Máca216 Máca216 komentáře u knih

O jezevci, který pořád zpíval O jezevci, který pořád zpíval Nina Mav Hrovat

Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá. Hezké ilustrace, poučení a na konci je pohádka i v angličtině.

Slon Slon Petr Horáček

Horáčkovi knížky zkrátka milujeme. Jsou krásně ilustrované a zábavné.

Slon a mravenec Slon a mravenec Daisy Mrázková

Moc hezké, i když ze začátku jsme si s dětmi říkali že zrovna slon, veverka mravenec nemůžou být přáteli. Ale máme fantazii, tak jsme to vzali. Hezký příběh a pohled na kamarádství, poučení, že i když nemáme vždy stejné názory, tak ve zlé situaci stojíme při sobě.

Nemilosrdný rival Nemilosrdný rival L. J. Shen

Ze začátku jsem se do knihy nemohla vůbec začíst, dokonce jsem zvažovala, že jí odložím. Naštěstí sem to neudělala a četla jsem dál. Děj se hezky rozběhl a mě zajímalo, jak příběh dopadne.

04.09.2024 4 z 5

Dobrou noc, Peppo! Dobrou noc, Peppo! Neville Astley

Krátká pohádka přečtená za jeden večer před spaním. Dceři se líbila, i když znala filmovou podobu z televize.

31.08.2024 3 z 5

Vzduch, který dýchá Vzduch, který dýchá Brittainy C. Cherry

Moc hezké, dojemné, i slza ukápla. Byly tam i vtipné momenty a na závěr překvapivý zvrat. Doporučuji.

31.08.2024 5 z 5

Matka, jakou jsem mohla být Matka, jakou jsem mohla být Kerry Fisher

Podle recenzí, které jsem četla na tuto knížku jsem si myslela, že bude smutná a náročná na čtení. Bylo to o rodinných vztazích, které nejsou mnohdy jednoduché, v tomto případě však stačilo málo a vše mohlo dát do pořádku, jenže na to už bylo pozdě.

25.08.2024 4 z 5

Nelituju ničeho Nelituju ničeho Colleen Hoover

Moc hezká kniha. Četla se mi dobře a rychle. Dej pěkně plynul, zápletka byla velmi dobře vymyšlená. Bylo to dost emotivní, zamilované, příjemné.

25.08.2024 5 z 5

Pomýlené srdce Pomýlené srdce Samantha Young

Perfektní, autorka mě opět nezklamala a knihu jsem si náramně užila.

London Road London Road Samantha Young

Knihu jsem si narychlo půjčila v knihovně, aniž bych věděla, že se jedná o druhý díl. Ale asi to ničemu nevadilo, byla velmi čtivá, byla o lásce, rodině, smutku, moc se mi líbila a musím sehnat ten první díl ať mi nechybí.

Gerda: Příběh velryby Gerda: Příběh velryby Adrián Macho

Moc krásné, ilustrace naprosto úžasné.

Jednou za život Jednou za život T. L. Swan

Už teď se těším na druhý díl. Kniha se čte velmi dobře, je to hezký příběh o lásce s erotickým nádechem.

Dům v Čechách Dům v Čechách Hanna Demetzová

Pohled na válku očima dospívající dívky. Ta dlouho netuší, co za katastrofu se děje a jak hluboce zasáhne do jejího života.

Desetkrát a dost Desetkrát a dost Scarlett Wilková

Od autorky třetí kniha, podle mého názoru zatím nejslabší. Je to takové klidné čtení, hezký příběh, vtipné momenty, myslím že na léto ideální kniha.

26.07.2024 4 z 5

Kuna z Brna Kuna z Brna Markéta Pilátová

Velmi vtipná kniha, napínavá, všichni jsme zvědavě čekali, jak příběh dopadne.

24.07.2024 4 z 5

Ty jsi můj králíček Ty jsi můj králíček Margaret Wise Brown

Knížka je spíše pro menší děti...ty moje (4+7) už to moc nebavilo. Myšlenka je však hezká. A moc krásné ilustrace.

24.07.2024 5 z 5

Hrdina Hrdina Samantha Young

Musela jsem jí dočíst do konce, už byly 3 ráno, ale já se nemohla odtrhnout a musela jsem vědět, jak to vše dopadne.

24.07.2024 5 z 5

Když jsem tě ztratila Když jsem tě ztratila Kelly Rimmer

Knížka byla taková příjemná a oddechová. Nic náročného od čtení nečekejte. Já čekala trochu větší zápletku, že se děj rozjede, ale nedočkala jsem se. Hodnotím průměrně, od autorky už jsem četla lepší knihu.

24.07.2024 3 z 5

Mlčící fontány Mlčící fontány Ruta Sepetys

Silný příběh s krásným koncem. Moc doporučuji.

16.06.2024 5 z 5

Zubr si hledá hnízdo Zubr si hledá hnízdo Oksana Bula

Zubr byl vtipný. Kniha je naprosto překrásně ilustrovaná. Líbila se mi ta myšlenka o tukoních, kteří se starají o les a ukládají zvířata ke spánku.

05.06.2024 5 z 5