LussyP

3,5/5 ⭐
- Čím výše vyletíš, tím prudší bude pád. -
Jako první bych chtěla vyzdvihnout svět, který autorka vymyslela. Nejen, že tu máme krásnou mapu země, ale i promyšlené národy, jejich historii, specifika a to jak vzhledu, tak chování. Setkáváme se zde s novými zvířaty, ale i nástroji a jídly, která jsou zase specifická pro určité oblasti. Dokonale promyšlené, opravdu. Bohužel, při čtení se o většině věcí nic nedozvíte a kolikrát je použité slovo a vy pochopíte, co to bylo až za dalších sto stran, nebo vůbec. Už u prvních kapitol jsem listovala na konec, jestli tam není rejstřík, který by slova vysvětloval, ale bohužel. To mě opravdu zamrzelo, protože chápu, že nejde vysvětlovat vše, rušilo by to při čtení, ale zase nevysvětlit vůbec mi přišlo škoda.
Prvních tak 100 stran pro mě byl docela boj, motala jsem se v různých názvech a v ději. Když se pak přidal do děje i skok třeba před osmi generacemi, s novými jmény, názvy, situacemi, už jsem si chtěla dělat buď tabulky a myšlenkové mapy, nebo to vzdát. Když jsem pak četla dál, začínala jsem pomalu odhalovat, o co jde a už se to četlo lépe. A to jsem pak za den zhltla 200 stran a hned druhý den dočetla.
Za mě velice povedený svět, líbilo se mi celkové poselství. Runa, hlavní hrdinka mi moc nesedla, ale vzhledem k počtu postav mi to nevadilo. Určitě doporučuji a doufám, že se o světě dozvíme více. :) Upřímně by se mi moc líbilo seriálové zpracování, které by i mohlo být pochopitelnější, hlavně ze začátku.

Nechávám bez hodnocení, myslím si, že takto osobní zpověď mi nijak nepřísluší hodnotit, možná ani nikomu jinému. Knížka mě upřímně dostala a dá se říct, že traumatizovala. Neumím se vyrovnat s tím, co se Maude stalo, co se jí dělo, jak mohou rodiče něco takového udělat? Týrání nejen malé holčičky, ale čehokoli živého, hnus. Naprostá ignorace od okolí, na stavbě nikomu nepřišlo divný, že jim celé dny pomáhá 6 létě dítě? S těžkými pracemi? Hrozný. Dívejte se kolem sebe, naslouchejte, nikdy nevíte, kdo potřebuje pomoc. Upřímně jsem jen čekala jiný konec... Ale tak to u příběhu podle skutečné události moc nevybrete.
IG: ctenislaskou

Musím říct, že přesto, že příspěvky na FB a dříve na blogu mě bavili, tak toto bylo docela zklamání. Asi to bude tím, že jsem ji přečetla naráz za jedno odpoledne, bylo by lepší číst pokaždé jen pár kapitol.
Chvílemi vtipné, nenáročné čtení.

Upřímně musím říct, že jsem nečekala, že by mě něco takového mohlo zaujmout... Ale stalo se. Krásně a svižně se to čte, ráda zajdu do divadla.
Na mé cestě čtení klasické/maturitní četby je toto dílo velice vysoko, přesto, že je ze všech nejstarší.

Přečteno za dopoledne, vlastně moc nevím, co k tomu dodat. Zoufalství, bezmoc a ztracenost z knihy kouká všemi směry, příběh pěti kamarádů, co jsou vyhozeni z dětského domova a nemají kam jít, nemohou sehnat práci. Zoufalá doba žádá zoufalé činy. Co všechno si už museli zažít, čím si prošli, byli zvyknutí na řád, že se o ně někdo postará, ze dne na den vše zmizelo. A každý se s tím vyrovnává po svém...

Nikdy bych nevěřila, že knize, kterou bych si sama nikdy nekoupila dám 5 hvězdiček.
Příběh byl krásný a velmi čtivý, zklamáním ovšem je, že je z velké části fikce...

Tak tohle byla vážně pecka, jak to, že se o téhle knize nemluví? Naprosto skvěle napsané, celou dobu je tam cítit to napětí, tajemství, co se táhne půlkou knihy, vyšetřování je komplikované a naprosto uvěřitelné, zasazení do farmářských usedlostí je skvělé a postupné věci týkající se uzavřené církve... No prostě si ji musíte přečíst!

