení a spousta pokusů a omylů. O trochu více chápu, proč byl pro lidi komunismus úleva a menší zlo než to, co mu předcházelo a proč v tom někteří lidé spatřovali budoucnost a podporovali to. O to méně chápu lidi, kteří vnímají dnešní dobu neustále negativně a tvrdí, že se všechno pořád zhoršuje. Kdy to bylo lepší? Za komunismu? Před komunismem? Možná by jim tato kniha ozřejmila a připomněla v jaké pohádce si dnes žijeme i když je samozřejmě pořád nekonečně mnoho prostoru pro zlepšování. Kniha mi krásně a čtivě dobarvila povědomí o tomto složitém historickém období.

Graficky opravdu skvělá práce. Jedno z nejlepších ztvárnění, na které jsem zatím narazil. A za to dávám 5 hvězd.
Příběh mi ale vůbec nesedl. Neinspiroval, nešokoval, nevyvolal emoce, nepřekvapil, nepobavil, nepohladil na duši, nevzdělal a nerozšířil obzory, nic z toho co se mnou dělají jiné kvalitní komiksy. Příběh údajně značně pozměněn oproti pravdivé události. Těžkopádně jsem se tím prokousal.
Takže za příběh 1 hvězda :(

Tak tento komiks mě bohužel nezaujal. Bylo to dost osobní a plné pocitů, ale neskutečně rozvleklé bez nějakého zajímavějšího příběhu. Asi bych to lépe ocenil, kdybych byl homosexuál a ideálně i žena.

Krásná jednohubka ve formě oslavy převážně ženských křivek v podání mého nejoblíbenějšího Českého umělce. Kniha obsahuje zhruba 145 skic a kreseb.

Cože? Co to bylo? A proč se mi to docela i líbilo?

Skvělá kniha. Na umělecké výtvory z dob které paušálně nálepkuji slovem komunistické, jsem měl bohužel tendence se dívat předpojatě s despektem.
Kniha mi čtivým a graficky povedeným způsobem pomohla pochopit tato umělecká díla v širším historickém a výtvarném kontextu a nalézt v nich zalíbení. Rozhodně doporučuji! Autorům moc děkuji.

Fascinující počin. Kolem výdechových komínů chodím denně, ale nikdy mě nenapadlo se nad tím nějak pozastavit. A už vůbec by mě nikdy nenapadlo, že bych o tom někdy mohl číst knihu a ještě by mě bavila. Každopádně mě fakt bavila a rozšířila pole vjemů, kterými na mě Praha působí. Jako by jich nebylo už i tak trochu moc. Ale to holt k Praze patří. Jinými slovy žádný výdechový komín už neuniká mé pozornosti a následnému hloubání.

Zajímavý přehled různých stylů a různých pojetí erotického komiksu. Rozhodně stálo za přečtení a rozšíření si obzorů. Výrazněji mě tam žádný autor nezaujal. V tak omezeném prostoru to možná asi ani nešlo. Ale obálka vypadala táák slibně.

Krásná obálka, poutavý název. Neodolal jsem. Kniha mě bohužel rychle odradila a cítil jsem se být trochu oklamán. Nešlo ani o jógu, o sex taky moc ne a obsah na mě nezapůsobil tak jako obálka , tedy ani moderně ani dynamicky, ale spíše archaicky. Celé pojetí lidské sexuality bylo vylíčeno jako něco podřadného, pudového co je potřeba energeticky transformovat v cosi vznešenějšího ideálně v celibát. Prostě křesťanské pojetí sexuality. Úplně přesný opak toho jak vnímám sexualitu já. Tedy jako něco skrze co člověk může prospívat duchovně, fyzicky a mentálně a dotýkat se něčeho nadpozemského pokud pojato správně. Než něco pořád potlačovat a transformovat, tak raději otevírat, zkoumat a nechat proudit.
Věřím, že si to své publikum najde. Pro mě bohužel zklamání.
Nicméně přiznávám, že knihu jsem nedočetl. Averze k pojetí sexuality mě odradila hodně brzy a ani přeskakování stránek, kdy jsme se snažil najít nějakou lepší část knihy nepomohlo. Mohla mi nějaká hlubší pointa třeba uniknout.

S přítelkyní jsme milovníci králíků, takže kniha byla jasná volba. Vytříbené ilustrace a veselý příběh. Pokud někdy budu mít děti, tak jen proto abych jim mohl kupovat knížky jako jsou tato a potom si je sám mohl číst :) Jen škoda, že jsou ty dětské knížečky přečtené za 5 minut. I tak má ale své čestné místo v naši dospělácké knihovně.

Útlá knížečka bez zbytečných omáček. O tom proč zvážit otevřenější vztah ve smyslu otevírání se intimně i dalším lidem mimo primární vztah. Proč to může být dobré pro osobní a duchovní růst, proč to může nabít vztah novou vášní, prohloubit důvěru, pouto a lásku a jak to všechno hlavně vědomě komunikovat s partnerem. Celé to bylo napsáno uvědomělým, kultivovaným a empatickým jazykem, který se četl velmi snadno. Pro lidi které láká myšlenka nemonogamních vztahů a pořád neví jestli to je, nebo není správná cesta. Zatím nejlepší knížka na toto téma, na kterou jsem narazil. Pomohla mi ujasnit si pár věci.

Tato kniha mi byla milým překvapením. Pár týdnů mi ležela na stole a ne a ne se do ní donutit. Jakmile jsem ji otevřel, slupnul jsem ji jak jednohubku.
Autor nezaujatým pohledem vykresluje absurdnost života v Jeruzalémě. Nic nepodsouvá, nic neinterpretuje, prostě jen popisuje co viděl, slyšel, zažil. Vše v pěkných, jednoduchých, lehce stravitelných ilustracích.
Skvělý VHLED do této složité, kontroverzní země.
Jdu shánět další autorovy knihy.