Majdalenka Majdalenka komentáře u knih

Kam jede tohle nástupiště Kam jede tohle nástupiště Iva Pekárková

Milá a upřímná kniha. Sbírka příběhů z nádražního prostředí, které ač nám se zdají možná neuvěřitelné jsou v Anglii na denním pořádku. Líbí se mi lehkost příběhů bez osobního hodnocení či zaujatosti. Prostě tak to je. Knihu jsem si dávkovala postupně, příběhy nejsou na sobě závislé, i když někteří aktéři se objevují vícekrát. Popravdě je mi líto, že je kniha tak krátká a už mám dočteno.

22.10.2024 5 z 5

Jak jsem rodila indiánského syna z kmene Čerokí Jak jsem rodila indiánského syna z kmene Čerokí Danka Štoflová

Poslechnuto jako audio kniha. Začátek mě nadchnul a už jsem si v mezičase hledala druhý díl. Mrzelo mi, že kniha je jen z části pravdivá a zbytek je fikce, ale nepřišlo mi to přehnané. Moje nadšení asi po třetině knihy úplně opadlo. Autorka začala hnát všechno do extrémů a nevěřila jsem jí už vůbec nic. Je to škoda, téma je určitě zajímavé a není potřeba z toho dělat komický výstup.

22.10.2024 2 z 5

Noční dům Noční dům Jo Nesbø

Po neúspěšných pokusech přečíst knihy s vyšetřovatelem Harrym Holem, jsem dala autorovi druhou šanci a spokojenost.

09.09.2024 4 z 5

Mé cesty do hlubin mozku Mé cesty do hlubin mozku Martin Moravec

Pan doktor Beneš, je už starší pán. Kniha je oproti jiným dílům více autoritativní a s vyhraněnými názory, které se opírají o desítky let praxe. Více jsem se nad odpověďmi a jeho názory zamýšlela a v některých věcech mi otevřel oči nebo vyvrátil dlouholeté mýty.
Zkoušela jsem jako audioknihu, ale ta mě nebavila, tak jsem vyměnila za knihu a paráda.

11.08.2024 5 z 5

Dvě sestry Dvě sestry Åsne Seierstad

Kniha je ještě lepší než: Knihkupec z Kábulu. Možná bych ji dokonce zařadila mezi povinou četbu. Tato kniha je opět důkazem toho, že víra je dobrá věc, ale náboženství špatný rádce. Kniha je živím důkazem tzv. ,,vymývání mozku" a vštěpování nových názorů, které probíhá pomalu a nenápadně. Problematika kulturních menšin napříč Evropou je dlouhodobě podceňována a nahrává tak různým spolkům, kteří využívají mladistvé naivity k dotažení vlastních ideologiích. Autorka toto téma otevřela s neobyčejnou lehkostí a oproštěním od vlastních pocitů či názorů.

23.07.2024 5 z 5

Loutkové divadlo Loutkové divadlo M. W. Craven

Kniha se mi líbila, jen to bylo na mě trochu moc.. Ten začátek byl opravdu krutý až nechutný. Pak se to zlomilo a knihu jsem si opravdu užila. S velkým očekáváním jsem začala druhý díl, ale začátek mě zase odrazuje.. Je to prostě silná káva...

23.07.2024 4 z 5

Orgány nepatří do nebe Orgány nepatří do nebe Renata Kalenská

Audiokniha
Krásné a poučné. Vždy je příjemné připomenout si, že v naší republice jsou lidé, kteří patří k celosvětové špičce ve svém oboru. Doktor Franěk vypráví o své lékařské praxi, pacientech a trochu i o svém životě s lehkostí a snadným jazykem, kterému porozumí každý a nebude si připadat hloupě. Nutno dodat, že se jedná o velkou dávku emocí a některé příběhy vás určitě silně zasáhnou.

23.07.2024 5 z 5

Zápisník alkoholičky Zápisník alkoholičky Michaela Duffková

Velké zklamání. Kniha je k mému překvapení rozdělena na 3 části s krátkým dodatkem. První část je příběhem alkoholu, který autorka velmi pěkně popsala. Příběh je prokládaný fb bloky, které jsou vlastně shrnutí předchozího vyprávění. Přijde mi to zbytečné, ale ok. Druhou a třetí část hodnotím jako zbytečné natahování knihy, kde je spoustu slov o ničem. Dodatkem jsou vzpomínky rodiny na autorky těžké období, což mi přišlo zajímavé, přesto od jejich vyprávění jsem čekala trošku více..
Knihu jsem četla, protože se chystám na film.. doufám, že zfilmovaná bude pouze první část.

