Marfulka007 Marfulka007 komentáře u knih

A každé ráno je cesta domů delší a delší A každé ráno je cesta domů delší a delší Fredrik Backman

Malá knížka se silným sdělením.

07.01.2020 5 z 5

Terapie sdílením vol. 2 Terapie sdílením vol. 2 Ester Geislerová

Za mě určitě lepší než první díl, pěknější a takové ucelenější zpracování. Fakt je, že vlastně není třeba ji kupovat, většinu "hlášek" nakonec najdete na Instagramu. Ale pro mě je fajn mít to v ucelené podobě. Je to oddychové čtení, třeba když máte jen tak pár minut. Pro pobavení příjemné. Jako projekt perfektní nápad.

Sí, vole! Sí, vole! Pavel Liška

K přečtení mě inspirovala přednáška pánů Lišky a Révaie. U čtení jsem se perfektně pobavila, taky poučila. K tomu knížka je vzhledově nádherná, má velmi zajímavý ráz a celkově je to příjemné počtení.

Pošťákova snoubenka Pošťákova snoubenka Denis Thériault

Pěkná obálka a příjemné čtení stejně jako první. Nicméně, a možná proto, že jsem oba díly četla těsně za sebou, mi přišla hodně se opakující. Za mě určitě vítězí Podivuhodný život osamělého pošťáka. Ale četla se stejně krásně a stejně jedním dechem.

07.01.2020 3 z 5

Podivuhodný život osamělého pošťáka Podivuhodný život osamělého pošťáka Denis Thériault

Krásná kniha v prvé řadě vzhledově, asi proto jsem si ji vybrala do knihovny :-) A nezklamala ani co do obsahu. Pro mě úžasný mix prózy a poezie, a navíc ještě zajímavého a krásně "zamotaného" příběhu. A četla se sama.

Autismus & Chardonnay Autismus & Chardonnay Martin Selner

Krásná kniha. Pobavila jsem se, trochu možná poučila a osobně přečetla jedním dechem. Myslím, že se k ní ještě vrátím.

07.01.2020 5 z 5

Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Poslední dopis od tvé lásky jsem si přečetla až po Než jsem tě poznala a musím říct, že se mi líbila mnohem více. Líbilo se mi propojení jednotlivých časových pásem. Na konci už se opravdu nedalo odtrhnout a musím říct, že závěr mě docela překvapil. Příběh sám je moc krásný a jsem ráda, že jsem se dočkala i happy-endu.

22.02.2017 5 z 5

Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

V první polovině jsem vůbec nemohla odtrhnout. Pořád jsem čekala, kdy se konečně alespoň trochu odhalí, co se vlastně stalo a proč, a na kterou stranu se má vlastně čtenář postavit. Druhá polovina mi přišla z nějakého důvodu moc překombinovaná. Čekala jsem, že celý příběh bude mít jiný konec, nakloněný k jedné či druhé straně. Ale v určité fázi mi bylo jasné, že už není možné, aby to dopadlo jako nějaká standardní detektivka. Závěr mě překvapil, možná trochu zklamal.

12.02.2017 4 z 5

Naděje umírá poslední Naděje umírá poslední Halina Birenbaum

Za mě kniha, kterou jsem sice nedokázala zhltnout jedním dechem, nicméně příběh samotný a fakt, že všechno, co popisuje je opravdová realita mě nutily číst dál a dál. Nejednou jsem musela knihu odložit a přemýšlet, jak je to všechno vůbec možné. Jak se něco takového vůbec mohlo dít. A kde ti lidé brali tolik síly a vůle to přežít. Pro mě kniha, kterou by si měl povinně přečíst každý. Opravdu. Už jen proto, abychom nezapomínali na historii. Mám pocit, že v dnešní době je to čím dál tím důležitější.

12.02.2017 4 z 5

Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Velmi zajímavě pojatá. Dvanáct příběhů Vás jednoznačně musí pohltit. Pravda, takovéto propojení dvanácti žen je docela nereálné, to mi ale nevadilo a zážitek ze čtení nesnížilo. Škoda jen, že vzhledem k množství postav nebylo možné poznat je více do hloubky. Především u některých z nich by to bylo určitě zajímavé. Jediné, co mi opravdu vadilo byl příliš otevřený konec, to prostě nemám ráda.

05.02.2017 5 z 5

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Moc pěkné čtení. Veselé i smutné a napínavé až do konce. I když ten konec byl na mě přece jen zbytečně rychlý, trochu s pocitem klasického amerického "na poslední chvíli" klišé. Nicméně celý příběh mě bavil a bylo těžké na konci udržet oči suché.

10.01.2017 5 z 5

Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Patrika Hartla jsem objevila úplnou náhodou a hned jsem zhltla jeho první dvě knížky. Ne jinak to bylo s Okamžiky štěstí letos po Vánocích. Dokonale čtivá kniha od které je těžké se odtrhnout. Veselá i tragická zároveň a přesto pro mě stále pohodová četba na zpříjemnění večera. Zajímavý nápad, že je napsaná ze dvou úhlů pohledů, a přitom to knize vůbec neuškodilo a neměla jsem pocit, že by se děj opakoval. Nejdříve jsem přečetla Veroniku, ale je fakt, že Jáchym mi byl nakonec mnohem sympatičtější.

09.01.2017 5 z 5