Maki21 komentáře u knih
Kniha je rozdělená na několik částí z čehož 3/4 knihy jsou hypotézy které za mě absolutně nedávají smysl a opravdu jim nevěřím protože to je nesmysl (podle mého názoru).
Jediná zajímavá část je ta kde autor vypráví o cestování po Petře jelikož jsem měla možnost tento chrám navštívit tak jsem vzpomínala jak to tam vypadalo.
Perfektní, musím říct že na knihu pana Kunderu jsem se chystala delší dobu ale až čtenářská výzva mě donutila. A musím říct že už naprosto chápu proč je to tak uznávaný autor. Kniha krásně vykresluje období po vpádu vojsk Varšavské smlouvy a jak se s ním jednotlivý hlavní hrdinové vypořádali. Psychologie postav je perfektní, popis okolí také. Já nemám co vytknout, jen škoda že tito autoři nejsou v povinné literatuře pro žáky středních škol.
Knihu jsem si vybrala kvůli výzvě, ono upřímně najít knihu která je z prostředí Řecka a není to bichle není jednoduché. No nic kniha je jednoduchá jsou to krátké glosy autorky z prostředí jejího řeckého domova, původně to byl blog který se přetvořil na knihu. Za mě nuda, nic mi to nepřineslo ale jako odpočinek asi proč ne jenom u toho odpočíváte 200 stránek.
Takové lehké čtení, knihu jsem přelouskala za 3 dny. Téma ženské síly hezky nakousnuté ale byla bych raději kdyby to autorka více rozvedla a upřímně moc jsem nepochopila co autorka chtěla říct tím koncem.
Ze začátku jsem byla ke knize velice skeptická jelikož mi to přišlo jako klasické romantické klišé. Ale závěr byl velice příjemný, upřímně jsem čekala jiné zakončení takže kniha mě mile překvapila. Knihu bych označila za dovolenkové čtení, žádné velké drama, jednodušší děj u kterého můžete vypnout.
Krásně napsané, ze začátku jsem se bála že to bude pouze vzpomínkový arch policistů ale ukázalo se že kniha je krásně vystavěna na příbězích hlavních hrdinů. O toto téma 90. let se velice zajímám a proto jsem vděčná za jakoukoliv literaturu na dané téma. Jsem ráda že se mi kniha dostala do rukou.
Po knize jsem náhodně sáhla v knihovně. King je moje srdcovka ale tentokrát bohužel za mě velká slabota. Povídky nudné, témata dosti podobné a dokonce u "Udrž hlavu" jsem několikrát usnula. Za mě nejslabší dílo od Kinga.
(SPOILER) Kniha se mi dostala do rukou abych vyzkoušela i jiného hororového autora než jen Kinga. První povídka je na mě moc mysteriózní a je tam spoustu věcí které by se mohly odehrát pouze za daných podmínek a že ta situace nastane je za mě v reálném životě velice nepravděpodobné. Druhá povídka to je něco jiného, nepovedený vědecký experiment který vyústí v nekonečnou touhu a obětí je člověk nasazený jako pokusný králík který na konci chce jen v klidu odejít. Proč ne za mě je to postavené na o dost pevnějších základech.
Topovka! Tímto jedním slovem bych knihu mohla jednoduše shrnout ale pokusím se to trochu rozvést. Kniha je napínavá od první stránky, zhltla sem jí za dva dny jelikož jsem potřebovala pořád vědět jak se bude děj vyvíjet. Když už jsem si myslela že jsem celé záhadě přišla na kloub tak opět další zvrat a ta nenápadná narážka na Kopíráka? Bezva věc. Autorka se určitě zařadí mezi mé oblíbené a budu se těšit na další knihu.
Kniha obsahuje 20 povídek, je to příjemná změna od klasických kingových románů a za mě některé povídky byly topové které jsem četla ze zatajeným dechem jako Šroťák, Děti kukuřice, Náklaďáky. Samozřejmě některé byly slabší ale jinak čtivé, milé a k zamyšlení na to že kniha byla napsaná v 70. letech minulého století některá témata jsou velice aktuální i dnes. A samozřejmě musím vypíchnout krásný popis nejen americké krajiny ale i vykreslení postav.
