Majdalenka | Komentáře u knih | Databáze knih

Majdalenka Majdalenka komentáře u knih

Homeless Guide: Jak přežít na ulici a užít si to Homeless Guide: Jak přežít na ulici a užít si to Antonín Havlík

Za mě kniha dostála svému názvu. Čtyři zajímavé osudy čtyř lidí doplněné historií, slovníkem, mapkou.. Tři lidé co žili na ulici a jeden co vařil drogy - ten do knihy nepatřil. Příběhy krásné, smutné, silné ale hlavně upřímné. Textu mimo vyprávění bylo zbytečně moc..

09.01.2020 3 z 5

Dům na Baker Street Dům na Baker Street Michelle Birkby

Kniha prinasi pribeh o nekom, koho vsichni zname ale nic o nem nevime - hospodyni Sherloka Holmese - pani Hudsonova (v knize se doctete i krestni jmeno) a pani Watsonova. Damy se vrhnou do vysetrovani pripadu s (na me) az moc prehnanou najivitou.

04.10.2019 3 z 5

Kanada - Nejlepší místa, autentické zážitky Kanada - Nejlepší místa, autentické zážitky Ryan Ver Berkmoes

Klasicky pruvodce od lovely planet. Hodil se na cestu do Kanady.

25.08.2019 5 z 5

Nepamatuji si své jméno Nepamatuji si své jméno J. S. Monroe (p)

Čtivá knížka, plná překvapení.

25.08.2019 5 z 5

Prazákon: Přežití v pekelném ráji Prazákon: Přežití v pekelném ráji Robin Baker

Celá kniha má velmi erotický náboj. První část knihy mi přišla jako červená knihovna - až moc sladké. Přesto velmi čtivé. Druhá část byla psána spíše jako detektivka, kdy se autor snažil zjistit co se na ostrově opravdu stalo - protože nikdo o tom nechtěl mluvit... Jedním slovem - čtivé od začátku po konec.

06.07.2014 4 z 5

Matka Davida S., narozeného 3. července 1959 Matka Davida S., narozeného 3. července 1959 Yvonne Keuls

Kniha mě moc neoslovila, myslím, že s drogovou tématikou jsou i lepší knihy. Ale pokud to vezmu z pohledu roku vydání, byla to v té době jedna z prvních knih zaměřených na drogovou tématikou. Výjimečná je hlavně tím, že příběh vypráví matka. Doporučuji pro rodiče co neví, co se děje s jejich dítětem.

28.06.2014 3 z 5

Žlutý dům Žlutý dům Viktor Fischl

Čtivá kniha o zajímavých osudech osob žijících ve Žlutém domě. Nelíbil se mi milostný příběh, který mi do knihy nepasoval.

21.05.2014 2 z 5

Živote, díky aneb každý má svého anděla Živote, díky aneb každý má svého anděla Helena Vrábková

Kniha plná optimismu. Autorka se s odstupem času vrací k těžkým chvílím svého života, které díky své víře lepších zítřků překonala a stala se tak silnější. Ve své knize se snaží tuto víru předat čtenářům. Mnohokrát se obrací k bohu a strážným andělům.

15.05.2014 5 z 5

Princezna Sultana - Život pod závojem Princezna Sultana - Život pod závojem Jean Sasson

Na této knížce se mi líbí, že zde autorka nevypráví jen o svém osudu, ale zmiňuje se i o ostatních ženách v Arábii a o jejich těžké životní situaci. Určitě doporučuji.

13.12.2013 5 z 5

Zločiny ve jménu cti Zločiny ve jménu cti Ayse Onal

Pěkná a zajímavá kniha, ale myslím si, že na podobné témata jsou i lepší knihy. Přesto stojí za přečtení.

13.12.2013 2 z 5

Trable Trable Fay Weldon

Celkem zajímavá kniha. Popisuje proměnu člověka ve fanatika. Ale po druhé už bych jí nečetla.

13.12.2013 2 z 5

Skandál Skandál Tilly Bagshawe

Velmi čtivé, ale konec mě trochu zklamal.. Na cesty doporučuji.

13.12.2013 3 z 5