Marfulka007 Marfulka007 komentáře u knih

Ten, co kráčí se Smrtí Ten, co kráčí se Smrtí Barb Rýdl

Fantasy je můj oblíbený žánr, takže když jsem poprvé narazila na tuhle designovou krásku, bylo jasné, že si ji musím přečíst. A rozhodně nezklamala. Ať už svým samotným vzezřením a nebo obsahem, byla jsem nadšená. Autorčina představa Smrti, Života a celkově fungování světa se mi moc líbila, a vlastně představa takovéto Smrti je za mě celkem uklidňující. Jediné "trauma" mám z toho kvanta nezodpovězených otázek a tolik otevřeného konce :-D Nezbývá, než těšit se na další díly. Děkuji za pěkné čtení.

13.06.2023 5 z 5

Stezka Českem Stezka Českem Martin Úbl

Ani nevím, co ke knize dodat. Úžasně motivační. Podle mě po jejím přečtení nemůže existovat nikdo, kdo nemá chuť vyrazit na trek :-)

14.05.2023 5 z 5

151 příběhů na Stezce Českem: Dobrodružství holky s bucket listem 151 příběhů na Stezce Českem: Dobrodružství holky s bucket listem Lucie Kutrová

Super počtení. Po poslední knize o Evropských stezkách, která mi úplně nesedla, jsem nakonec přeci jen Stezce Českem neodolala a dobře jsem udělala. Četla se perfektně a zase jsem u ní cítila to, co mě tehdy tak nadchlo na Pacifické hřebenovce. Lucka to prostě umí podat tak, že by člověk hned zítra nejradši vyrazil do hor... A taky že jo :-)

03.05.2023 5 z 5

Zlatá klec Zlatá klec Lynette Noni

Za mě byl druhý díl jednoznačně lepší, než ten první. Pohltil mě téměř od první stránky a nedalo se odtrhnout. Jo, Kiva mě taky hrozně štvala, jak se tady hodně píše, ale v určitém bodu jsem začala chápat, jak musí být rozpolcená. A pak v nějakém momentu už je zkrátka těžké najít cestu zpět... Některé části závěru se asi daly předpokládat, některé byly pro mě vyloženě šokující. A konec... No, nezbývá než počkat si na třetí díl.

19.03.2023 5 z 5

Psí řeč - Návod pro pejskaře jak porozumět svému nejlepšímu příteli Psí řeč - Návod pro pejskaře jak porozumět svému nejlepšímu příteli Lili Chin

Krásná, roztomilá a ještě poučná knížečka. Super kombo :-)

10.03.2023 5 z 5

Uprostřed Uprostřed Martin Selner

Mě prostě baví ty myšlenkové pochody a autorův suchý humor. Smutně veselý příběh ze života o životě.

25.02.2023 4 z 5

Královna rebelů Královna rebelů Lynette Noni

Přiznám se, že tak dobrou polovinu knihy jsem byla lehce zklamaná. Na to, jaké jsem na knihu četla recenze, jsem se pořád nemohla doopravy začíst a přestože chvílemi to bylo fajn, děj se mi dost vlekl. Na jednu stranu jsem byla napnutá a pořád chtěla vědět, co bude dál, na druhou mě některé pasáže hrozně otravovaly. Skutečně odtrhnout jsem se nemohla asi u poslední třetiny. A ten konec... Nakonec přeci jen půjdu pro další díl, musím vědět, co bude dál.

05.02.2023 4 z 5

Psí Vánoce Psí Vánoce W. Bruce Cameron

Kdybych si přečetla recenze dřív, než jsem knihu koupila, asi by se ke mě nikdy nedostala. Takhle jsem ale aspoň neměla velká očekávání a to pomohlo... Je to vlastně vcelku milý příběh o vztazích v jedné rodině a o tom, že se musí stát něco závažného, aby spolu začali komunikovat a našli si k sobě cestu. Konec je lehce předvídatelný a možná moc zidealizovaný, ale to už k některým knihám patří. Bohužel ani psů, ani Vánoc v knize zrovna moc není. Přesto se ale četla dobře a jako příjemná oddechovka, proč vlastně ne...

22.01.2023 3 z 5

Poznej mě slovy Poznej mě slovy Petra F. Rohovská

Velmi emotivní sbírka povídek. Takových, u kterých je vlastně nejdůležitější ten POCIT... Byly povídky, které kolem mě spíš jen tak propluly. A pak povídky, které mi promlouvaly přímo z duše (nebo do duše), které mi vháněly slzy do očí. Věřím, že si v této knize každý najde to své a možná i sám sebe (přesně jak slibuje anotace). Děkuji!

13.01.2023 5 z 5

Elza radí: Skôr než prídeš k veterinárovi Elza radí: Skôr než prídeš k veterinárovi Jana Radošovská

Super knížka, která by fakt neměla chybět ve výbavě žádného pejskaře. Jsem ráda, že se k ní můžu kdykoliv vrátit, před tím, než začnu zbytečně panikařit...

