Mantikocka Mantikocka komentáře u knih

Černobyl: Historie jaderné katastrofy Černobyl: Historie jaderné katastrofy Serhii Plokhy

Dost dobré.
Na její základě jsem se podíval i na minisérii BBC

17.10.2019 5 z 5

Atlas mraků Atlas mraků David Mitchell

No, byl jsem dost zmatený, nesedí mi rozvržení kapitol.
Tak nějak mi film přišel přehlednější :)

17.10.2019 2 z 5

Z Trutnova na Nový Zéland Z Trutnova na Nový Zéland Jiří Jůzl

Kniha pěkně napsaná, fotky super (snad některé vyšly v tisku dost tmavé).
Informací hafo, nelze než jen závidět a obdivovat odvahu, hlavně že se tam vydal bez znalosti angličtiny :)
Ovšem jazykové korektury :( To si dovolíte za tohle vzít plat???
Spousta překlepů, chyb atp.
Pár příkladů:
Opossum austarlský.
Od dob, kdy je jejich chov zakázán, stali se populární lovnou zvěří. HAHAHA to dává smysl :)
Skalnaté hory, nebo skalisté hory???
Taky je dobré:
Pěstují se tam jablka, hrušky a další peckoviny.
Odkdy jsou jablka a hrušky peckoviny???
Další drobné chyby a překlepy si každý najde sám (snad) :)

17.10.2019 5 z 5

Nový Zéland sakra na těžko Nový Zéland sakra na těžko Monika Vacková

Kniha zatím dobrá, čtivá. Nevím, jestli je pro tak malé děti přínos taková cesta.
Vytkl bych nakladateli volbu papíru, kniha je hrozně těžká. Také zvolené formáty fotek nejsou moc šťastné, lepší by asi bylo některé fotky soustředit a vytisknout je ve větším formátu, obzvlášť momentky s lidmi.
Moc gramatických chyb jsem také nenašel, ovšem jak je v dnešní době zvykem, nějaké se najdou :(
V mé knize je na straně 105 chyba, chybí celé povídání o opravě kola :(

22.09.2019 3 z 5

Synové kondorů - Zlato na Labutí řece Synové kondorů - Zlato na Labutí řece Arnošt Vaněček

šest hvězd první povídce Synové kondorů, ta druhá je hrozný blábol.

22.08.2019 5 z 5

Žoldáci Žoldáci Frederick Forsyth

Perfektně zvládnuté vylíčení jak to u žoldnéřů probíhá!!!

14.02.2016 5 z 5

Dcera Impéria Dcera Impéria Raymond E. Feist

Sága jako Brno.
Všechny knihy super super super.

03.02.2016 5 z 5

Diamantový trůn Diamantový trůn David Eddings

Jedna z nej sérií, má oblíbená.
Brilantně napsáno!!!
Přečteno už asi 15krát :)

To woodward: Kecy, kecy, kecy!!!

03.02.2016 5 z 5

Moravský Robinson Moravský Robinson Karel Hermann

Plagiát Švýcarského robinsona a ještě ne moc povedený :(

07.12.2024 0.5 z 5

Odvaha je volba Odvaha je volba Marek Steininger

Nic horšího jsem snad ještě neviděl :(
Urážka všech skautů!!!

07.06.2022

Černá rota aneb Válčili jsme za komančů Černá rota aneb Válčili jsme za komančů Oldřich Šuleř ml.

Kdo nebyl na vojně, spoustu věcí nepochopí.
Jinak já byl sice až v 89tým, ale nějakou šikanu jsem ještě zažil, včetně povyšování, ale my jsme už nepovyšovali a krátce na to vojnu bohužel zrušili.
Kniha pěkně napsaná, pobavila a párkrát jsem prostě nemohl a vybuchl jsem smíchy.

07.01.2022 5 z 5

Dobrodružství na moři i na souši Dobrodružství na moři i na souši Arthur Conan Doyle

Od tohoto spisovatele jsem tedy čekal víc.
Jako by to ani nepsal on.

22.05.2021 1 z 5

Mlhovina Mlhovina Amy Kathleen Ryan

Nic moc, je to takové ploché :(
Navíc si slečna (paní?) vůbec nedělá žádné starosti s fyzikálními zákony :(

15.12.2020 1 z 5

Pilíře světa 1: Ozvěna šeptajících hrobů Pilíře světa 1: Ozvěna šeptajících hrobů Terry Goodkind

No, asi nejslabší díl, nějak mi to nesedí, když v celé knize není ani jednou Richard.
A pro noita - nic nekopíruje, tenhle svět vzniknul dříve. A co si budeme povídat, Jordan kopčil pána prstenů. A proč by se koza nemohla Jensen opírat o stehno, nejsou jen obrovský válečný koně, vzhledem k tomu, že se to odehrává z velké části v horách, tak to bude nějaké menší plemeno.

31.10.2020 3 z 5

Chrám větrů 2: Proroctví císaře Jaganga Chrám větrů 2: Proroctví císaře Jaganga Terry Goodkind

Jenkie - ty už to radši nečti a vem si radši nějakou červenou knihovnu!!!
Evidentně nejsi na tyto knihy stavěná!!!
U každé knihy píšeš že stojí za prd, tak proč to vlastně čteš???

14.10.2020 5 z 5

Chrám větrů 1: Ochránce Lorda Rahla Chrám větrů 1: Ochránce Lorda Rahla Terry Goodkind

Jako vždy je kniha prostě super.
Jen mě velmi mrzí že paní překladatelka se bohužel chytla nesmyslného překladu pana Čuby a tak se stále pokračuje s názvem místo "zpovědnice" "vyznavačka" :(
Paní Drábková, proboha proč????
Jo tak to je, bohužel překladatelé často překládají něco o čem nic neví a takhle to dopadá :(

Pro lidi, kteří si stále stěžují že goodkind vyplňuje volné místo rekapitulacemi minulých událostí, asi moc nečtete, jelikož to dělají úplně všichni spisovatelé co píší romány o více dílech!!!

Krvavá církev 1: Inkvizitor Krvavá církev 1: Inkvizitor Terry Goodkind

Jako vždy je kniha prostě super.
Jen mě velmi mrzí že pan překladatel ČUBA vyprodukoval naprosto debilní název, místo "zpovědnice" je to teď "vyznavačka" :(
Pane ČUBA, proboha proč????

Dvacet tisíc mil pod mořem Dvacet tisíc mil pod mořem Jules Verne

Musel jsem hvězdičky ubrat, nějak jsem jako mladý nevnímal otravné líčení toho co všechno pozorovali z okna, je tam toho prostě moc a moc, chvílemi mi to přišlo jako popis akvária :)

23.07.2020 2 z 5

Rabi Rabi Noah Gordon

Židovství jako takové.

15.02.2020 5 z 5

Poslední Žid Poslední Žid Noah Gordon

Skvělá kniha o tom jaké je to být žid.

15.02.2020 5 z 5