Magrata15 komentáře u knih
Začátek byl trošku pomalejší a chvílemi jsem uvažovala o tom, že knihu odložím. Pak ale děj nabral spád a napětí. Zajímavé byly popisy historických souvislostí. Míšu jsem velmi litovala, protože měl opravdu neuvěřitelnou smůlu. Také jsem ho obdivovala za jeho odvahu, víru a nezdolnost.
Takže závěr - moc pěkná a motivující kniha, doporučuji k přečtení.
Nebyl to úplně žánr, který běžně čtu, ale docela to ušlo. Líbilo se mi téměř detektivní pátrání po autorech dopisů a pak vtipné pasáže.
(SPOILER) Knihu jsem si vybrala do čtenářské výzvy po návratu z Luhačovic.
Popis míst při příjezdu se mi líbil a poznávala jsem.
Pak kniha nabrala tempo a já jí nemohla odložit, dokud jsem jí nedočetla.
Celá kniha super, ale od konce jsem čekala malinko víc. Snad ani ne vysvětlení, toho jsem se celkem dočkala, ale ten otevřený konec se mi moc nelíbil.
Na internetu na mě vyskočilo upozornění, že v knihovně v Hradci Králové bude promítání pana Leschingera ,,Orlickým rájem". Tak to si nemůžu nechat ujít. Můj kraj. Promítání bylo naprosto úžasné a spoustu míst znám. Na konci pan Leschinger nabízel ke koupi tuto knížku. Tak jasné, že jsem neodolala.
Kniha je plná tipů na výlety pěší, na kole i na běžkách, od Ústí nad Orlicí až k Hradci Králové a ještě něco okolo. Dále obsahuje spoustu nádherných fotografií, tipů kde se najíst, kde je jaký krásný výhled, nebo lavička pro odpočinek.
Prostě jsou tipy podány způsobem, jako by vám výlet radil, se vším všudy, nějaký kamarád.
Jsem ráda, že jsem ji získala do své knihovny.
Od knihy jsem čekala trošku něco jiného. Styl psaní pro mě byl takový kostrbatý, ale četla jsem pořád dál, protože jsem čekala kdy konečně přijde to hlavní. Ale celkově mě kniha příliš nenadchla.
Až na závěr. Ten byl velmi překvapující a poslední kapitola byla asi nejlepší z celé knihy
Začátek měl byl trošku zdlouhavý a moc jsem nechápala, o co tam jde, ale pak se to rozjelo. Sice se střídaly roviny děje, ale celkem jsem se v tom začala orientovat a nakonec mě kniha velmi zaujala a překvapila.
Celkově se mi moc líbila a ke konci bylo vše vysvětleno, takže jsem pochopila všechny spojitosti.
Moc pěkné, doporučuji přečíst fanouškům sci-fi a postapo.
Na začátku bylo vše naprosto jasné. Později se začal příběh rozvíjet a všechno bylo jinak.
Knihy od Bussiho jsou jiné, ale moc pěkně a napínavě napsané.
Knihy od Lenky Chalupové se mi prostě líbí.
Líbila se mi i tato detektivka se zápletkou, která se sice dala tušit, ale stejně jsem všechno pochopila až na samém konci.
Kniha, kterou by si měla přečíst snad každá žena a každá se v ní najde.
Cecelia ... jak bych to řekla ... vyjadřuje pocity, nebo rčení skutečností.
Když někdo řekne, že mu je dobře, že se vznáší, tak u ní skutečně létá, když někdo řekne, že by se nejraději propadl pod zem, tak u ní se skutečně pod tu zem propadne.
Vypadá to tak nějak pohádkově, ale jejími krátkými přiběhy je vyjádřeno naprosto všechno a se spoustou z nich jsem se ztotožnila buď já, nebo jsem v nich poznala některou ženu ze svého okolí.
Určitě doporujuji!
Příběh byl trošku o sportu, o politickém a intrikářském zákulisí sportu a hlavně o lidské povaze.
Velmi se mi líbilo, jak na konci kapitoly dokázal autor čtenáře napnout a vysvětlení přišlo až v průběhu další kapitoly, takže mě to nudilo číst stále dál a dál.
Historický román z prostředí starého anglického venkova.
Zajímavý náhled do vztahů a života lidí v té době a v té zemi.
Knihu jsem dostala jako dárek k nákupu a vůbec se mi do ní nechtělo.
Podle obálky jsem myslela, že půjde o knihu romantickou, ale byla jsem překvapená. Příběh byl částečně historický a s prvky magie. Líbila se mi moc.
Jednoho dne přišel kolega Honza do práce a položil přede mě knihu, pečlivě zabalenou v sáčku. Povídá ,,tohle si přečti. Bude se ti to libit. A nespěchám na ni." A měl pravdu. Líbila se mi moc.
Je to kniha o historii.
O bitvě u Hradce Králové 1866.
O cestování vlakem.
O umírání.
O životě.
O lásce.
O druhé světové válce.
O žárovišti v Liberci.
A o spoustě dalších věcí. Jen si člověk musí najít čas poslouchat věčně užvaněného staříka, stejně starého jako Česká republika ;-)
Asi se budu vymykat, ale mně ta knížka moc nebavila.
Snad za to nebudu při nejbližší příležitosti anulována ;-)
Některé pasáže se mi zdály moc dlouhé, nezáživné a nebavily mě, neudržela jsem pozornost při opakovaném popisu politického systému a Strany.
Příběh mezi tím byl celkem zajímavý, ale zase rychle skončil.
Dočetla jsem až na konec, ale vracet se k této knize nejspíš nebudu.
(SPOILER) Kniha mě docela zklamala.
Nejprve mě zaujala svou obálkou a popisem, že se jedná o ,,mysteriózní historický román".
Začátek mě navnadil a dál už to byl prostě romantický milostný příběh.
Autorčin styl psaní dokázal vtáhnout do děje a její barvité popisy startují představivost čtenáře... ale tak nějak to prostě nebylo ono. Nechtěla jsem číst milostný román.
Takže za mě ne, nejsem cílová skupina, ale věřím, že kniha si své příznivce najde.
Tahle povídka mě moc nebavila. Víc nevím, co k ní napsat.
Klasická pohádka, která vůbec klasická není. Ale je hodně, hodně vtipná.
Detektivní pátrání plné citátů a myšlenek z knihy Malý princ.
Pilot Neven a dívka detektiv Andy se snaží zjistit, jak to bylo se smrtí malého prince a vlastně i Saint-Exupéryho.
Závěr je velmi překvapivý.
Knihu jsem přečetla na jeden zátah - jinak to nešlo.
Krásná pohádka o princovi, víle a velké lásce. Pohádky by však měly končit šťastně až na věky