Maki21 komentáře u knih
(SPOILER) Kniha byla velice zajímavá, napínavá akorát občas mi dějově přišla chaotická. Velice se mi líbila hlavní postava jelikož je příjemné když s vyšetřováním vraždy pomáhá psycholog a je tu tedy jiný náhled na věc. Odhalení vraha a celkový závěr byl překvapivý a milý. Žádná velká nesmyslná dramata ale příjemný závěr který dává smysl.
(SPOILER) Kniha je na velice ožehavé téma které je problematické i dodnes. V knize jsou zmíněny rozhovory nejen se samotným Skripalem ale i s lidmi jejichž jméno nemůže být zveřejněno, což knize přidává ještě větší tajemství. Závěr není jednoznačný jelikož nikdo nebyl za tento čin odsouzen. Ale kniha nám poukazuje jak vypadá špionážní práce v praxi.
Moc ráda čtu tento typ knížek. Autorka vtipně komentuje jaké je to pracovat pro největší leteckou společnost na světe a že není vše zlato co se třpytí. Kapitoly jsou hezky rozděleny a jsou zde také popisovány destinace které měla možnost navštívit během svého povolání. Nejvíce se mi však líbilo popis jednotlivých situací které se mohou odehrát během letu, a jak se chovají různé národnosti. Až autorka vydá pokračování ráda si ho přečtu.
Moc pěkná kniha, která mi ukázala to že když se mi mění nálada v průběhu měsíce není to nic špatného.
příjemná oddechová kniha na podzimní večery. Děj jednoduchý předvídatelný, lehká literatura, nic těžkého na pochopení jediné mínus je že už po dvaceti stránkách víte jak to dopadne.
Příjemná kniha oddechová, příběh s historickým kontextem.
(SPOILER) Tato kniha změnila můj pohled na svět, pořád jsem měla pocit že musím udělat vše co se ode mě očekává jinak budu za tu špatnou. Tato kniha vám ukáže jak přehodnotit své hodnoty, jak zlepšit time-management a hlavně že musíte naslouchat svému tělu. Vřele doporučuji všem zaneprázdněným ženám které mají pocit že neustále nestíhají, nebo že by mohli dělat víc.
(SPOILER) Kniha krásně ukazuje myšlení amerických občanů, ukazuje jak jsou USA pokrytecký stát. Jsem velmi ráda že existuje kniha která ukazuje opravdové myšlení Američanů, a jejich pravé názory na politiku (i když k té se moc nevyjadřují), a k sociální problematice.
Jelikož jsem fanda podcastu Opravdové Zločiny, nemohla sem knihu nemít ve své knihovně. Pro mě fungovala jako příjemné osvěžení několika zajímavých případů, a ač to mlže znít divně pro mě to byla odpočívací kniha takový relax. Neřekla bych že kniha obsahuje nejzásadnější světové případy, jsou podle mého názoru i zásadnější ale to je subjektivní pohled. Jinak celkem fajn, krátká a stručná.
(SPOILER) Od knihy sem měla velké očekávání protože tohoto slovenského youtubera sledují již několik let a jeho videa mě vždy dokáží pobavit. I u této knihy jsem se u některých příběhů zasmála ale bylo jich bohužel jenom pár. Některé jsou zase tak neuvěřitelné že si člověk jenom poví "to se vážně stalo?" Ale poslední povídka mě tedy zasáhla nejvíce, najednou mě to donutilo se zamyslet nad vysokoškolským životem a uvědomit si že člověk nemusí zkusit všechno. Jako bonus mě bavilo si občas některá slovenská slovíčka překládat do češtiny protože očividně slovenštinu znám méně než sem si myslela.
Autentická kniha která ukazuje jak to tenkrát opravdu bylo, a že ani politici kteří dodnes působí ve vrcholné politice nebyli tenkrát tak nestranný. Kniha poukazuje nádherně jak někteří podnikatelé přišli ke svému jmění a že tu jsou s námi dodnes aniž bychom si to uvědomovaly.
Kniha je příjemně satirická a lehce pobaví. Myslím si že pokud někdo řeší po rozchodovou krizi kniha ho příjemně uvolní a zasměje se u ní.
Andrew Mayne je můj oblíbený autor, a i další knihou to dokázal. Opět geniální příběh, opět příběh který jen tak neomrzí a k tomu dokonalý hlavní hrdina. Po dočtení se vždy nemohu dočkat na další knihu tohoto autora. Nemám co vytknout.
Kniha nádherně navazuje na dokument V Síti který poukazuje na problematiku sexuálních predátorů na internetu. Je hezké se na toto téma podívat z druhé strany, jak celý problém vidí predátoři a zároveň i příběhy lidí co si tím prošli a pochází z jiného prostředí. Kniha je rychle čitelná a velmi zajímavě napsaná. Doporučuji pokud vás zaujal film V Síti.
Severské kriminálky moc nemusím, a i zde se mi to bohužel potvrdilo. Bavil mě vedlejší příběh popisující zasněženou přírodu a popis grónských fjordů. Ale hlavní příběh bohužel nic moc, na mě moc rychlý konec mohlo to být déle napínavější.
Krásná motivační kniha, jen na můj vkus příliš zmínek o Bohu ale chápu že v USA to mají jinak. Jinak některé rady ráda využívám i v praktickém životě.
Otevřela mi oči jak správně komunikovat s partnerem. Velice doporučuji.
Zajímavá kniha kde vám slavní čeští manažeři odkryjí kouzlo svého úspěchu. Kniha plná dobrých nápadů, a doporučení jak být efektivní manažer a jak si lépe zorganizovat život.
Miluji knihy s touto tématikou mafiáni, podsvětí a nebezpečí. Pěkná čtivá kniha s dobrým koncem protože v Americe to jinak neumí.