LunaL. LunaL. komentáře u knih

Slon v šuplíku Slon v šuplíku Jan Nejedlý

Asi nejlepsi detska kniha, co jsme letos detem cetli! Kratkr vesele pohadky plne fantazie a vtipnych situaci. Dost jsme se nasmali, nejvic se nam libily pohadky Jak sli hrosi do skoly, Jak Marketka poznala slona a Jak se v zoo malovalo.
Autor si moc hezky hral se slovy, ilustrace se take povedly! :)

09.11.2024 5 z 5

Dáma a tučňáci Dáma a tučňáci Hazel Prior

Ke knize jsem se dostala diky ČV. Vsimla jsem si ji uz v dobe vydani, ale zarazil me vek hlavni postavy.
Ted jsem ji dala sanci. Kniha byla ctiva, dost klidna. Alespon do poloviny se nic moc nedelo. Pak se to rozjelo a nemohla jsem knihu odlozit, jak me vtahla do deje.
Nezvykle tema, uplne jiny dej, nez jsem zvykla. Ale stala za to :)

07.11.2024 4 z 5

Vždy mluv pravdu Vždy mluv pravdu Walt Disney

Medvidka Pu milujeme, ale tahle knizka nas nezaujala tak, jako jine pribehy kamaradu ze Stokorcoveho lesa.

30.10.2024 3 z 5

Divoký vlček Divoký vlček Amelia Cobb

Nekolikaty dil Kouzelne zoo, ktery jsem detem cetla. Jako vzdy hezky pribeh, tentokrat trochu jiny - v tomhle se Ema neceho boji. A v tehle se resila financni stranka. Takove realnejsi, i kdyz kouzlo pribehu zustalo :)

23.10.2024 4 z 5

Letem světem Letem světem Richard Scarry

Takova dost jina, originalni, knizka. Neco hodne vtipne, neco mene. Nejvic se nam s detmi libila kapitola s pravidly, jak se chovat ve vlastnim hrade :)

23.10.2024 5 z 5

Životní terno Životní terno Fredrik Backman

Zajimavy. Neskutecny. Silny.

19.10.2024 4 z 5

Na zahradě Na zahradě Markéta Pilátová

Hodnotila dcera (4), ktera byla z knizky nadsena. Ja bych dala o dve *mene. Obrazky hezke, ale videla jsem i lepsi. A dej? Moc jsem nepochopila, co tim spisovatelka sledovala..
Detem se ale libila a to je hlavni :)

13.10.2024 5 z 5

Obrázky z přírody Obrázky z přírody Janine Boudineau

Moje prvni oblibena encyklopedie. Diky ni jsem si tyhle knizky zamilovala. Ted jsem ji cetla dceri, od zavatku do konce a byla nadsena, jako kdysi ja :)

09.10.2024 5 z 5

Pohádky o princích Pohádky o princích František Zacharník

Osm pohadek o princich. Pohadky vymysli deda svym vnuckam a princove maji vlastnosti jejich spoluzaku. Tak vznikne princ Stonanek,Buclik, Stydlin, Vsevidek,.. Nejvic nas zaujala pohadka o dvojcatech Cistinovi a Spindinovi. A co se delo, kdyz se prohodili. Coz se nasim dvojcatum moc libilo a hned to take zkusili :)
Jedna z hezcich detskych knizek

30.09.2024 4 z 5

Tlapková patrola - Příběh podle filmu Tlapková patrola - Příběh podle filmu kolektiv autorů

Film deti neznaji, knizka se jim libila. Tlapky maji rady, ale neni to jejich oblibena pohadka.

23.09.2024 4 z 5

Ostrovy Atlantiku Ostrovy Atlantiku Petr Jan Juračka

Prvni dil - Ze zivota fotografa- se mi libil o dost vic. Asi, jak byl napadity, originalni. Navic pribehy z celeho zivota. Tenhle dil se zameruje na cestovani po ostrovech. Bavily me hlavne kapitoly se sopkami a delfiny. Opet krasne fotky :)

20.09.2024 4 z 5

Človíčkova dobrodružství a nové objevy Človíčkova dobrodružství a nové objevy Pavel Teisinger

Stejne hezke jako Vecernicek :)

18.09.2024 4 z 5

Ledové království: Zimní pohádka Ledové království: Zimní pohádka Walt Disney

Zkracena verze Ledoveho kralovstvi. Vhodne pro deti (a rodice), kde chteji tenhle pribeh znovu a znovu.

16.09.2024 4 z 5

Kapitán Žralok Kapitán Žralok Jutta Langreuter

Dva na sebe navazujici delsi pribehy o malem piratovi. Vtipne napsano, trochu napinave, deti byly nadsene.

16.09.2024 5 z 5

1000 obrázků ukrytých v Říši pirátů 1000 obrázků ukrytých v Říši pirátů Rob Lloyd Jones

Velke obrazky plne malych detailu. Na okraji kazde stranky je obrazkovy seznam veci, ktere ma dite hledat. A jejich pocet. Dcera je ted nadsena do piratu, z knizky byla nadsena. A procvicila si pocty do 10.

Divoká Aljaška Divoká Aljaška Kathleen A. Tucker

Tuhle serii proste miluju! Neda se posuzovat, jestli druhy dil predcil prvni, protoze je tolik jiny.
Calla se stehuje za Jonahem na Aljasku. Musi prekonat sama sebe, prvni neshody ve vztahu, samotu, aljasskou divocinu i nevrleho souseda.
Do posledni stranky jsem byla napnuta, jak to vsechno zvladne! :)

Hledá se Nemo-Školní výlet Hledá se Nemo-Školní výlet Walt Disney

Kratky pribeh o malem Nemovi. Tentokrat se s kamarady, Dory a zralokem Brucem vyda na dvoudenni vylet. Ne ale kazdy zralokovi veri..
Na jedno precteni dobry.

Prila a chřadnoucí víly Prila a chřadnoucí víly Walt Disney

Knizku o vilach jsme cetli poprve, vsechny deti byly nadsene a Prile fandily. A pokazde zatleskaly, jen aby pomohly zachranit vily :)

13.09.2024 5 z 5

Harry Potter a Fénixův řád Harry Potter a Fénixův řád J. K. Rowling (p)

Nechapala jsem, proc tolika lidem se do tohoto dilu kvuli tloustce nechce. Proc jsou pysny, kdyz ji doctou. Je to jeden z mych oblibenych dilu, neumim si predstavit ho nedocist.
Ted jsem se do nej pustila v originale. A byla to vyzva. A jak jsem na sebe pysna, ze jsem ji celou precetla! o:)

09.09.2024 5 z 5

Hasičské pohádky Hasičské pohádky Zuzana Pospíšilová

Na jedno precteni dobre. Nektere pribehy byly zajimavejsi nez jine. Kdyby to nebylo o hasicich, asi bychom knihu s detmi ani nedocetli..

05.09.2024 3 z 5