lusila lusila komentáře u knih

Žltý dom Žltý dom Dončo Cončev

Ako sa asi cíti mladý človek, ktorý si nepamätá nič zo svojej minulosti a ani nevie ako sa volá? V psychiatrickej liečebni zvanej žltý dom dostáva číslo 69. Postupne zisťuje, že sem nepatrí, že doktor vie jeho totožnosť, no odmieta ju prezradiť. Mladá ošetrovateľka, prezývaná Červienka sa do vysokoškoláka zaľúbi a pomôže mu utiecť, aby spoznal minulosť... Namiesto toho spoznáva, že celý svet je jeden veľký žltý dom a nezáleží na mene ani minulosti, pretože sám "človek je nula a to si uvedomí, jedine vtedy, ak je dostatočne múdry". Autor pozerá na svet očami hlavného hrdinu, vedie filozofický monológ sám so sebou a zamýšľa sa nad zmyslom života.

08.11.2013 4 z 5

Ich vlastná noc Ich vlastná noc Peter Abrahams

Príbeh lásky nerovnej dvojice- postihnutej Indky a černocha, ktorý prepašoval peniaze pre ilegálne hnutie pre boj proti apartheidu.

07.11.2013 4 z 5

Con amore Con amore Krystyna Berwińska

Trochu smutný príbeh so šťastným koncom.

29.10.2013 3 z 5

Pán Tragáčik a človek z UFO Pán Tragáčik a človek z UFO Zbigniew Nienacki

Zábavný príbeh svojrázneho detektíva Tragáčika a muža z liečebne, ktorý verí, že je mimozemšťan.

25.10.2013 4 z 5

Brieždenie v Dženíne Brieždenie v Dženíne Susan Abulhawa

Silný, dojemný príbeh o osude palestínskej rodiny, ktorá sa musela vzdať domova.

23.10.2013 4 z 5

Noc temných klamstiev Noc temných klamstiev Dominik Dán

Moja prvá kniha od tohto autora. Pôvodne som ju vypožičala pre manžela, ale neodolala som. Určite si prečítam aj ďalšie knihy od tohto autora.

18.10.2013 4 z 5

Dcera sněhu Dcera sněhu Eowyn Ivey

Nádherná kniha, ktorá mi pohladila dušu.

11.10.2013 5 z 5

Zamilovaní až po uši Zamilovaní až po uši Heather Webber

Zaujímavá, vtipná kniha, veľmi ma pobavila.

05.10.2013 4 z 5

Síla introvertů Síla introvertů Sylvia Löhken

Kniha je dobre napísaná. Nie je to čítanie len pre introverných ľúdí, ale aj extrovertov, ktorí s nimi žijú, či už ako partneri, rodičia, alebo kolegovia. V časti o práci sa autorka viac zameriava na introvertov vo vedúcich pozíciách.

19.09.2013 4 z 5

Ja, kráľ Ja, kráľ Howard Clewes

Ako to niekedy býva, tak niektorí ľudia a ich myšlienky nemohli byť prijaté. Znamenalo by to v očiach tých,ktorí mali moc, príliš veľkú zmenu, ktorá by ohrozila ich autoritu a moc. Život Gonzála Pizzara je vyrozprávaný očami jeho pisára, ktorý zaznamenával všetky dôležité stretnutia a bol jeho priateľom.

06.09.2013 4 z 5

Eva Luna Eva Luna Isabel Allende

Úžasné! Táto kniha ma pohltila od začiatku. Určite si chcem prečítať aj ďalšie knihy tejto autorky.

28.08.2013 4 z 5

Kvet Egypta Kvet Egypta Pauline Gedge

Pútavo vyrozprávaný príbeh života prvej ženy-faraóna Egypta. Jej osud sa ani nemohol skončiť inak, ale aj tak je pozoruhodné, čo všetko dokázala počas svojho panovania.Jeden z tých najzaujímavejších historických románov, aké som doteraz prečítala. Môj úprimný obdiv autorke...

26.08.2013 5 z 5

Medové týždne Medové týždne James Patterson

Krásna žena vyhľadáva bohatých mužov a vraždí ich látkou, ktorá vyvoláva infarkt, no nedá sa zistiť pri pitve. Potom prevedie peniaze na svoj tajný účet. Neodolá jej ani agent FBI, ktorý má za úlohu vyšetriť podozrivé prevody peňazí. Túto knihu autor napísal v spolupráci s H. Roughanom.

22.08.2013 3 z 5

Dieta smrti Dieta smrti Arthur Herzog

Spočiatku ma nebavila, nemám rada knihy z prostredia bohatých a opisy ich frustrácií, ale potom ma dej zaujal. Nikdy som prípravky na chudnutie nebrala a nie som zástankyňa ani zázračných diét, to, čo autor popisuje v knihe, je síce fikcia, ale kľudne to môže byť aj pravda. Spoločnosti kvôli zisku urobia čokoľvek. Akurát si myslím, že žiadny lekár by dobrovoľne neukončil život kvôli hanbe, skôr by zdúchol za hranice...

21.08.2013 4 z 5

Zrada Borgiovcov Zrada Borgiovcov Sara Poole

Ľahké čítanie, ideálne na dovolenku. Veľmi zaujímavý opis fungovania vodných hodín, doteraz som o nich nečítala.
Túto knihu som si požičala z knižnice, Jed nemajú, čo je škoda.

20.08.2013 4 z 5

Mistr klamu Mistr klamu Frederick Forsyth

Napínavé čítanie. Rozhodne som sa nenudila.

18.08.2013 4 z 5

Ikona Ikona Frederick Forsyth

Musím povedať , že film ma bavil viac.

10.08.2013 3 z 5

Labutí kaštiel Labutí kaštiel Archibald Joseph Cronin

Také pohodové čítanie.

10.08.2013 2 z 5

Antikrista Antikrista Amélie Nothomb

Trefné, bez zbytočných opisov a komentárov. Táto autorka sa mi páči.

05.08.2013 5 z 5

Kamenní strážcovia II. Kamenní strážcovia II. Miroslav Slámka

Nádherná kniha. Kto má rád hrady, príde si na svoje. Kvalitné fotografie, dobové zobrazenia, fakty a zaujímavosti, povesti o hradoch.
Niektoré z nich som navštívila. Kniha je vhodná aj ako darček, je vytlačená na kvalitnom kriedovom papieri.

05.08.2013 5 z 5