Madam.art

Tahle knížka si na nic nehraje a to je na ní to nejlepší. Jednoduchý příběh, čtyři kamarádi, nápaditá zápletka a břitký chlapský humor. Smála jsem se od srdce, a proto patří k mým oblíbeným. Zejména u Hartla platí - méně je více.

Vcelku ničím neobjevné, ale mimořádně chytlavé. Rozuzlení jsem vytušila, ale stejně jsem knížku musela během jedné noci dočíst.

Úchvatný záznam jednoho nevšedního života. Oceňuji nesentimentální vzpomínání a ostré a přesné postřehy. Pro člověka, který se zaobírá literaturou, je Můj život esenciální četbou.

Nečíst. Vždycky mě otráví, když se píše bez vědomí dotčené osoby.

Skvěle vystavěné povídky se svérázným pointováním, atmosféra napětí, která se dá krájet, vynikající psychologie postav...Du Maurier je geniální!

Přebal knihy téměř odrazuje, nicméně příběhy jednotlivých pacientů jsou inspirující, básně neboli ódy na mudr. Hnízdila považuji za slabé, přílišné vymezování se vůči kritikům mi pro sebevědomého lékaře připadá zbytečné. Vyplynulo mi z toho jedno: nemocný, kterému se dostane psychické podpory, rady a jisté dávky víry v sebe má schopnost i vcelku radikálně zlepšit své zdravotní výsledky. Moc hezký rozhovor s Janem Konfrštem.

Čtivé i působivé, ale množství příkladů ze života úspěšných lidí mě posléze začalo unavovat a říkala jsem si, že je to sice moc pěkné, ale obtížně převoditelné do běžného života. Bylo by nicméně hezké, kdyby každý uměl odhalit svůj živel, získal bezva mentora, který mu s tím pomůže, a obklopil se svým "kmenem". Jako zamyšlení nad ideálním stavem věcí je to do značné míry inspirující knížka. /Odpovědnému redaktorovi vyčítám množství překlepů./

Knihu jsem koupila za pár korun už ani nevím kde. Ovšem jakmile jsem se začetla, zjistila jsem, že mi něco dává - podporu, pozitivní náboj, chuť analyzovat svůj život a vylepšovat jej. I když kapitoly v závěru bych oželela, vracím se ke knize vždy, když potřebuju zklidnit a nahodit pozitivnější mysl.

Je to milé, pozitivní a u pročítání jsem se usmívala. Hezká knížka, která přinese fajn náladu a podpoří odhodlání: netlačit v ničem moc na pilu, užívat si všeho s mírou. I mé hodnocení je \"tak akorát\".

Vynikající překlad J. Kořána! Zemitost, syrovost, niternost, hrubost, křehkost...

Nedočteno. Stereotypní momenty mě ubily. Pod povrch jsem se nedostala. Považuji tuhle knihu v tvorbě P.S. za úlet.