06.01.2023 5 z 5

Tvůrčí restart: Lázně pro spisovatele v krizi Tvůrčí restart: Lázně pro spisovatele v krizi Martina Heš

(SPOILER) Mě se kniha líbila moc. Bavila mě, děj příjemně plynul a já byla v neustálém napětí "co teda..." Líbilo se mi, že mě nenechala odpočinout, že jsem musela zůstat pořád ve střehu a že toho spoustu zůstalo skryto mezi řádky. Taky se mi moc líbí obálka a ilustrace. P.S. A Jakubovu knihu bych si přečetla... Děkuji za super zážitek!

04.01.2023 5 z 5

Psí život Psí život Jaroslav Irovský

Pěkná knížka, četla se v podstatě sama. Sem tam nějakou pasáž bych asi oželela a přiznám se, že jsem čekala asi něco trošičku jiného. Ale není čeho litovat... Zkrátka takový příběh ze života. Každý si tam asi najde to své. Navíc nádherná obálka, které se nedá odolat :-)

02.01.2023 4 z 5

S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje Tom Felton

Knihu jsem našla pod stromečkem, jak jinak :-) a zhltla jsem ji jedním dechem. Čekala jsem možná něco trochu jiného, ale dostala jsem mnohem více. Četla se krásně, je plná emocí a nádherných slov, je jemná a milá, radostná a občas smutná. Ten pocit z ní je těžké popsat. Zkrátka... musíte ji přečíst! ... (Bohužel musím souhlasit s některými predchozími příspěvky ohledně překladu, velké zklamání. Musím říct, že jsem celkem brzy začala litovat, že jsem nezvolila originál. Škoda.)

29.12.2022 5 z 5

Farma zvířat Farma zvířat George Orwell (p)

Šílené. Děsivé. Čtivé. A hlavně stále velmi aktuální. Víc asi není třeba říkat... Jedná se o tak úzkou knihu, že by si ji měl přečíst opravdu každý.

19.12.2022 5 z 5

Psí poslání Psí poslání W. Bruce Cameron

Krásná knížka, smutná, dojemná, ale i veselá, místa dokonce napínavá. Pro pejskaře jako stvořená, ale umím si představit, že nepejskařům by se zas tak líbit nemusela. Občas možná trochu zdlouhavé pasáže, ale četla se i tak dobře a rychle. Na další díly se určitě chystám :-)

04.12.2022 5 z 5

Povídky, které pomáhají Povídky, které pomáhají Michal Viewegh

Asi jako v každé povídkové knize, některé zaujmou víc, jiné míň a sem tam nějaká vůbec. Celkově se kniha četla dobře, lehce, občas dojala, někdy pobavila. Osobně mě nejvíce zaujaly povídky Povídka o velkém dubu, Píp Vánoce, Rantari a Na hraně slunce a stínu... Příjemné čtení takhle do podzimu.

26.11.2022 4 z 5

Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Pěkné oddychové čtení. Předvídatelný příběh? Možná. Happyend samozřejmostí. A přesně tohle člověk občas potřebuje. Doporučuji vřele každému, kdo se potřebuje ponořit do milého, lehkého příběhu, zbytečně moc nepřemýšlet a jen se nechat unášet. Přečteno jedním dechem, nedalo se odtrhnout.

18.11.2022 4 z 5

Sex a lži Sex a lži Leïla Slimani

Knihu jsem, vzhledem ke komiksovému zpracování, přečetla za jeden večer, četla se vyloženě sama. A jediná myšlenka, kterou jsem měla celou dobu v hlavě byla na to, jak můžeme být rádi, že jsme narodili na kontinent, na který jsme se narodili. Smutné a děsivé. Jen jsem asi čekala asi trochu detailněji popsané jednotlivé příběhy...

13.11.2022 4 z 5

Iveta Bartošová: Neměla jsem se narodit Iveta Bartošová: Neměla jsem se narodit Michaela Remešová

O knížce jsem se dozvěděla celkem náhodou a dala se do čtení, aniž bych studovala, co za knihu to vlastně bude, což byla možná základní chyba. Ivetu jsem v dětství a dospívání milovala, a zůstala u jejich písní navzdory všemu, co se kolem ní později dělo. Po dočtení téhle knihy ale cítím velký smutek. Je to zpověď nemocného člověka. Lidská psychika je křehká a o to křehčí, když je neustále pod drobnohledem médií a bulváru. A vydat takovýhle rozhovor, navíc nakonec ke všemu neautorizovaný, to mi opravdu nepřijde v pořádku. Ty dvě hvězdičky dávám pro Ivetu.

11.11.2022 2 z 5

Ten nej život pro vašeho psa Ten nej život pro vašeho psa Allie Bender

Super kniha nabitá informacemi, určitě můžu doporučit každému, kdo chce pro svého psa vždy trochu něco navíc. Každopádně vzhledem k množství informací jedno přečtení asi stačit nebude a věřím, že se ke knize budu vracet znovu a znovu.

05.11.2022 5 z 5