Lumír23 komentáře u knih
Tak já se budu opakovat v tom, že mě autor baví. To ano. Ale také mi připadá, že v jeho knihách stoupají počty mrtvol, až se začínám bát, kam se může dobrat - vždyť to za chvilku bude jako s těmi ruskými vojenskými filmy - z let minulých. Pokud neznáte pointu, tak se k tomu přidávala hláška - nestačíš odhrnovat nábojnice před televizí... Ale jinak, až na doporučenou redukci mrtvých (zde by bylo dobré postupovat dle rad Járy da Cimrmana), mě to zase bavilo :-) .
Tak zase to ten plešoun sepsal bravurně. Výborné, napínavé čtení, zápletky, vztahy, dobré i špatné konce, výborný.
Příbehy pana autora jsou poutavé, stupňují napětí tak, že se čtenář nenudí ani na začátku, v průběhu, ba ani na konci. Zde je i konec podoben pohádce, je dobrý a šťastný.
No, nechtěl jsem to, nečekal jsem to, shltnul jsem to, a čtu díl druhý. Velice jsem se pobavil a vrátil do puberty, kdy byly komixy v abíčku a to prostě bylo. Zde je vše jen textem, abych nenavedl špatným směrem, avšak, vnímám jako komix. Pobavím.
Ano, dobré to je, navazuje, rozvíjí, fakt dobrý. Celá série mě baví.
Znovu velmi dobře ku čtení, těžko se odtrhnout. A partnerský život se nám také pohne.
No, zase se mi to líbilo, ale je to už takové... jednotvárné, osobní život hlavní hrdinky jde hodně stranou, máchnutím motýlých křídel vyřeší dva tůze závažné a nejasné zločiny najednou. Ač jest kritika ostatních vysoká v kladných bodech, já zde vnímám ztrátu. A s tematikou druhého zločinu, tak ten autorka prosvištěla, jak po dálnici.
Je to kniha o vztahu k místu, vlasti, lidem, tradici. Laskavá kniha, směs příběhů a fantazií. Moc hezké čtení.
A zase se mi to moc líbilo. May je borec, umí to, na poslední chvilku to ještě maličko zamotá, ale vše má logiku. A jdu na pátý díl.
Kniha je hodně dobrá, člověk popustí uzdu fantazii, baví.
Weaver píše velmi dobře, jeho knihy nejsou na delší čtení, vtáhne do děje a nepustí.
Podhodnocená kniha, na druhou stranu, je to takový hybrid detektivky a cestopisu. Ale on to pan autor tak má, vždy přidá více popisů, než by bylo k hlavnímu příběhu nutné. Trochu moc kombinuje, závěr je pak ohňostroj událostí, ale proč ne. Už jsem četl i větší šílenosti .
Hodnocení odpovídá, je to prostě parádní jízda, člověk se nenudí. Jako plus hodnotím i to, že jsem mohl sám vyluštit osobu vraha vyšetřovatele, o to lépe se mi kniha vstřebává. Ó jak su můdré... Jo, Connelly jede a má hodně opravdu dobrých knih, příběhů. Lze jen doporučit.
Takový rychlík to byl. Sjeto za den. Napínavé, v napětí, srozumitelné v obsahu, pro mě ne v přesahu do reality, ale holt jsou na západě výrazně před náma. Snad...
Klasika. Prostě klasika, možností hafo, postupné odhalování proč ten ano a ten ne, výborné. Zahalte ji tvář, zemřela tak mladá... Muehehé
Všichni to tu píšou! A já blbec, nedbám dobrých rad. Kniha ušla, pohled dvou párů očí na situace, taky dobrý. Ale takhle zprasit příběh pár nesmyslnostma na závěr... škoda promarněné šance.
Je mi záhadou, proč je v detektivkách problém rozlišit pistole od revolverů, dokonce si myslím, že Robert to dělá pořád. Pokud je to projev lenosti, nebo snad pacifismu (zrovna tomu bych se nedivil), sráží to v mých očích kvalitu nejméně o hvězdu. Další problém mám s počtem mrtvých. Nelze redukovat jak to prováděl Cimrman? Nu a poslední věc mě mrzí obecně, i naše rozvojová společnost už jede na vlně, že co je teplé, to je dobré. Za mě: to jsme taková hovada, že nevíme, že to NENÍ PRAVDA?
Není to špatné, ale je to hodně zašmodrchané, na mě až přes závit, na sílu... Ale partnerce jsem začal tvrdit, že je moje osudová žena, jak moc ji miluju, takže kdybych ji zabil, čerpal jsem zde... To se mi prostě v knize nelíbilo. To tam bylo navíc.
Nečteno, slyšeno jako audiokniha, tak to možná bylo stravitelnější. Na pozadí, abych vysvětlil. Jsou to takové echt americké knihy...