LucyPevensie komentáře u knih
Velmi zvláštní, ale pěkná kniha. Líbí se mi, jak všechny ty nesmysly dávají smysl. Akorát se mi do toho kvůli absenci opravdové zápletky nedařilo začíst.
Nejdřív mě příběh nebavil, vlastně jsem si myslela, že knihu možná nedočtu. Ale jak děj postupoval, začalo se mi to líbit a konec byl skvělý, těch 700 stránek stálo za to.
Jednoduše klasika! Čtení je to docela náročné a zabralo mi asi dva měsíce, ale Bídníci za tu námahu stojí.
Úžasná knížka! Skvěle se mi četla, zvládla jsem ji za 4 dny. Bavil mě příběh i filozofické pasáže, ty pro mě byly možná i zajímavější než děj samotný. Samozřejmě si všechen filozofický výklad nepamatuju, kdybych knížku chtěla použít jako učebnici filozofie určitě bych ji musela přečíst vícekrát. Ale i tak jsem se dozvěděla mnoho nových zajímavých informací.
Ze začátku mě knížka moc nebavila, ale to bylo asi proto, že jsem předtím ještě žádný Zeměplošký příběh nečetla a neznala jsem postavy, takže jsem se v ději celkem strácela. Druhá půlka se mi ale už četla skvěle a líbila se mi. Určitě si od Pratcheta ještě něco přečtu.
Pravda! Spravedlnost! Svoboda! A vejce natvrdo!
Přečteno asi za 20 minut v knihkupectví :D Mile mě to překvapilo. Na čtyřiceti stránkách (které by bez obrázků a v normálním formátu zabraly asi 10) je pěkný příběh, na kterém se mi líbí ta "nadějnost"
Čtyřmi hvězdičkami hodnotím všechny tři knihy jako celek. Jinak první kniha byla určitě za pět hvězdiček, a druhá a třetí za čtyři. Po útěku z Labyrintu, to už autor podle mě neměl tolik promyšlené a přestalo to do sebe tak dobře zapadat
Naprosto úžasné! Závěr knihy byl skvěle děsivý a hodně překvapivý.
Greenovi knížky nikdy nezklamou a já si navíc hodně oblíbila Margo, ale třeba Hledání Aljašky se mi líbilo ještě více.
Když jsem poslouchala audio knihu, tak mě bavila, ale při čtení jsem se docela nudila, možná kvůli starému jazyku nebo předchozí znalosti příběhu. Takže nevím jak mám hodnotit
Krásně napsaný příběh života mladé dívky za druhé světové války doplněný úžasným vypravěčem - smrtí. Co k tomu dodat? :)
Jedna z nejlepších knížek, které jsem kdy četla :)
Docela často se objevuje názor, že tato kniha není tak dobrá jako ostatní díly série, mě ale přišla stejně úžasná jako všechny ostatní.
Děj ubíhal rychle a docela mě bavil. Ale Danny mě štval svým přístupem k dívkám a tím jak mu pak vadilo, že s ním nechtějí nic mít.
Druhý díl se mi narozdíl od hodně ostatních čtenářů líbil ještě víc než díl první. V prvním díle se jednalo hlavně o knihu pro děti, ale teď se příběh mnohem víc rozrostl a úplně mě uchvátil! Už se těším na třetí!
Knížka měla hodně otevřený konec a to se mi moc nelíbilo. Určitě bych uvítala pokračování a pak bych i tuto knihu možná hodnotila lépe. Navíc jsem očekávala, že část děje, kde Šárka se svými kamarády vyrazí na tramp bude ta nejlepší z knížky a nakonec jsem se u ní docela nudila.