marcela6183 komentáře u knih
S trilogiemi mocných mužů a závislých žen se nějak roztrhl pytel, nemáte ten pocit?
Má to emocionálně silná místa, kterým bych se nebála nasolit i pětku. A pak to sjede k totálnímu přeskočení tří stránek. Trochu škoda. Dějově neurazí, nepoučí, neuškodí. Pointa? Pro mne jinde než na konci knihy. Tři s odřenýma ušima, nejde dát 2,75? ;-)
Ořezala bych na polovinou, celou sérii Breathless vydala v jednom - a fakt by to byl trhák!
"Jezdecký bičíky si dovedete seřadit sám!"
Jako ono jde napsat i knihu, která nemá moc děje, nemá moc převratných myšlenek a pointa rozhodně není v tom, jestli se ti dva dají dohromady. Překvapivě je to právě díky humoru na dvě hvězdy! Je mi jedno, kolik dobrého sexu to mělo, já šla po humoru - a ten stál za to. Dokonce jako vyznavačka psů poprvý přemýšlím, jestli si nepořídit kočku:-D
Jednou netypicky začnu těmi třemi hězdičkami. Nad těmi jsem ani moc nepřemýšlela, prostě jsem je tam hodila. Pak mne napadlo srovnat si hodnocení se zbytkem série. A teď přemýšlím o revizi na čtyřku.
Podle mne se J Lynn začíná dostávát ještě víc nahoru - prostě se vypisuje k větší dokonalosti. Přistihla jsem se, že jem se párkrát i nahlas smála. Dějově i myšlenkově mám Jase ráda, Tereza mi trošku uniká - asi tím učitelským studiem načichla moc brzy. Pokud to mělo být o vině a trestu, nepovedlo se. Pokud to mělo být o vině a vykoupení, budiž. Prvoplánovitá lovestory tak proplula do docela pěkné pohádky. Pointa nadvakrát a rozvláčně.
Jo, taky jsem přesvědčovala svého přítele, že s ním nechci nic mít. Půl roku to nevzdal, ale sušenky nenosil. Tolik k vytrvalým mužům. Prostě ji uchodil. Bylo to milé, vtipné a nedalo moc práce přečíst to jedním tahem.
Trochu vadou na kráse mi přišel překlad, ztratila se mi troška typicky autorského vyjadřování. Ok, to mám z toho, že čtu knihy i v originále (ale když on ten překlad tak trvá...).
BTW nemám ráda obálku, už jen pro to, že Wait for You 1 + 1.5 patří k sobě... tak proč mi kruci někdo vnucuje cizí holku? .-)
Ty tři hvězdy dávám zaslouženě, autorka umí stoprocentně zralý koncert děje, myšlenek a pointování. Jen mi přišlo, že je hrdinům o pět let víc.
Měla jsem období, kdy jsem Remarquea četla, jak na běžícím páse. Obvykle na střídačku s harleqinem, aby toho temného nebylo moc. Naturalismu by se u něj taková EL James mohla učit, že? Miluju knihy s vyváženým poměrem děje, myšlenek a pointy. A tohle dílo mezi ně patří.
Výborná dějově i myšlenkově, pointa drsná = autorská. Dvě a půl - ï když je to drsňárna a podle mne autorova dobrá kniha, já se nemohla nějak do téhle německé hlavy dostat.
Spíš moje chyba.
Jako Camerona mám fakt ráda. Je trošku švihlý, zábavný a i když jsem totéž už jednou četla (haha), bavila jsem se. Nevím, jak to J Lynn dělá, ale fakt na to má. Ona ty chlapy prostě dá!
Bylo tam všechno - děj, myšlenky i pointa. A vlastně to nebylo jen úplně sladký. zasloužené tři a půl
Odhodlala jsem se přečíst rychlolistovacím čtením poté, co jsem dostala do ruky spin-off v angličtině. Nemyslím, že je to jen překladem, tenhle díl je trošku lepší - ač jsem nechtěla vidět hrdince do hlavy. Lépe vykreslené. Platí, že "jsem ženská, líp se mi píše z žensého pohledu".
Proporce děj - myšlenky - pointování rozhodně neplatí. Spousta se toho dá přeskočit. Za dvě hodiny hotovo, zážitek? Jedna a půl hvězdy.
Po recenzích jsem toho moc nečekala. Lepší pohled jeho, než její (ale co, jsem ženská). Čteno v originále, takže na český překlad nemám názor. Trochu připomíná středoškolské slohové úvahy na volné téma, dlouhé odstavce na rychločtení (= přeskakování). Děj hodnotit nebudu, nevidím tam nic z hrdiny, vidím druhou oslavnou epopej na hrdinku.
Pokud mám stovnávat, pak dvojice Wait for You 1 + 1.5 je jako mercedes vedle trabantu...
Jedna vězda - za snahu.