Magrata15

Film se stejným názvem se mi velmi líbí,je to zajímavý nápad, když hlavní hrdina stárne,tedy vlastně mládne.
Ale tahle kniha, spíš povídka, byla příliš krátká a málo rozvedená (jak už píšou čtenáři přede mnou). I tak se mi líbila a byly tam zajímavé myšlenky o lidském charakteru.

Od začátku příšerně smutný příběh. Od první stránky jsem čekala, že to špatně skončí.
Juraj Hordubal byl velmi hodný člověk, ale nedokázal to dát najevo, nedokázal komunikovat s lidmi. Kolikrát si myslel, co hezkého člověku řekne, jak s ním pohovoří, ale všechno to zůstalo jen v jeho hlavně. A to byl asi taky ten problém, proč nebyl oblíbený, přestože to byl jistě dobrý a pracovitý člověk.
Co si mám myslet o jeho ženě Polaně nevím. Špatně se jí žilo osm let bez muže... ale jestli to muselo takhle skončit ... těžko říct.
Každopádně, kniha se mi velice dobře četla, bylo to skoro jako detektivka.

Zajímavý náhled do práce lékaře letecké záchranky a urgentního příjmu. Dozvěděla jsem se i spoustu praktických věcí, co se týká první pomoci. To se rozhodně neztratí.
Moc pěkně napsané.

Tuto knihu bych si sama nevybrala, určitě by mě odradila obálka, která zavání romantikou.
Naštěstí mi byla doporučena a tak jsem se dozvěděla o úžasné italské doktorce, která si musela svou slávu a především svá studia tvrdě zasloužit. V době, kdy Maria žila totiž ženy nepracovaly, nestudovaly a vlastně ani nesměly vycházet na ulici bez doprovodu.
Knihu doporučuji k přečtení.

Kniha se velmi dobře četla, čemuž pomáhaly i krátké kapitoly a napínavý děj.
Nemohla jsem přestat číst,dokud jsem se nedostala na konec.
Za mě top detektivka.

Další povedená kniha, tentokrát ze ze ,,zeměplošské Číny". Potěšil mě návrat dvou mých oblíbených postav. Vlastně tří - Barbar Cohen byl v tomto příběhu nezapomenutelný!

Až při čtení této knihy mi došlo, co všechno se zastaví, když přestanou elektrárny dodávat energii. Katastrofa.
Kniha se četla dost dobře, díky krátkým kapitolám. Občas jsem se ztrácela v množství postav a míst.
Manzano však byla jedna ze sympatických postav.

Třetí díl série "Strašidelné domy".
Tady moc duchové nefigurovali, nicméně i tak byl děj pochmurný, napínavý a strašidelný.
Prázdniny u takových prarodičů bych určitě vynechala.
Za mě opět super čtení.
PS: můj osobní postřeh - hrdinové Darcy Coates bývají velmi dehydratovaní! Dost často, v každé z knih, si někdo z "hrdinů" olízne rty . Ne že bych se na to zaměřila, ale tak nějak mě to vždy upoutalo :) Tak jsem to prostě musela okomentovat (každý autor má prostě svůj styl a nějaké své libůstky ve vyjadřování).

Jeden rok očima čtyř kolegů ve firmě na zážitky.
Každý z nich si dá na Silvestra nějaký závazek, jak změní svůj život. No a pak už jen prožívají to, co jim osud postaví do cesty.
Pohodové čtení, sem tam vtipné, ale i velmi emotivní a dojemné okamžiky.

Napětí to posledí chvíle a do poslední chvíle nelze odhadnout, kdo je vrah. Supr detektivka.

Poslední dobou na mě stále vyskakovala reklama na novou knihu KKB - Čarodějky. Chtěla jsem si ji půjčit v knihovně, ale byla dlouhodbě nedostupná.
Tak jsem zapátrala hlouběji v minulosti a půjčila jsem si jinou knihu. A udělala jsem dobře, je lepší začít od starších knih, zvláště, když na DK vidím, jak hodnocení knih této autorky stále roste.
A teď k samotné knize. Je to odpočinková kniha, dokázala bych si ji představit číst někde na dovolené - nejlépe na Krétě. Příběh byl zajímavý a zajímavé bylo i střídání kapitol ze současnosti a minulosti.
Za mě plný počet bodů a už mám v knihovně objednanou další knihu od KKB.

