malýčtenář malýčtenář komentáře u knih

Za pět let Za pět let Rebecca Serle

Jak každý píše, kniha už zaujme svou obálkou. Ale k obsahu nevím co dodat. Ano, přátelství až za hrob,to sedí. Ale láska, kde ta zůstává?Hrdinka žije jenom prací a nevím,zda uznává I další hodnoty. Po osmiletém vztahu si stále není jistá. To mě trochu zaráží. Ale jinak se dá číst. Snad i doporučuji.

22.07.2021 4 z 5

Zakázaná píseň Zakázaná píseň Laura Walden

Jako vždy spisovatelka nezklamala a jeji pohodové a romantické čtení člověka naladí na dobrou strunu. Odpočine si od starostí a s napětím sleduje osudy hrdinů a doufá v dobrý konec. Jak jinak u této spisovatelky.

07.07.2021 4 z 5

Vepsáno krví vlastního srdce Vepsáno krví vlastního srdce Diana Gabaldon

Souhlasím, že tato kniha mě až tolik neupoutala. Popis bitev a vojenské záležitosti mi přijde zdlouhavý a nezaživný, aspoň pro mne. Přivítala bych více ze života hlavních postav. Ale zdá se mi už nemožné vymyslel další osudy. Doufám, že to už byl poslední díl. Nevadí mi obsáhlé knihy, pokud je děj napínavý a má spád.

07.07.2021 2 z 5

Spřízněné duše Spřízněné duše John Marrs

Zajímavé téma a krátké kapitoly. To vše je pro napínavou knihu důležité. Čtenář musí číst dál a dál. S napětím sledujeme osudy různých lidí. Mistrně popsané úvahy psychopata. Kniha mě zaujala hned od počátku. Nemohla jsem se dočkat, jak vše dopadne. Trochu mě konec zaskočil , ale dávám dost hvězdiček.

04.06.2021 4 z 5

Štvanice Štvanice František Niedl

I když se knížka četla dobře, přece jen nedávám plný počet hvězdiček. Vice se mi líbily jeho historické příběhy. Některé popisy se mi zdály být až moc podrobné . Ale jako průvodce po známém Chorvatsku je dobrý.

21.05.2021 4 z 5

Tajný deník královny Kunhuty Tajný deník královny Kunhuty Anna Březinová (p)

Jak mám ráda historii, tak jsem byla trochu zklamaná. Sice jsem knihu přečetla za den,ale moc mi neřekla. Plno jmen a děj tak nějak promlouvá časem. Bylo by zajímavé, kdyby se opravdu deník našel a co by obsahoval.

13.05.2021 3 z 5

Benátský proces: Návrat porodní báby Benátský proces: Návrat porodní báby Roberta Rich

První dva díly bych považovala za lepší. Nevím, ale tento díl mě tolik nezaujal. Zdálo se mi, že zde není tolik děje, ale dost popisování. Až ke konci se trochu rozjel a byl napinavější.

06.05.2021 2 z 5

Volný pád Volný pád Jessica Barry

Po začátečním váhání dostala kniha ten správný spád. Napínavé čtení až do konce. A ještě lepší konec, kdy je zlo potrestán. Thriller s dobrým koncem. Tak by to mělo být pokaždé. Doporučuji.

02.05.2021 4 z 5

Tajemství hradních zdí Tajemství hradních zdí Anna Beatrix Bártová (p)

Jak jsem se na knihu těšila, tak jsem byla zklamaná . Dějově se mi zdá nic moc a dalo mi dost práce, abych ji dočetla. Už jen proto, abych se dozvěděla, jak skončí. Nemůžu doporučit

09.04.2021

Příslib deště Příslib deště Shana Abé

Sice mám ráda historii a romantiku,ale tato kniha mě neupoutala. Zpočátku trochu nezajímavá, dějově chudá. Ovšem dokonalá dívka a úžasný hrdina i když zpočátku spíše zloduch, k sobě najdou cestu. Jak jinak.

01.04.2021 2 z 5

Schwarzenbergové Schwarzenbergové Pavel Juřík

I když mám ráda historii, byla pro mne tato kniha dosti obsáhlá a musela jsem ji číst souběžně s další knížkou, abych dokázala vstřebat tolik jmen a faktu. Nevím , kolik si toho zapamatuj, ale určitý přehled snad ano.

29.11.2020 2 z 5

Čas zapomnění Čas zapomnění Sharon Guskin

Zajímavé téma, čtenář s napětím sleduje jak se příběh bude odvíjet. Nechybí napětí, zápletka . Knihu jsem přečetlo jedním dechem.

03.11.2020 4 z 5

Letec Letec Jevgenij Vodolazkin

Nevím, jak se postavit k této knížce. Mám ráda historii i trochu sci-fi, ale tato knížka nebyla až tak pro mne. Po prvním odložení, jsem se k ní znovu vrátila, ale celkový dojem mám nejasný. A ještě k tomu otevřený konec. Nevím, zda jeho další knížky budu číst.

12.10.2020 3 z 5

Čas vlků Čas vlků František Niedl

Sledujeme další osudy Hynka a opět je kniha plná napětí a zvratů. Vřele doporučuji.

28.09.2020 5 z 5

Čtvrtý králův pes Čtvrtý králův pes František Niedl

Opět jedna série napínavých příběhů hlavního hrdiny Hynka Tase z Boru. Přibližuje nám dobu za vlády Václava lV.. Napínavé a čtivé.

20.09.2020 5 z 5

Světla zimní noci Světla zimní noci Pam Jenoff

Neobvyklé prostředí, na pozadí 2.sv. války se odehrávají a prolínají osudy dívek. Příběh zaujme a se zaujetím sleduje vyprávění smutné,lidské a plné zvratů.

27.08.2020 5 z 5

Božská Ada Božská Ada Hana Whitton (p)

Každý snad zná lorda Byrona, ale známe i jeho manželkou a hlavně dceru Adu? Ta se stala předlohou autorce, kde líčí skoro celý její život od narození. Slavná Ada, která vůbec nezapadá do prostředí v kterém žije. Žije vlastně jen pro vědu a hlavně matematiku. Velmi pěkná kniha, která nám přibližuje neobvyklý život hlavní hrdinky , kterou ani pořádně neznáme.

08.11.2024 5 z 5

Zloději ostatků Zloději ostatků Vlastimil Vondruška

Opět prožíváme osudy hlavní postavy Martina, který se sice setkává se svou životní láskou, ale osud jim moc nepřeje. Čeká je dlouhá cesta, než mohou v klidu žít. Ale i tak ještě Martin netuší, kam ho osud zanese. Projde ještě nejednou mnohým dobrodružstvím, než dojde klidu. Tento díl se mi zdál již dosti překombinovaný, ale nic neubral na čtivosti.

05.11.2024 4 z 5

Mezi nebem a peklem Mezi nebem a peklem Ivanka Devátá

Byla to moje první kniha od autorky, ale docela mě pobavila. Takové oddechové čtení na jedno odpoledne. Krátké kapitoly a opravdu zážitky ze života. Čteno s úsměvem.

07.10.2024 3 z 5

Čas vlčích máků Čas vlčích máků Corina Bomann

Vlastní děj knihy, se vlastně odehrává ve dvou časových liniích. Přítomnost zde zastupuje Nicole a minulost vypráví její matka Mariana. Děj byl zajímavý , ale místy mi přijde příliš rozvláčný. Ale jinak se kniha čte dobře a je dost pravděpodobné, jak asi dopadne.

12.09.2024 4 z 5