mala.bloncka komentáře u knih
Prince Ládíka mám moc ráda! Chodím i na jeho přednášky, takže jeho knihy znám a je to velký sympaťák a upřímný člověk. Knihu vypráví příjemně a vtipně. Nevadilo mi, že občas popisoval důkladněji některé místa či situace. Mohla jsem se aspoň lépe vžít do příběhu a jakobych šla na pouť s ním :) Doufám, že co nejdříve se opět někam vydá a záhy na to vydá opět skvělou knihu!
Lehká oddechovka, měla jsem přečteno za pár hodin, úplně mě to pohltilo :)
Je to moje první knížka od Remarqua, po které jsem sáhla. A výsledek? Naprosto vynikající! Popisuje svoji nespokojenost s válkou bravurně a občasné naturalistické popisování zranění zapadají do skvěle napsané knížky.
Knížku jsem četla velice dávno, ale znova bych si ji už asi nepřečetla. Viděla jsem i film, ale je to pro mě průměr.
Dokonalý příklad Stalina a spol. na co Orwell naráží. Zvláštní, jak rychle se to dokáže strhnout v absolutní samovládu ....něco na tom bohužel bude. Skvělá knížka!
Poe je kapitola sama o sobě, tudíž snad ani není potřeba komentáře. U mě vítězí povídka Černý kocour.
Děkuji povinné četbě za to, že jsem si ji musela přečíst, rozhodně toho nelituju! Tuto knížku mám velice ráda, skrývá v sobě lidskou zlobu, demokracii a absolutismus a také brutalitu a když se tyto dvě varianty zvrhnou, dopadne to nečekaně. A navíc v dětském podání.
Četla jsem tuto knihu i viděla film, ale knížka je zaručeně lepší! Charles umí psát dětské příběhy!
Jelikož většina z nás ví, že Charles pocházel z chudých poměrů a nějakou dobu také pobýval na ulici, tak se jeho život z dětství odráží také v jeho dílech. Píše o dětech (sirotci), kteří jsou nějakým způsobem ochuzeni o lásku, lépe řečeno nemají rodiče nebo je ztratili a píše stylem, který mi hřál srdce. Mám ho jako autora ráda!
Kdo má rád fantasy příběhy, je tohle přesně pro něj! Od začátku až do konce mě to strhlo do děje a jelikož jsem zastánce nadpřirozených věcí, ráda čtu tyto knihy.