luthien luthien komentáře u knih

Paní z peřejí Paní z peřejí Blanka Jirušková

Druhý díl se mi četl lépe než první, děj mi naopak přišel zajímavější.
Recenze: http://malacandra.blog.cz/1506/blanka-jiruskova-vedma-z-lesa-a-pani-z-pereji

11.06.2015 3 z 5

Kočičí noci Kočičí noci Blanka Jirušková

Zajímavý knižní objev. Především obdivuju styl psaní spisovatelky, opravdu si dovede hrát s jazykem a krásné lyrické popisy se mi četly velmi dobře. Děj je ale opravdu těžší na sledování, působí trochu zmateně.
Recenze na blogu: http://malacandra.blog.cz/1505/kocici-noci-blanka-jiruskova

11.06.2015 3 z 5

Putování Měsíčního stínu Putování Měsíčního stínu Sean McMullen

Tuhle knihu jsem objevila v levných knihách za 30 Kč, moc jsem od ní neočekávala, ale byla jsem opravdu mile překvapena! Vynikající fantasy kniha, která nepostrádala akci, pořádné zápletky, neočekávaná překvapení i správnou dávku humoru. Moji nejoblíbenější postavou se rychle stal Laron - jediný žijící upír s rytířskými sklony :) Rozhodně knihu doporučuju nejen milovníkům fantasy.

07.09.2014 5 z 5

Galilea Galilea Clive Barker

Velice zajímavá a originální kniha, na začátku jsem nevěděla, co od ní čekat, ale pak mě příběh pohltil a s napětím jsem sledovala, jak se osudy všech hrdinů, zdánlivě oddělené, proplétají a spojují. Určitě bych neřekla, že se jedná o sci-fi, je to spíš fantasy zasazené do našeho současného světa. První román, který jsem od tohoto autora četla, ale myslím, že rozhodně nebude poslední, jeho styl psaní mě hodně zaujal.

05.09.2014 4 z 5

Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Tak tohle bylo opravdu psycho. Celou dobu jsem zkoušela hádat, kdo může být vrah, ale neuhodla jsem. Výborná kniha!

01.04.2014 5 z 5

Poslední bitva Poslední bitva C. S. Lewis (p)

Co napsat za komentář? Nádherné zakončení všech letopisů. Jako všechny díly v sobě obsahuje hluboké myšlenky, které jsou tady ještě patrnější, než u ostatních dílů.

26.03.2014 5 z 5

Stříbrná židle Stříbrná židle C. S. Lewis (p)

Můj jednoznačně nejoblíbenější díl! Šklíblatík je prostě dokonalá postava :D

26.03.2014 5 z 5

Plavba Jitřního poutníka Plavba Jitřního poutníka C. S. Lewis (p)

Rípčíp a Eustác, dvě skvělé postavy, které dávají tomuhle dílu ještě větší šťávu. Popis Ramanduova ostrova a moře na konci světa je překrásný. Hned bych se na takovou plavbu vydala taky!

26.03.2014 5 z 5

Kůň a jeho chlapec Kůň a jeho chlapec C. S. Lewis (p)

Tenhle díl patří k mým hodně oblíbeným. Brí je prostě super a jeho hašteření se Šastou nemá chybu :D

26.03.2014 5 z 5

Čarodějův synovec Čarodějův synovec C. S. Lewis (p)

Proletět se na Křídlínovi, to by byla nádhera! Lewis má úžasnou fantasii.

26.03.2014 5 z 5

Lev, čarodějnice a skříň Lev, čarodějnice a skříň C. S. Lewis (p)

Zkouším lézt do skříně a ono pořád nic :( Miluju Narnii :D

26.03.2014 5 z 5

Princ Kaspian Princ Kaspian C. S. Lewis (p)

Souhlasím, pro mě asi také nejslabší díl, přesto stále na vysoké úrovni :) Nejradši mám asi pasáž, kdy Lucinka všechny budí s tím, že vidí Aslana, nikdo ji nevěří a ona je musí vést temným lesem...

Láska na první pohled Láska na první pohled Tina Caspari

Tuhle sérii knížek jsem jako malá zbožňovala.

Kamarádky Kamarádky Bonnie Bryant

Jako malá jsme tyhle knížky milovala! :D

26.03.2014

Sloni mají paměť Sloni mají paměť Agatha Christie

Skvělá kniha! S hanbou přiznávám, že moje první od Agathy Christie. Byla jsem celou dobu napjatá, jak se to všechno nakonec vysvětlí a nebyla jsme zklamaná.

26.03.2014 5 z 5

Perelandra Perelandra C. S. Lewis (p)

Jedna z nejkrásnějších knih, kterou jsem kdy četla. Prostě moje zamilovaná :) Lewis měl tak obrovskou fantazii! A kolik pravdy a úžasných myšlenek v sobě kniha skrývá. Hned bych se chtěla přenést do světa plovoucích ostrovů a oranžového oceánu!

23.03.2014 5 z 5