malýčtenář malýčtenář komentáře u knih

Písařka ze Sieny Písařka ze Sieny Melodie Rose Winawer

Téma o dvou časových liniích, která se prolínají, mě vždycky fascinovala. To tajemno a jak to bude dál? Sice Cizinka byla lepší, měla lepší spád. Tato kniha mě sice také upoutala, ale místy byla zdlouhavá a děj mohl být kratší a napinavější. Přesto téma bylo zajímavé a popis života ve 14 století taktéž.

25.12.2023 3 z 5

Probuzená šelma Probuzená šelma František Niedl

I když mám autora velmi ráda a knihy jsou vynikající, tak tentokrát mě trochu zklamala. Zkrátka náš hrdina je opět nezničitelný superman. Čekala jsem asi více děje, než cestu kolem světa. Přesto se četla dobře, ale myslím, že tento díl byl nejslabší.

16.12.2023 4 z 5

Karel IV. - Tajné vzpomínky na mé ženy Karel IV. - Tajné vzpomínky na mé ženy Josef Bernard Prokop

Barvité líčení samotného Karla IV. , kde se prolínají minulost s přítomnosti. Vzpomíná na své všechny ženy a přibližuje je tak svému malíři, aby je mohl co nejvěrněji zobrazit. Opět suprový román, přečteno za dva dny.

12.12.2023 5 z 5

Pět set mil od tebe Pět set mil od tebe Jenny Colgan

Třetí dil volně navazuje na předchozí díly. Opět se ocitáme v nám známém prostředí tentokrát s novými lidmi a jejich osudy. Krásně popsaný život na klidném venkově a hektickém Londýně . Jak vše dopadne, stačí si tuto knihu přečíst. Znovu nevšední zápletka a její následky.

03.12.2023 4 z 5

Karel IV. - Císař a synové Karel IV. - Císař a synové Josef Bernard Prokop

Škoda, že už trilogie končí. Opravdu zdařile vyprávěný příběh o našem panovnikovi a jeho dětech, kteří bohužel nedosáhli kvalit svého otce. Velmi zdařilé dílo.

05.11.2023 5 z 5

Karel IV. - Císař a císařovna Karel IV. - Císař a císařovna Josef Bernard Prokop

Opět se setkáváme s Karlem IV. ,A jeho mladičkou ženou Alžbetou, která mu život také neulehčuje. Život našeho nejslavnějšího panovníka je ličen opravdu výborně, jako kdyby vše, jak je psáno, byla pravda doslova. Starosti velké , neustálé boje o přežití a udržení moci. Také neshody v rodinném kruhu a podlomené zdraví. Zkrátka výborná kniha. Hurá na další díl.

05.11.2023 5 z 5

Karel IV. - Tajný deník Karel IV. - Tajný deník Josef Bernard Prokop

Kdo by neznal našeho nejslavnějšího panovníka Karla IV. Zde se dovídáme o jeho životě tak, jak sám vypráví. Je mnoho knih o našem panovnikovi, ale zde vystupuje hlavně jako normální člověk se svými starostmi I radostmi. Kniha sama mne překvapila, čekala jsem známá fakta a nudné vyprávění. Byla jsem mile překvapená a kniha se četla velmi dobře a už začínám další díl.

30.10.2023 5 z 5

Až ji uvidíš Až ji uvidíš Joy Fielding

Asi jsem čekala více, neboť spisovatelka má mnoho lepších knih. Tentokrát se mi kniha zdá příliš rozvláčná a myšlenky z minula, které se prolínají se současnosti mi moc nesedí.

20.10.2023 3 z 5

Poslední batalion Poslední batalion František Niedl

Protože je kniha od p. Niedla, začala jsem ji číst. Bohužel vyprávění o válce mě moc neupoutalo. Nemám ráda knihy s tématikou války. Ale soukromý život Viktora a jeho postupné uzdravení mě zaujalo a knihu s napětím dočetla. Bohužel takový otevřený konec mě trochu zklamal. Jestlipak bude další dil???

30.09.2023 3 z 5

Neklid Neklid Sidney Sheldon

Tento třetí díl mi dal nejvíce zabrat, abych ho vůbec dočetla . Zdá se mi velice překombinovaný a zdlouhavý. Zkrátka S. Sheldon to není a zatím nevím, zda mě spisovatelka inspirovala k jejím dalším knihám. C

22.09.2023 3 z 5

Všechny barvy noci Všechny barvy noci Karine Lambert

Dojemný příběh napsaný zvláštním stylem mě hned zaujala od počátku. Jak se zachová mladý muž plný síly a energie, když se doví neodvratnou hroznou diagnozu? Doporučuji vřele přečíst a zamyslet se nad hodnotou života.

