marek1278 marek1278 komentáře u knih

Ledová princezna Ledová princezna Camilla Läckberg

Od knihy jsem nic nečekal a byl z toho perfektní detektivní román. Erica i Patrik jsou opravdoví sympaťáci, zápletka byla opravdu zajímavá. Těším se na další díly

05.03.2019 5 z 5

Trůn z dračích kostí Trůn z dračích kostí Tad Williams (p)

Knížku jsem četl několikrát a pokaždé si ji vychutnávám, jako by to bylo poprvé a nacházím mnoho detailů, které jsem už zapomněl :) Jedna z nejlepších fantasy románů, co jsem kdy četl, dobrodružství Simona je prostě úchvatné

28.05.2018 5 z 5

Případ Azazel Případ Azazel Boris Akunin (p)

Moje první seznámení s Erastem Fandorinem bylo opravdu milé, ze začátku jsem měl trochu problémy vyznat se ve všech jménech a dalším, ale potom už příběh plynule nabral spád - těším se na další díly.

13.06.2017 4 z 5

Noční vizita Noční vizita Helene Tursten

Hodně zajímavá detektivka, Irene mi docela sedí a tak jsem se celou knihu bavil - finále bylo docela překvapením :) Už se těším na další díly

01.08.2016 4 z 5

Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Jussi Adler-Olsen

Co k téhle skvělé knížce napsat? Jedna z nejlepších a nejnapínavějších knih, které jsem kdy četl, od začátku do konce perfektní dílo, vřele doporučuji :)

04.05.2015 5 z 5

Královská hraničářka Královská hraničářka John Flanagan

Skvělé zakončení ságy, které předčilo mé očekávání. Doufám, že to nebyl opravdu konec a nějakého dalšího dílu se ještě dočkám

15.12.2014 5 z 5

Druhý hrob nalevo Druhý hrob nalevo Darynda Jones

Bavil jsem se od začátku do konce, těším se na další díly :)

10.10.2018 5 z 5

Smrtící nahota Smrtící nahota J. D. Robb (p)

Naprostá spokojenost, trochu jsem se bál, jak dopadne detektivka v budoucnosti, ale je to čtivé a zajímavé. Těším se na další díly

21.09.2017 5 z 5

Marco Marco Jussi Adler-Olsen

Připojuji se i já s komentářem, že se asi jedná o "nejslabší" díl z celé série, ale přívlastek nejslabší je tady stejně na 5*, protože se čte zatraceně dobře a moc se těším na další díl, skvělé čtení :)

28.06.2016 5 z 5

Dáma v autě s brýlemi a puškou Dáma v autě s brýlemi a puškou Sébastien Japrisot (p)

Knihu jsem četl poprvé a ač jsem byl ze začátku trochu zmatený, příběh Dany byl opravdu hodně dobrý a jak postupem času byla objevována další a další fakta, nedalo mi to než dočíst jedním dechem. Skvělá práce

12.05.2016 4 z 5

První dámská detektivní kancelář První dámská detektivní kancelář Alexander McCall Smith

*3,5/5* Hodně pohodová a oddychová četba, uvidíme co přinesou další díly - paní Ramotswe řeší případy svým důvtipem a vynalézavostí (třeba případ s krokodýlem, to by mě fakt ani ve snu nenapadlo) :)

20.04.2016 3 z 5

Jarní mrtví Jarní mrtví Mons Kallentoft

Za mě jednoznačně nejlepší díl série a už se těším na další - styl Monse Kallentofta mi neskutečně sedí a konečně neřešíme půl knížky to, že je Malin opilá :)

04.11.2015 5 z 5

Mrazivé světlo Mrazivé světlo Yrsa Sigurðardóttir

Velice povedené čtení, sice pro mě nedosahuje takové míry napětí, jako první díl, nicméně moji pozornost si příběh udržel a už se těším na další setkání s Tórou.

08.09.2015 4 z 5

Čtvrtá oběť Čtvrtá oběť Håkan Nesser

První kniha o komisaři Van Veeterenovi mě doslova nadchla, takže jsem těšil na další knihu. Po zhruba polovině jsem si říkal, že teda nic moc, nějako jsem se do toho nemohl pořádně zakousnout, ale druhá půlka a finále luxusní záležitost a fakt jsem netušil, že to bude takhle... :) Za ten konec přidávám hvězdu a těším se na další setkání s komisařem

24.07.2015 4 z 5

Bože, dítě chraň Bože, dítě chraň Robert B. Parker

Moje druhé setkání se soukromým očkem Spenserem dopadlo mnohem lépe než minule (Godwulfský rukopis) - bavil jsem se celou knihu, žádná hluchá místa, už se těším na jeho trefné hlášky v příštím díle.

22.05.2015 4 z 5

Rubáš pro arcibiskupa Rubáš pro arcibiskupa Peter Tremayne (p)

Překvapivě výborná historická detektivka, dobové reálie naprosto nenudí a jen doplňují úžasnou atmosféru. Doporučuji a těším se na další díl :)

01.09.2023 5 z 5

Věž zeleného anděla 4 Věž zeleného anděla 4 Tad Williams (p)

Všechny díly dočteny opětovně na jeden zátah a je to zkrátka jedna z nejlepších fantasy ság, co jsem kdy četl. Jako celek je celý svět neuvěřitelně propracovaný a těším se, až si všechny díly za pár let zase přečtu. Skvostné dílo, vřele doporučuji všem, co ještě nečetli

19.07.2018 5 z 5

Otroci ze Sokora Otroci ze Sokora John Flanagan

4+ Další díl Hala a jeho Volavek a zase je to pěkná četba. Těším se na další díly

13.12.2017 4 z 5

Společenství čarodějů Společenství čarodějů Trudi Canavan

4,5* Opravdu příjemné překvapení, Sonea a její svět se mi moc líbil, těším se na další díly :)

22.08.2017 4 z 5

Kočka, která zhasínala světlo Kočka, která zhasínala světlo Lilian Jackson Braun

Další skvělý příběh kočičí krimi, tentokrát z prostředí starožitníků - těším se na další díly

28.03.2017 4 z 5