Nádherná kniha, dlouho jsem se opovrhovala českými autorkami (nechápu proč) a letos již podruhé jsem narazila na knihu kterou napsala žena a k tomu Češka a opět paráda. Příběh krásně vykreslen, člověk se opět dozví něco o historii svojí země o které nemá ani ponětí. Kniha mě opravdu nadchla a přečetla jsem jí ze zatajeným dechem jelikož jsem pořád potřebovala vědět jak to dopadne, kam se bude děj vyvíjet.
Vždy se snažím knihu dočíst i když je to sebevětší bolest, ale tohle sem opravdu nedala. Snůška blbostí a rádoby rad do života která nemohou nikdy fungovat.
Chápu že autorka například poukazuje jak to mohlo fungovat v manželství dříve ale dnes je úplně jiná doba a "rady" nejsou přenositelné do dnešního světa rozhodně ne v moderním světě.
(SPOILER) Knihu jsem náhodou objevila v knihkupectví a hned mě zaujala svým obalem (což je asi schválně), ale bohužel obsahově to už bylo slabší. Přišla mi to jako lehká vykládačka 50 odstínů šedi. Příběh dosti podobný kdy se do sebe zamiluje ztracený milionář a chudá studentka. Na druhou stranu abych knize pouze nekřivdila celkem se mi líbila pasáž kde spolu chodily na večeře a do luxusních podniků. Ale jinak závěr nepromyšlený, chápu že nacpat nějaký smysluplný příběh do 200 stránek je náročně ale s koncem si mohla autorka více vyhrát.
(SPOILER) Na knihu jsem se chystala několik let a teprve teď na ní došlo. Dodnes si pamatuju jaký boom kniha přinesla, jelikož ukazuje co by se mohlo stát kdyby....
Za mě super nápad, dobré zpracování. Občas na mě až moc vědecké ale to je můj problém a upřímně jsem se celou dobu bála že to špatně dopadne jelikož konec nebyl úplně v dohlednu. Naštěstí závěr šťastný všechno šťastné? No snad ano i když tato situace může lehko nastat.
Na knihu jsem se těšila několik let, nyní se ke mě konečně dostala ale musím říct že cítím lehké zklamání. Myslela jsem že kniha bude více faktická ale bohužel kniha byla spíše románem lehce inspirována skutečností. Téma jako takové mi přijde velice zajímavé ale tohle byla spíš romantická kniha odehrávající se v Albánii a rozuzlení taky nic moc.
Nádherně napsaná kniha, jsem ráda že jsem se po dlouhé době vrátila k českým autorům. Neuvěřitelně napínavé do poslední stránky, nádherně vykreslené prostředí českých hor a k tomu prvky záhad a tajemna. Za mě naprostý top.
Krásná kniha u které jsem si ani neuvědomila že se mi krásně hodí do čtenářské výzvy. :D Neuvěřitelně čtivá, strhující a závěr? Wow opravdu nečekaný.
Tato kniha už je moje několikátá od Lucky Bechynkové ale za mě bohužel nejslabší. Sice pěkné příběhy a rozhovory ale upřímně rozhovory byly všechny dost podobné a na jedno brdo. Měla sem pocit že otázky se neustále opakují a nic nového mi nepřinesly.
Úžasné, čtivé, dech beroucí, nápadité....to a ještě mnohem víc se mi vybaví při názvu této knihy. Nádherný romantický příběh, plný zápletek a závěr? Neuvěřitelně romantický. Jednoduše nádhera.
(SPOILER) Na knihu jsem narazila náhodou když jsem si vybírala knihu do čtenářské výzvy. Když jsem poprvé viděla jak je dlouhá říkala jsem si že to bude v pohodě k přečtení. Bohužel knihou jsem se dlouho prokousávala protože za mě byla moc dlouhá a obsahově až někdy zbytečná. Ke konci jsem se opravdu nutila abych věděla jak to celé dopadne a upřímně jsem z konce lehce zklamaná, celou dobu se příběh ubírá nějakým směrem a pak....Nic jen tak puff a vše se samo zase vyřeší. Za mě závěr lehké zklamání.