M.C.SMITH komentáře u knih
Série Ranhojička je opravdu skvěle vymyšlená. Já jsem se od knihy nemohla odtrhnout.
Je v ní naprosto všechno a já se už nemohu dočkat dalšího dílu.
Tahle kniha byla to pravé pro mne. Ač jsem se bála upířího klišé, byla pro mne kniha příjemné překvapení.
Johana mi kápla do noty hned, její snaha pomstít své rodiče byla obdivuhodná.
Vampýři byli vyobrazeni jako bestie bez citu a to je něco pro mne.
Bylo to příjemné čtení a já se těším na další díl, jsem moc zvědavá, jak si Johana poradí. Držím jí palce.
Za mne dobrý začátek nové série.
Tuto knihu bych chtěla hodnotit kladně, ale moc nemohu. Je to čtení spíše pro mladé čtenáře. Dala bych ji dívce okolo třinácti let.
Mne se příběh zdál uspěchaný a hodně málo rozvedený. Nebyl špatný, zápletka byla vymyšlena originálně a určitě má příběh své klady, ale já už dávno nejsem cílová skupina.
Kniha je nenáročná a rychle se čte. Věřím, že si své čtenáře určitě najde a pokud chcete oddechovku pro svou dcerku, určitě neváhejte.
!!!PARÁDA!!!
Bylo to naprosto úžasné čtení, které mne znovu utvrdilo v tom, že autorka je opravdu skvělá. Musela jsem číst jako o život, potřebovala jsem vědět, jak to bude všechno dál a konec, konec ten mne naprosto odrovnal a chvilku mi trvalo se z toho vzpamatovat.
Už teď se nemohu dočkat dalšího dílu!!
Kniha byla naprosto skvělá, vše do sebe krásně zapadalo. Jediné, co mi trochu vadilo byly gramatické chyby, které ale na ději nijak neubraly.
Pro mne to byla naprosto libová pecka!
Autorku mám velmi ráda, přečetla jsem od ní zatím všechno. Ale tahle kniha mi přišla taková slabší.
Havrana jsem si oblíbila, dokonce i Isobel byla fajn, ale víly byly podle mne vykresleny až moc do podoby jiné knihy - Krutý princ. Prostě hned od začátku jsem si knihu spojila právě s touto sérií a to se moc v průběhu čtení neměnilo.
Stejně se mi ale kniha líbila. Autorka je opravdu skvělá, čtenáře její knihy vtáhnou hned od samého počátku.
Já jsem knihu prostě musela číst dál a dál, protože jsem byla hrozně zvědavá.
Kniha je taková romantická pohádka - téměř každá žena by se chtěla zamilovat do muže, který je ochoten pro ni položit i život.
Jsem spokojená a myslím, že si v budoucnu knihu mile ráda přečtu znovu.
Zaprvé - nejsem cílová skupina.
Zadruhé - mám neodbytný pocit, že jsem to už v minulosti četla.
Příběh byl hodně jednoduchý a čtivý, nejvíce mi sedli Dimitrij a Rose.
Bylo to zajímavé, ale já už jsem se nedokázala tak dobře vcítit do hrdinů. Už jsem na to asi stará, ale i tak se mi to docela líbilo a já se poohlédnu po dalších dílech.
Tahle kniha byla plná slunce a růží.
Moje první setkání s autorkou a jsem ráda, že jsem si knihu koupila. Bylo to velmi příjemné čtení, plné intrik, strachu a lásky.
Každá postava měla své stinné stránky, což bylo dobře, nemám ráda ty dokonalé postavy, kterým se pořád všechno daří.
Kniha pro mne byla příjemným překvapením a věřím, že si knihu v budoucnu moc ráda přečtu znovu.
Jsem se čtením naprosto spokojená a mohu knihu jen a jen doporučit.
(SPOILER) Tohle byl velmi poutavě napsaný příběh ze severské mytologie. Ragnarök mne vždy zajímal a tohle bylo velmi pěkně zpracováno.
Kniha byla psaná relativně jednoduchým stylem, který se mi dobře četl. Loky byl velmi zajímavě vykreslen a já jsem si ho v průběhu knihy oblíbila. I Hel se mi zamlouvala a hlavní hrdinka Angrboda byla úžasná.
Celá kniha se četla velmi dobře a já jsem ráda, že ji mám ve své knihovně.
Mohu ji doporučit všem, kdo mají rádi severské mýty.
Tahle kniha mi neskutečně sedla. Bylo to perfektní čtení, plno akce, napětí a zajímavých zvratů. Konec byl napsán naprosto dokonale a mne při čtení padla brada.
Hodně jsem si oblíbila Aarona.
Každá postava měla svůj charakter, který byl dobře vykreslený a vše do sebe krásně zapadalo.
Jsem naprosto spokojená. Tohle bylo libové čtení, ze kterého jsem nadšená.
Mohu všem jen doporučit.
(SPOILER) Vůbec nevím, jak mám tuhle knihu hodnotit.
Ze začátku jsem si říkala, že je to taková pohádka, která patří spíše někam na blog.
Když jsem se více začetla, uvědomila jsem si, že je příběh docela dobrý.
Jistě, má své mouchy. Chyb je tam poměrně dost, nějaké věty nedávaly smysl.
Hlavní postava Beatrice je taková hrozná koza, která je vlastně celý příběh na hromadě. Pořád se jí točí hlava, pořád padá v mdlobách na zem a pořád jí musí někdo podpírat.
Alexandr je taky trouba, který vlastně pořád dělá nějaké seky.
Král Jakub je naprostý magor, co vyžvanil celý svůj zlotřilý plán hned na začátku.
