Luvy

Trochu stereotypni - "silna zenska hrdinka", ale jako oddychové počtení to bylo fajn. Mám ráda literaturu zachycující období válek z pohledu obyčejných lidí.

To je klasika. Krasna klasika, krasny jazyk, zchvatne popisy postav, veci, myslenek. V te knize je toho tolik, pritom je tak utla. Krasa!

Tolik povyku okolo knizky, ktera za to ani moc nestala. Dej nema spad, postavy uz jsem nekdy nekde potkala, zkratka nic, co by me nadchlo. Zaroven ale nechci hanit neco, co se jinym libi, vylozene odpad to rozhodne neni.

Napínavé a čtivé i když se to míjí s mou věkovou kategorií.

Zvlast ta posledni slova slavnych me bavila. Stejne jako cela kniha! Doporucuju!

Tohle už se dá považovat za klasiku. Je to dojemné, strašné a kruté. Ale báječné napsané, poutavé.

Knihu jsem četla asi tři měsíce, rychleji to nešlo. Textem i tématem jsem se musela prokousávat a chtělo se mi ho mnohokrát odložit. Jenže celou dobu jsem pociťovala zvědavost, kam autorka své myšlenky dál povede, tak jsem četla a četla a asi 50 stran před koncem jsem se přistihla, jak jsem fascinována postava i, slovy i obraty v textu. Je to opravdu krásná a těžká kniha.

Jako mala jsem se Zamarovskym procestovala skoro cely svet a tahle kniha patri k tem nejlepsim od V. Z.

Pouzila jsem tuhle knihu nekolikrat na vysoke, kdyz jsme byli zkouseni z antickych baji a vzdy jsem dostala jednicku. Zamarovsky pise poutave.

Zásadní kniha mého dospívání. Kdyby byly všechny knihy tak báječné, tedy ty historické, nemuseli bychom mít učebnice. Takové knihy tříbí fantazii i lásku k historii. Jsem z této knihy nadšená dodnes. Některé věty bych dokázala přeříkat ještě teď.

Není to nic objevného, ale to je málokterá kniha. Čte se dobře, je svěží a rozhodně její čtení není ztrátou času. Líbila se mi netypická hlavní hrdinka, bavilo mě její uvažování. Taky se mi líbí jednotný styl obálek této autorky, v knihovně vypadají hezky. :-)

To je síla. Hned od první stránky, pak je z textu cítit jen smutek, bezmoc, beznaděj a ta strašná chudoba, která determinuje životy zúčastněných, pro které by možná bylo lepší umřít.

Kniha má lehce předvídatelný děj, ale i tam mě bavila, hlavně svým jazykem a postavami.

Krásná klasika, nelehko se čte, ale jako celej dává smysl.

Nádherný, ale těžký text, ke kterému se už nechci vracet.

Krásný a opravdový text! Doporučuji všem, kdo se nebojí číst o smrti.

Kniha je psana velmi jednoduchym jazykem, coz ale neni na skodu. Bavila me, autorcin styl je vybrouseny.

Překrásná kniha plná silných fotografií.

Vtipne, dojemne, roztomile a hlavne - psane s nadhledem. Obdivuju autorku a jeji schopnost, nedelat si s nicim hlavu, stejne jako hlavni postavu v knize.

Ta obalka je silena, ale jinak jde o knihu, ktera se cte jednim dechem. Je smutne, jak silene veci se deji jen par tisic km dal od nasi rodne bezpecne hroudy.