lusila komentáře u knih
Výborná kniha, zaujímavo napísaná.... Aj keď sa jedná o fiktívny /pravdepodobne/ ľúbostný príbeh, dej je zasadený do skutočného miesta, ktoré Vincent V.G. navštívil a kde za 70 dní namaľoval vyše 70 obrazov. Hlavná hrdinka skutočne žila a stretla sa s Vincentom. Či medzi nimi vznikla láska, nevieme, pretože sa k ich vzťahu nikdy nevyjadrila.
Zaujímavo napísaná kniha, pravdou je, že o dejinách vzdialených krajín vieme viac ako o krajine, ktorá leží hneď vedľa nás. Niektoré výrazy a mená som počula, len som nevedela, kam ich priradiť, teraz už viem.
Musím povedať, že už dávno sa mi nedostala do rúk tak zaujímavá kniha ako táto. Teším sa na ďalšiu knihu od tejto autorky.
Veľmi pútavo napísaná kniha. K životu hlavnej hrdinky poznamenám citátom z knihy " V živote je od určitého bodu každý zodpovedný za to, čo urobí. A za to, čo neurobí."
Milé, vtipné s trochou anglického humoru. Na popoludnie ku káve.
Škoda, že Alex, ktorý sa snažil zistiť vraha, objasňuje svoje domnienky každému, koho stretne. Preto sa dej stáva rozvláčnym a chýba tomu napätie.
Romantické čítanie s kvapkou mágie. Ale predovšetkým ide o romancu.
Dojímavý príbeh, no od knihy som čakala viac. Trochu ma sklamalo, že príbeh je vyrozprávaný z pohľadu koňa... Film bol fantastický...
Nádherná kniha. Poetický pohľad na veci v živote, ktoré nie sú pekné. Štýl autorky mi pripravil nezabudnuteľný zážitok z knihy. Určite si prečítam aj ďalšie knihy tejto autorky...
Silný, dojemný príbeh o osude palestínskej rodiny, ktorá sa musela vzdať domova.
Moja prvá kniha od tohto autora. Pôvodne som ju vypožičala pre manžela, ale neodolala som. Určite si prečítam aj ďalšie knihy od tohto autora.
Úžasné! Táto kniha ma pohltila od začiatku. Určite si chcem prečítať aj ďalšie knihy tejto autorky.
Spočiatku ma nebavila, nemám rada knihy z prostredia bohatých a opisy ich frustrácií, ale potom ma dej zaujal. Nikdy som prípravky na chudnutie nebrala a nie som zástankyňa ani zázračných diét, to, čo autor popisuje v knihe, je síce fikcia, ale kľudne to môže byť aj pravda. Spoločnosti kvôli zisku urobia čokoľvek. Akurát si myslím, že žiadny lekár by dobrovoľne neukončil život kvôli hanbe, skôr by zdúchol za hranice...
Trefné, bez zbytočných opisov a komentárov. Táto autorka sa mi páči.
Kája Mařík to je "chlapčok". Miluje "materáčiky" a ozdoby z "čikulády" odkladá.
Prostoreký chlapec pobaví každého.
Trochu fyziky, trochu mystiky, psychológie a filozofie, k tomu dobrodružný dej.
Krásne, smutné, dojímavé. Jedna z kníh. ktorú som prečítala viackrát.
Musím povedať, že sa nečudujem, že táto kniha sa stretla s odporom kritikov a neodporúčali ju čítať ženám. Lawrence predbehol dobu a ešte opovážlivo vyjadroval priamo názory cez postavy žien. Dokázal však geniálne nazrieť do duše svojich hlavných hrdiniek.
Sissi je moja najobľúbenejšia ženská osobnosť z histórie. V tejto knihe sú zápisky z jej denníka, ukážky z korešpondencie, dozviete sa ako vlastne žila. Škoda toho konca, nezaslúžila si takú smrť.