makynka911 makynka911 komentáře u knih

Slunečnice Slunečnice Klára Mandausová

Vcelku divně napsaná kniha. Místy trošku popletená, ale číst se dala. Nepochopila jsem nerozhodnost hlavní hrdinky a pokoru, se kterou přijímala Pavlova rozhodnutí a obviňování. Restart na konci byl pochopitelný, ukončení knihy však bylo dost na hlavu. Za mě spíš průměr, ale znovu už nikdy :)

27.08.2018 3 z 5

Hněv andělů Hněv andělů John Connolly

Nedočetla jsem. Prostě jsem se nemohla prokousat přes přílišné popisování postav, které ani nepatřili do hlavní dějové linie. Hvězdy dávám za vcelku vkusnou obálku a námět, který mohl být zajímavý, ale bohužel jsem k němu nedošla.

03.08.2018 2 z 5

Bouře Bouře Julie Cross

Skvělá kniha. Našla jsem ji v Levných knihách a moc jsem od ní nečekala. Ale byla jsem překvapena, skvěle odvyprávěno, místy i dost emocionální děj. Moc se mi kniha líbila :)

03.08.2018 4 z 5

Učitel lásky Učitel lásky Robin Schone

Klasická oddechovka, jen o dost lépe zpracovaná než klasické Harlequinky : )

03.08.2018 4 z 5

Nespoutaná Nespoutaná Cynthia Hand

Ideální završení celé série, líbilo se mi propletení milostné trojky pokud se to dá tak nazývat. A také kniha dokazuje, že i záporáci v sobě můžou mít špetku dobra :)

02.08.2018 5 z 5

Zasvěcená Zasvěcená Cynthia Hand

Pokračování bylo o něco slabší než první díl, ale i tak jsem byla s knihou spokojená. Kdo si chce přečíst odlehčené fantasy a nemá moc vysoké nároky, tak si přijde na své :)

02.08.2018 5 z 5

Mrtví do soumraku Mrtví do soumraku Charlaine Harris

Chyba byla číst knihy až po skončení seriálu. Nejen že mám už postavy v hlavě vykreslené a dost se rozchází s knižní verzí, ale také některé postavy, které do konce seriálu žijí, jsou mrtvé v prvních dílech.

Jen teď nevím, zda spílat autorovi, nebo tvůrcům seriálu, protože seriál u mě patří k jednomu z nejlepších. Každopádně první díl je čtivý, neurazí, místy i díky Ericovi pobaví :)

01.08.2018 4 z 5

Lucemburská zahrada Lucemburská zahrada Michal Ajvaz

Kniha se mi vcelku i líbila. Skvělý nápad se smyšleným jazykem a následným vnímáním světa kolem sebe. Ale také se nedá říct, že by mě kniha nadchla tak, že bych ji musela číst znovu. Ale to může být třeba jen žánrem knihy, který běžně do mé literatury nepatří. Za mě průměr :)

01.08.2018 3 z 5

Siréna Siréna Kiera Cass

Na to, že se jednalo o prvotinu tak se kniha celkem dobře četla. Snad jediné co mi vadilo bylo to natahování a vracení se. Jinak oceňuji nápad na celkové rozuzlení a také nápad jako takový, sirény se moc v literatuře nevyskytují. Za mě docela slušná oddechovka :)

30.04.2018 4 z 5

Klan Klan Dmitrij Rus

Tak jako to s tím koncem myslí vážně? Jako takhle to ukončil bylo fakt hnusný, už aby byl další díl :)

Kniha kvalitou srovnatelná s první, možná i lepší. Doufám, že druhý díl bude co nevidět na světě :)

26.04.2018 5 z 5

Píseň zimy Píseň zimy S. Jae-Jones

Mně se kniha líbila. Byla sice trošku složitější, spíš melancholický příběh než pohádka, ale myslím si, že každý si v tom najde svoje. Jediné čeho bych ubrala, tak určitě hudby. Ta se v knize prolínala až moc. Ale jinak se mi líbil styl psaní, slovní obraty a líčení situací. Navíc jsem se s Der Erlkönigem ještě nesetkala a právě tato postava záhadného muže mě upoutala nejvíc. Určitě si přečtu i další díl :)

26.04.2018 4 z 5

Jiný svět Jiný svět Dmitrij Rus

Stejně jako u Cesty šamana, perfektní kniha, perfektní příběh, perfektní akce.

Snad jediné co se dá knize (zároveň i šamanovi) vytknout je to štěstí, se kterým jim všechno padá do klína. Na nováčka si Laith vede dost obstojně, bez větších problému si prochází celou knihou, questy se mu sypou a nemá problém vyčistit dungeon s vyššími levely. Ale co, je to virtuální realita.

Co naopak oceňuji - slovník, jsem ráda, že autor se nebál použít běžnou hráčskou terminologii a co je hlavní, že ji nevysvětluje přímo v příběhu, ale chytře nechal slovníček pojmů na konci knihy.

Knihu jsem si opravdu užila, 12.4.2018 vychází Klan, pro který hned běžím do knihkupectví :)

06.04.2018 5 z 5

Břicháč Tom & Lucie: Tajemství naší kuchyně Břicháč Tom & Lucie: Tajemství naší kuchyně Tomáš Kosačík

Trošku mě zklamala slavnostní jídla a cukroví, podle obálky knihy jsem jich čekala víc, ale na druhou stranu je zde spousta jiných a nových receptů, takže za mě super :)

21.03.2018 4 z 5

S láskou tě nenávidím - 13 povídek o ničemnosti S láskou tě nenávidím - 13 povídek o ničemnosti * antologie

Knihu jsem si předobjednala a nemohla se dočkat, až konečně přijde. Teď ale tak nějak nevím, jestli se to až tak vyplatilo. Povídky se mi líbily, ale některé mi přišli trošku ujeté, některé (Slate s maskou) nudné a nezajímavé.