23.07.2024 2 z 5

Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Martin Moravec

Skvělá kniha. Autor opět dokázal najít odborníka ve svém oboru a tím vznikla další skvělá kniha ve formě rozhovoru. Marka Dvořáka jsem před přečtením neznala, ale přečtení knihy jsem ho hned vyhledala na sociálních sítí.

30.05.2024 5 z 5

Nasterea Nasterea Petra Stehlíková

Bohužel zklamání. První díl se mi moc líbil, druhý díl byl slabší a třetí mi vyloženě nesedl. Hlavní hrdinka byla ještě protivnější než v předchozích dílech a dokola opakovala trapnou hlášku. Děj se rozrostl do přehnaných rozměrů. Autorka zřejmě cítila šanci a zbytečně tak tlačila na pilu. Někdy je méně více. Další díl číst nebudu.

30.05.2024 2 z 5

Kníhkupec z Kábulu Kníhkupec z Kábulu Åsne Seierstad

Úžasná! Příběh jedné bohaté (na jejich poměry) afgánské rodiny doplněny historickými událostmi a základy jejich kultury. Moc hezky podané

29.01.2024 5 z 5

Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Matthew Perry

Asi nejotevřenější zpověď kterou jsem četla. Je až neuvěřitelné co všechno dokáže naše tělo vydržet a přežít. Bohužel jeho brzká smrt po vydání knihy mi tento zážitek trochu kazí.

29.01.2024 5 z 5

Princezna z nádraží Princezna z nádraží N. P.

Po přečtení této knihy si myslím, že knihu už může vydat úplně každý. V první řadě obrovské písmo (předpokládám, že zvolené kvůli zvýšení počtu stran a tím i ceny). Myšlenka nebyla špatná ani celkový obsah, ale styl psaní bych přirovnala ke slohové práci na základní škole doplněný vulgarity.

29.12.2023

Cizí žena v mém domě Cizí žena v mém domě Sara O'Leary

Zklamaní. Námět na super thiller, ale kniha je vlastně o ničem.. Plná sebelítosti.

17.12.2023 ztráta času

Tchyně Tchyně Sally Hepworth

Takový lepší průměr. Kniha se dobře četla a téma bylo celkem originální. Pár věcí mi tam nedávalo smysl, ale to se dá dopustit.

26.10.2023 4 z 5

Co zůstane v lesích Co zůstane v lesích Kate Alice Marshall

Zklamání.. Námět dobrý, ale tím to končí. Hlavní hrdinka mi byla nesympatická, děj byl předvídatelný a dialogy mi občas přišly jak přes kopírák z jiných knih. Přesto si myslím, že si své čtenáře určitě najde - doporučuji těm komu se líbila: Dívka ve vlaku a Záblesk ve tmě.

11.10.2023 3 z 5

Skutečné zločiny na Plzeňsku Skutečné zločiny na Plzeňsku František Müller

Čtyři reálné případy vražd z Plzeňského kraje, napsané tak jak se odehrály. Kniha obsahuje výpovědi svědků a obviněných čtivým způsobem. Přikládám do knihovny vedle Mareše a Štočka s tím že tato kniha se mi líbila o malinko více.

03.10.2023 5 z 5

Ochránci Ochránci John Grisham

Chvíli mi trvalo než jsem se do knihy začetla, ale pak jsem se nemohla odtrhnout :) občas jsem se trochu zamotala v jménech, ale příběh se mi líbil. Téma záchrana nevinných lidí z věznic ještě někde vyhledám.

03.10.2023 4 z 5

Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Velice čtivá knížka, která mi bavila. Souhlasím s předchozími komentáři, že se nejedná o nic originálního a po pravdě až tak paf z ní nejsem. Pět hvězd dávám, protože jsem knihu odložila až když jsem ji dočetla - nešlo se odtrhnout

18.09.2023 5 z 5

Na dně Temné řeky Na dně Temné řeky Leslie Wolfe

Wau!! A to neříkám často. Po delší době originální příběh kdy si myslíte že všechno víte a přitom nevíte vůbec nic.. První moje kniha s touto paní detektivkou, která jako jedna z mála cítí bolest, strach a nebojuje půlku knihy se svými vnitřními démony. Doporučuji a přečtu si předchozí knihu.

15.09.2023 5 z 5