Kniha je hodně jednoduchá, četla se rychle. Byla to otázka jednoho dne.
Co mi vadilo poměrně dost, bylo opakující se slovo - avšak.
Oceňuji nápad žebříkového světa.
Nebylo to nejlepší, ale číst se to dalo. Kdyby se děj více rozvinul a propracoval, bylo by to výborné fantasy.
Naprostá dokonalost.
Na tuhle knihu jsem se velmi těšila a nezklamala mne. Bylo to úžasné čtení, které jsem si užila od začátku až do konce.
Kniha mne pohltila a já hltala každou stránku jako o život.
Velmi ráda si knihu v budoucnu přečtu znovu a mohu ji jen a jen doporučit.
Musím říci, že tato kniha mi opravdu nesedla. Nevím proč, ale celkově se mi děj moc nezamlouval. Bylo to zajímavé, to ano, představa stromu, který roste a plodí jen díky lžím, byla opravdu originální. Ale styl psaní mi nesedl a kniha mne neoslovila.
Oceňuji originalitu, ale já sama bych si už knihu znovu nepřečetla.
(SPOILER) S touhle knihou to bylo jako na houpačce. Chvilku mne hrozně bavila a pak jsem zase měla chuť ji odložit. Hlavní hrdinka Rin je posedlá mocí. Ze začátku jsem to brala dobře, byla to chudá holka bez rodičů, pěstouni s ní zacházeli jako s hadrem. Chtěla všem ukázat, že za něco stojí. Dobře. Fandila jsem jí. Jenže pak už prahla po moci jako malé dítě, toužící po čokoládě. Chtěla pořád víc a víc a chtěla být ta nejmocnější a bylo jí jedno, co způsobí. Nezajímali jí ostatní lidé, byla schopna jít přes mrtvoly. Přes hodně moc mrtvol.
Co velmi oceňuji je magie. Byla tam velmi dobře zakomponovaná a mne to přišlo parádní. Bojová umění mne taky oslovila.
Kniha byla dobře napsaná, jen hlavní hrdinka mne prostě chvílemi příšerně dopalovala.
Naprosto skvělá kniha, která mne bavila už od samotného počátku.
Tajné společenství, které se vybírá jen ty nejlepší z nejlepších. Všechny postavy mne velmi bavily. Kniha je psaná lehce a krásně plyne děj. Dokonce se čtenář dočká i několika šoků.
Pro mne to byla dokonalá oddechovka, kterou jsem prostě musela přečíst a vím jistě, že si ji v budoucnu ráda přečtu znovu. Nyní se těším na další díl.
Já mohu knihu jen doporučit.
Tahle kniha je naprosto dokonalá. Úžasné ilustrace, které mi vzaly dech. Zamilovala jsem se do ní a udělala mi ohromnou radost.
Já jsem s knihou naprosto spokojená. Byla přesně to, co jsem čekávala. Již dříve jsem viděla stejnojmenný seriál, ale musím říci, že kniha mi přišla mnohem lepší. Propracovanější.
Já jsem velmi spokojená a jsem zvědavá, co se bude dít dál.
Knihu mohu doporučit všem, kdo mají rádi čaroděje Merlina a těm, co mají rádi historické příběhy o meči moci.
Byla to příjemná oddechovka, která se mi zamlouvala a určitě si ji za pár let zase přečtu znovu.
Kniha se skládá z dvanácti pohádek, které jsou upravené pro dnešní mladou generaci. Už dávno nejsem cílová skupina, ale přesto některé příběhy byly skutečně povedené.
Jiné byly zase slabota a nejvíce mne zklamala Kráska a zvíře a O malé mořské víle.
Nejvíce se mi zase líbil Petr pan, který mi přišel jako ten opravdu nejlepší a pak O Modrovousovi.
Moc se mi nezamlouvá styl psaní.
Příběhy byly ale dobré a já jsem si z každého něco odnesla.
(SPOILER) Tenhle díl mi přišel ze všech nejlepší.
Bylo krásné sledovat, jak se bezmocná a rozmazlená Jenna stává silnou a odhodlanou ženou, která není na nikom závislá.
Epilog byl příjemný a já jsem to hlavním hrdinům velmi přála.
Byla to milá oddechovka, která se četla lehce.
Jediné, co bych mohla trochu vytknout bylo ze začátku stále se opakující - "můj nebožtík manžel."
Jinak jsem velmi spokojená. Příjemné čtení.
(SPOILER) Tahle kniha mne skutečně bavila.
Hlavní hrdinka je pořád něčím sjetá - ať je to Opium, Morfium, Heroin a snaží se vypátrat vraha své sestry. Bylo to příjemné čtení a bavilo mne. Oceňuji i úryvky z Drákuly.
Bylo to milé čtení. Knihu jsem zhltla téměř jedním dechem a velmi mne bavila.
Určitě stojí za to dát knize šanci.
(SPOILER) Jdu proti proudu, ale tahle kniha byla jeden velký chaos. Ze začátku jsem si říkala - jo, bohové, to je skvělý námět. Ztráta kostek osudu, paráda. Ale pak se to začalo hrozně zamotávat a já jsem se v ději ztratila.
Přijde mi, jako kdyby autor měl spoustu nápadů a rozhodl se je použít všechny.
Kniha musela dát spoustu práce a oceňuji originální názvy dnů a hodin, to bylo skutečně skvělé.
Já jsem se knihou musela doslova prokousat a mnohokrát jsem si řekla, že knihu odložím nedočtenou, nakonec jsem to zvládla, ale tato kniha není nic pro mne.