Ale našli se dvě, které mě upoutaly a věřím, že se k nim ještě vrátím. A to Gwen a Art a Lance, u které jsem litovala, že to není samostatná kniha, a Umíráček, u které mi i slza ukápla (popravdě jsem na konci děkovala za karmu :))

Styl psaní každého autora se lišil, někdo psal zajímavě, někdo zdlouhavě popisoval detaily, které být ani nemusely. Ale celkově se jedná o knihu, která upoutá nevšedností a poutavým způsobem jejího vytvoření. Za mě 4*

21.03.2018 4 z 5

Miláček Miláček Guy de Maupassant

Kniha se mi líbila, svým způsobem není ani moc vzdálená od nynější reality. V dnešní době ten, kdo je vychytralý a nebojí se, ten vyhrává. Co se týče čtení, místy jsem se musela vracet a zpětně se podívat, která z dam je která. Ale jinak se mi četlo velmi dobře. Ale že bych ji musela číst znovu, to ne :)

20.01.2018 4 z 5

Rande aneb měsíc lásky s nepřetržitou kocovinou v zádech Rande aneb měsíc lásky s nepřetržitou kocovinou v zádech Iva Roze (p)

Za mě naprostá jednička. Netrvalo mi to ani 24 hodin a jsem z toho celá paf.
Ano samozřejmě místy trošičku propaganda, ale i ta se četla lehce, rychle a nějak mi ani nevadila. Knížce podle mého není co vytknout, protože jsem se od začátku až do konce nepřestala smát. Asi největší záchvat jsem dostala při poděkování číšníkovi za odehrání partie šachů :)
Mrzelo mě, že jsme se vlastně nedobrali šťastného konce, ale jak bylo zmíněno, ty u nás nejsou tak in. PS: Za mě určitě DJ José :D
Jsem zvědavá, co autorka napíše příště, určitě si to přečtu :)

22.11.2017 5 z 5

Power play Power play Pavel Frýbort

Tak tohle bylo moje první setkání jak s Jarešem tak s panem Frýbortem. Nečtu detektivky, takže to pro mě ze začátku byl boj. Ale příběh byl docela poutavý, až na občasné detaily, které knihu zbytečně natahovaly. Od začátku jsem tušila, že se oba případy nějak spojí, jen mě docela překvapilo, že autor ten konec tak usekl. Podle mého se celé vyvrcholení mohlo odehrát trošku jinak, hlavně ne tak absurdně, jak byla kniha nakonec zakončena.

Ale i tak se kniha dala číst, líbil se mi i slovník a styl psaní, kterým autor píše. Opravdu dobře se mi to četlo. Nic co bych musela číst znovu, ale ztracený čas to také nebyl :)

13.10.2017 3 z 5

Partyzánova dcera Partyzánova dcera Louis De Bernières

Našla jsem knihu doma, válela se poklidně v knihovně a čekala, až si ji přečtu. Odkládala jsem, protože jsem podle popisu na přebalu knize moc nevěřila.

Kniha mě překvapila. Nečekala jsem, že se mi bude dobře číst vyprávění vyprávěné hlavní postavou, dá-li se to tak nazvat. Kniha je (nebo spíše příběhy v ní) příkladem toho, jak to může dopadnout pokud si člověk nedá pozor a neuváženě a ve značné míře také posilněný alkoholem, vypustí na svět pár nepěkných slov. V tom okamžiku může zničit to, co tak dlouhou dobu budoval, a to v případě Rozy a Chrise znamená celý jejich křehký vztah, který se vyvinul pouze z náhodného setkání.

Příběh byl poutavý, vtipný a v něčem dle mého i poučný. Určitě si přečtu i další autorova díla a doufám, že Roza našla nakonec své štěstí :)

05.10.2017 4 z 5

Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

Možná vinou mou, možná ne, ale knižní podoba mě opravdu neuchvátila.
Vzhledem k množství recenzí, které nešetřily superlativy, jsem se celá nedočkavá vydala do knihovny a jen díky částečnému zatmění mysli si naštěstí nepůjčila díly všechny.
Prostě mě to nebavilo, jako chápu, že to může být jen moje momentální náladička, protože já jinak miluju fantasy, také jsem hrála hry a dokonce jsem viděla celou seriálovou sérii, z té jsem byla opravdu nadšená, ale prostě mi to nešlo číst a ač jsem se sebevíc snažila to přelouskat, nakonec se mi nepovedlo. Takže za mě dvě hvězdy, protože díky knižním předlohám jsem se dočkala skvělého seriálu a her :)
Nicméně neztrácím naději a třeba za nějaký čas se o to pokusím znovu :)

14.08.2017 4 z 5

Nová hlídka Nová hlídka Sergej Lukjaněnko

Na začátku byl velice poutavý námět knih, neotřepaný, neviděný, neslyšený, jiný...

První tři díly mě, milovníka fantasy, doslova pohladily po duši.

Na čtvrtém díle byla poznat změna autora, tady knihy zakolísaly, což jsem přisuzovala pouze oné změně autora.

Bohužel i když jsem další díly přečetla, nemohu říci, že bych chtěla znovu. Dle mého už tomu chyběly originální nápady a poutavost příběhu jako celku. Proto průměr 3 :)

14.08.2017 3 z 5