marci8 komentáře u knih
Kniha byla dobrou oddychovkou. Četla se od začátku velmi dobře. Nějaké situace v knize mi přišly trošku přitažené za vlasy proto ubírám hvězdičky. A v těch 2 sestrach jsem se nevyznala ani já. Jako relax doporučuji.
Kniha není napsaná tuctovým způsobem, je to dobré pokračování série. Autor se snaží nenásilně vžít do myšlení středověkého člověka a vypadá to, že se mu to docela daří. Kniha není nějak strašně napínavá, ale spíše taková příjemná oddechovka.
Kniha je velmi dobře napsaná a také přeložená. Ještě jsme se nesetkala s tak dobrým překladem a v tomto případě, kde jsou hrátky se slovy časté, musel být velmi náročný. Zpočátku je rozvleklá, než se děj rozběhne. Trošku se mi zdá podivné, že byl Scott, tak fajn člověk, i když měl tak otřesné dětství. Myslím, že by měl mít nějaké výraznější poruchy. Nečte se tzv. jedním dechem, ale je to zajímavé počtení a velmi se liší od ostatních knih, které jsem četla, takže mohu doporučit.
Kniha se dobře čte a má spád. Zápletka není ale příliš složitá a kniha nemá hloubku, ale klouže po povrchu. Na oddechové čtení je dobrá, ale znám lepší.
Kniha se mi velmi líbila. První část sice nebyl klasický thriller, který čtete jedním dechem, ale zato se čtenář seznámil s postavami, vžil se do nich, pochopil jejich jednání a myšlení. Navíc temný severský styl psaní je zde moc dobrý včetně popisů. Díky této části knihy, se četla druhá část knihy pro změnu jedním dechem a o to byla tato část silnější. Kniha není povrchně napsaná, ale má svou hloubku.
Kniha se dobře čte, je velmi napínavá. Jediné, co se mi nelíbilo, byl fakt, že totožnost vraha byla velmi brzy známa. Raději jsem na konci knihy překvapena. Ale zase i přes známou totožnost vraha bylo napětí až do konce knihy.
Jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četla. Skvěle napsané, napínavé, mnoho zvratů a překvapení a výborná zápletka. Četla bych ji znovu, když už vím...
Kniha se mi velmi líbila. Možná moje recenze není objektivní, protože, když se někde píše o kočkách, baví mě to, ale i tak musím pochválit styl autorky.
Ač tento druh literatury vyloženě nevyhledávám, pokud je někde archeologie, tak se nechám strhnout. Kniha mile překvapila a moc jsem si ji užila. Je dobře napsaná, není povrchní. Najdeme tam lehký nádech nadpřirozena.
Nápad je dobrý a neotřelý. Jinak mi kniha přijde lehce naivní a málo propracovaná. vystupuje tam zbytečně moc postav, které neznáme a nejsou více popsány a tak kniha klouže v tomto smyslu po povrchu. Děj je předvídatelný a nečeká na nás žádné překvapení.
Kniha je velmi dobře napsaná. Jen mi nepřišla strašidelná a tak ztrácí jednu hvězdičku. Nemohu hodnotit napětí, bohužel jsem viděla dříve film a tak jsem četla jen, že se mi líbila, i když jsem dopředu věděla, co se stane.
Knize nemám co vytknout. Je velmi dobře napsaná a čte se sama. Vtáhne do děje tak, že čtenáři bude špatně téměř jako by byl na místě hlavní hrdinky. Myslím, že je i velmi přínosná, protože si mladá děvčata uvědomí, že ne vše,co vypadá romanticky, je takové skutečně. Běžně knihy pro ženy nečtu, ale tahle byla silnější a děsivější než mnohé thrillery a horory, které jsem četla.
Kniha byla dokonalá. Skvěle napsaná, napínavá a měla svou zvláštní atmosféru. Doufám, že se k nám dostanou další knihy autora.
Kniha je velmi dobře napsaná, autorka je opravdu talentovaná. Styl je vynikající. Měla jsem problém ale s postavami, které mi byly všechny do jednoho nesympatické a měla jsem jich během četby plné zuby, takže nebylo ani komu fandit. Konec je hodně překombinovaný, až tak, že to čtenář nečeká (i když převaděče jsem třeba očekávala správně) a normálně bych si nějaké pasáže přečetla znovu, ale silná negativní atmosféra celé knihy mě odradila. Šumava je popisovaná hrozně temně, ale já bydlím také nedaleko Šumavy tak temná mi nepřijde. Při četbě se mi spíše vybavovala krajina ze seriálu Rapl. I když musím souhlasit, že lidé na šumavských vesnicích, jsou z větší části divní, ale to je hlavně těmi přistěhovalci, kteří přišli místo Němců.
Skvělé povídky. Napínavé a mající v sobě téma, nad kterým se přemýšlí dlouho po přečtení.
Temné léto bylo skvělé, napínavé a nejvíce oceňuji popisy dobrodružství klučičí party. Myslím, že bez hororového pozadí by byla kniha dobrá sama o sobě. Strašidelná kniha nebyla vůbec, cítím tam jen jakousi snahu o horor, a méně hvězdiček dávám za to, že se věci okolo zvonu Borgiů a toho, co se hororového dělo, vůbec nevysvětlilo. U knih, kde je zápletka, ne které příběh stojí, očekávám rozuzlení zápletky a ne jen, zda hrdinové přežijí nebo ne. A takové vysvětlení na otázku proč, tam vůbec není. Zkusím Zimní přízrak, zda se to nevysvětlí tam. Knihu doporučuji, pokud čtenáře baví číst o dobrodružstvích party kluků v 60. letech.
Příběh je velmi zajímavý. Z knihy je ale znát, že je to jen přepsaný film a je to rychlovka. Kdyby se nevyužíval scénář a nepoužíval přítomný čas, tak by mohla býti obsáhlejší a daleko niternější. Stejný styl psaní má Lars Kepler a to mi též nesedne, ale tam je více nedostatků. Pak jsou knihy, kde mi přítomný čas nevadí. Zde to působí velmi uměle.
Knize nemám co vytknout. Je to napínavý thriller, který nás zavede do prostředí drogové mafie v Kolumbii. Závěr se mi též líbí, protože není uspěchaný, jako u většiny knih, ale dosti podrobný.
Je to dobře napsaná kniha, kde dozvíme i něco z historie. Jako oddechovka je dobrá. O hvězdičky méně dávám za nepravdy typu toho, že byl Jan Nepomucký královnin zpovědník. Je to sice pověst, ale realita je zcela jiná a je škoda, aby byli lidé, kteří cíleně nečtou historické prameny, mystifikováni. Ocenila bych dodatek, kde by se
autor vyjádřil, co si přidal a co se opravdu stalo, jako to dělají autoři, kteří píšou historickou beletrii.