11.08.2023 5 z 5

Zemřít za Jeruzalém: Rytíři, mniši, mohamedáni a první křížové tažení Zemřít za Jeruzalém: Rytíři, mniši, mohamedáni a první křížové tažení Dieter Breuers

Opět jsem sáhla na nesprávnou historickou knihu. Líčení o první křížové výpravě. I když autor plně respektuje dějiny , popis příběhu, který spojuje několik hlavních postav. Dovídáme se o těžkém životě ve středověku, který je plný násilí, vražd, znásilnění, život člověka nemá žádnou cenu. A otázka koho nebo co chtěli v Jeruzalémě zachránit, je otevřena .

06.08.2023 3 z 5

Anna Česká: Dcera Karla IV. na anglickém trůnu Anna Česká: Dcera Karla IV. na anglickém trůnu Hana Parkánová-Whitton

Další z úžasných knih Hany Whitton, které nikdy nezklamou. Zase jsme poznali kousek historie, tentokrát z Anglie, kam se dostala Anna, dcera Karla IV. Sice vymyšlený příběh, ale na základě faktů. Čtenář by chtěl věřit, že se opravdu takto příběh odehrál. Velmi doporučuji všem, kdo má rád historii.

28.06.2023 5 z 5

Ve třiceti (poprvé) single Ve třiceti (poprvé) single Lisa Daily

Asi jsem v poslední době neměla šťastnou ruku na dobré knihy. I když jsem na ně četla dobré recenze. Příběh nebyl špatný, ale zdlouhavý a trvalo mi než jsem se začetla. Čekala jsem více.

26.06.2023 3 z 5

Dáma z divočiny Dáma z divočiny Julie Garwood

Řekla bych, že námět knihy je zajímavý, ale udělat z divošky dokonalou anglickou lady, se mi zdá trochu divoké. Přesto děj má spád a čte se dobře, i když ty erotické pasáže by nemusely být tak detailně popisované. Ale budiž, opět taková červená knihovna.

26.06.2023 3 z 5

Kořeny růže Tudorovců Kořeny růže Tudorovců Mari Griffith

Historii miluji a proto jsem se začetla do této knihy, která vypráví vlastně o původu jména Tudor. Kniha byla zajímavá a dodnes jsem opravdu nevěděla, že původcem jména byl vlastně neznámý šlechtic . Čtenář stále objevuje v knihách spoustu nových informací. Hodně z nich jsou opravdu historicky doložené.

13.06.2023 5 z 5

Cizinky ve vlaku Cizinky ve vlaku Lisa Unger

Tato kniha mě zpočátku zaujala a četla se velice dobře a děj napínavý. Postupně jsem ale ztrácela přehled, kdo je kdo. Děj se mi zdál trochu zamotaný a nesrozumitelný. Ale dočetla a jsem o hodnocení knihy trochu na rozpacích.

06.06.2023 4 z 5

Malé temné lži Malé temné lži Sharon J. Bolton

Už jsem četla lepší knihy od autorky. Sice zde bylo určité napětí a člověk stále čekal, jak vše skončí. Je psaná z pohledu třech lidí, kteří mají každý své tajemství a starosti. Děj je zasazen do exotického prostředí Falkland ,kde určitě není život lehký.

08.05.2023 3 z 5

Vinnetou a já Vinnetou a já Pierre Brice

Vinnetoua jsem už milovala od prvních filmů a tak jsem si se zájmem přečetla jeho vlastní autobiografii. Seznamuje nás již od počátku svého života, přes dospívání, až do zralého věku. Sice mě trochu mrzí, že stále vyzdvihuje svůj vzhled jako největší přínos ve své kariéře. Tu vlastně připisuje také hlavně ženám, které určitě hráli v jeho životě velkou roli. Zaujalo mě však jeho líčení o působení v Inodočíně a poté humanitární pomoci v bývalé Jugoslávii. Možná diky roli Vinnetoua, o kterou vlastně ani neměl zpočátku zájem, se vlastně prokázal jako správný a čestný člověk. Zajímavé čtení. Milovníkům Vinnetoua doporučuji.

24.04.2023 5 z 5

Travič Travič Sharon J. Bolton

Druhý díl se také odehrává v rozpětí 30 let. Opět se setkáváme s již známými postavami. Zdá se mi, že v těch mnoha jménech jsem se už začala ztrácet. Sice napínavé , ale přesto jsem nepochopila podstatu mnoha vražd. Proč a vlastně ,kdo za ními stál, není jaksi zřejmé. Bohužel, nemůžu sdílet nadšení jiných čtenářů.

12.04.2023 3 z 5