Příběh smutný, ale ne srdcervoucí. Přesto, že je to pár stran, než je člověk přelouská, zvládl by nějakou čtivou bichli. Za mě tedy spíše ne.

Nebýt konce, bylo by to na 5 hvězdiček, ale při posledních stranách jsem chtěla knížku hodit o zeď.
Jinak se mi knížka líbila, vadily mi velmi časté odbočky od příběhu i tématu a je zvláštní knihu nedělit na kapitoly. Příběh je zvláštní, ale líbil se mi i když občas byl dost klišé.

(SPOILER) 3,5 hvězdičky, čtyři dávám za kocoura.
Půjdu proti proudu a řeknu, že se mi Tajemství sídla Craven Manor líbilo více. Adrianne mi nepřirostla k srdci, nebála jsem se o ní. Dalším problémem byly nelogické věci, co se buď děly, nebo je Adrianne říkala. Příběh je jedno velké klišé a duch je taková Zelda z Řbitova zvířátek, nějakých 60 % knihy je jen dloooouhý úvod. Výhodou je to, že se kniha dobře čte a samozřejmě kocour.

V mém životě první nedočtená kniha. Prostě blbost, dočetla jsem do strany 150 a trvalo mi to dva měsíce, jak je možné, že se nachází mrtvá těla dětí a mně je to úplně jedno? Vyšetřovací tým je nezajímavý, příběh nezáživný... Prostě ne.

4,5 hvězdičky.
Knížka je opravdu krásně napsaná, uvěřitelné popisy pomalu až neuvěřitelného životního příběhu. Určitě bych uvítala i pokračování, jak se formoval její život.

Myslím, že knížce děj pozpátku dost prospěl, protože si u každého říkáte "Co se mohlo stát? Co je k tomu vedlo?" Je pravds, že vám tím může uniknout pár detailů, ale za mě fajn, je to příjemné netradiční.
Hvězdičku strhávám spíš za to, že se děj rozjel až za druhou polovinou, kde se začalo vše vyhrocovat a vyplouvat na povrch. Konec mě trochu zklamal, ale rozumím tomu rozhodnutí.
Pokud si ji přečte někdo, kdo pochází z podobného města, pochopí ji mnohem lépe, protože tak to opravdu chodí. "Nikdo neřekl pravdu. Nikdo není bez viny."

Velmi čtivá knížka, zahalená tajemstvím dvou rodin. Dva příběhy se krásně prolínaly, nic nebylo zmatečné.

Moje první kniha od autorky a rozhodně poslední. Takovou blbost jsem ještě nečetla. Z knihy bylo dobrých zhruba 50 stran, pasáže z červené knihovny byly otravné a kniha byla plná WTF momentů. Děj naprosto předvídatelný.

Docela mě udivuje, jak někdo dokáže napsat tak čtivě a zároveň neskutečně roztahaně tak jednoduchý příběh.
Je to druhá kniha od autorky a nevím, zda si mám přečíst i tu třetí. Ta schopnost udělat nesympatické všechny hlavní postavy...
Příběh podprůměrný a utahaný. Nevím, proč se řadí mezi thrillery, ten to nevidělo ani z rychlíku.
Výsledkem je slabší průměr

Dala bych i 5 hvězdiček, ale těch hluchých míst bylo opravdu hodně a chvilkové napětí pak ztrácelo smysl. Nedokážu úplně říct, jestli pohledy více postav spíše neuškodily celkovému dojmu. Konec mě úplně nešokoval.
Každopádně Shari Lapena je pro mě vyloženě oddechovka, která se hezky čte, takže jsem vlastně spokojená.

Mně se knížka moc líbila, od druhé poloviny prostě už nešla odložit, přesto, že Emma/Jane byla občas protivná, Will vše vynahradil. Děj i když byl občas předvídatelný byl zajímavý a téma se mi moc líbilo, těším se na další knihy autorky, do kterých se pustím.

Přesto, že by kniha mohla být mnohem delší a propracovanější, myslím si, že k utvoření reálné představy postačila. Četla se svižně a vlastně nemám, co jiného vytknout. Povedené dílo.

Krásně se četla, příběh lásky, který je z pohledu muže mě zaujal.
Z knížky jsem dost.. Rozpolcená. Chvíli mě štvala, chvíli dojímala. Jak už tu někdo psal. Každopádně ji doporučuji, měla v sobě něco nepopsatelného.