Všechny tři díly Šikmého kostela byla úžasné. Příběhy byly velmi dojemné. A také poučné tím, jak lidé žili a přesto se ze svého života dokázali radovat.
Ráda si přečtu další podobné knihy.

Zajímavý pohled na život slavné vědkyně. Přestože knihu psala její dcera, zdála se mi napsaná dost objektivně.
Ženy vědkyně jsou trošku jiné a pro vědu, a práci vůbec, dost často obětují i rodinu. To mi přišlo trošku smutné. ... Ale asi to tak muselo být...

(SPOILER) Z této knihy jsem byla lehce v šoku. Na začátku jsem si myslela, že jde jen o neškodný závod. Než došlo na první vyřazování...
Je zvláštní, že kniha není vůbec nudná, přestože se v ní nic moc neděje a chlapci vlastně "jen" jdou.
Závěr mě trošku zklamal, protože má, alespoň dle mého názoru, otevřený konec. Nedozvěděli jsme se, proč se chlapci do závodu hlásí, co je motivací, co je odměnou, kdo je tajemný major a jak dopadl "výherce".

U této knihy mě zaujala obálka a dlouho mě lákala k přečtení.
A zklamaná jsem rozhodně nebyla. Kniha se dobře četla. Na konci čekalo překvapivé rozuzlení, i když se to trošku dalo předpokládat. Každopádně jsem ráda, že jsem se pěknou obálkou nechala zlákat.

Stojednaletý stařík mě pobail skoro stejně, jako stoletý. Líbilo se mi propojení s žijícími osobnostmi a neuvěřitelné příhody, které Alan s Juliánem zažívali. Stojednaletý stařík prostě je a věci se prostě dějí kolem něho, většinou bez jeho většího přičinění.
Dlouho jsem se u žádné knihy nesmála nahlas. U této ano a docela často - ještě že jsem si ji na čtení nevzala do autobusu.

Říkala, jsem si jestli se při čtení nebudu bát – ne nebála jsem se.
Začátek byl trošku, lehce strašidelný, ale dál to byly spíš dva milostné příběhy a chvílemi – ten druhý obsahoval i dost vtipné scény.
Kniha se četla dobře, ale nesplnila zcela mé očekávání něčeho temného a varujícího. Konec měl obsahovat mravní poučení, ale i to bylo takové zvláštní, v náznacích a každý si to vlastně může vysvětlit podle sebe.
V podstatě, po celou dobu čtení této knihy, jsem si říkala, jestli to není jen sen blouznícího a nemocného vědce, který má výčitky svědomí, že vynalezl něco, co by mohlo ublížit lidstvu.

Nic není, jak se zdá a ani v tomto thrilleru nic není tak,jak to na první pohled vypadá.
Kniha se četla jedním dechem a odhalovala stále nová překvapení.
A opět, jak už to v těchto knihách bývá, policie byla až druhá. Mamina si všechno dokáže vyšetřit sama.

Ze začátku jsem se vůbec nemohla začíst. Pár prvních kapitol jsem dokonce musela číst znovu. Pak už mě kniha docela zaujala.
Trošku jsem se ztrácela v postavách a až skoro na konci jsem zjistila, že komisař se nejmenuje Franck, ale Sumerset a Franck je jeho křestní jméno.
Některé scény na mě byly dost brutální, ale jinak to byla zajímavá a zase trochu jiná detektivka.

Magráta Česneková se vdala a stala se z ní královna. Bábi Zlopočasná a Stařenka Oggová tak přišly o svou společnici a hledají do party třetí čarodějku. Líbila by se jim Anežka Nudlíčková,ale ta se přejmenovala na Perditu X a rozhodla se pro kariéru v opeře. Bohužel v této opeře zrovna řádí tajemný Duch. Takže Bábi Zlopočasná a Stařenka Oggová se vydávají do Ankh-Morporku a musí všechno vyřešit.
Zase skvělý díl Zeměplochy, báječně jsem se bavila. Hlášky Stařenky Oggové a Smrtě nemají chybu a ostatní postavy je zdatně doplňují.