marketa6511 marketa6511 komentáře u knih

Dívka, která si říkala Tuesday Dívka, která si říkala Tuesday Stephen Williams

Knížku jsem měla z knihovny a jsem ráda, že jsem si jí nekupovala. Četla se příjemně, ale osobně jsem při ní neprožívala mrazivé napětí či snad strach. Bylo to celé tak málo pravděpodobné a mimo běžný život většiny lidí, že to ve mě nevyvolalo větší emoce. Srovnání s Lisbeth a hodnocení, že titul aspiruje na nejlepší thriller roku mi opravdu nesedí. Za mě jen tři hvězdy.

31.10.2016 3 z 5

Kurandera Kurandera Hernán Huarache Mamani

Prvních sto stránek knížky mě vtáhlo, byla to pro mě zajímavá sonda do prožívání hlavní hrdinky a jižní Ameriky... jenže pak, když se sama začala učit kuranderou, se mi líbila čím dál tím méně. Jakoby postupně ztrácela na literární kvalitě a autor jen vršil zážitky z "výcviku", už bez hlubší sondy do prožívání hrdinky a bez "zjevení" vnitřní proměny, Já sama jsem v ní pro sebe žádné poselství neobjevila.

01.03.2016 3 z 5

Čarodějky malostranské Čarodějky malostranské Petra Kubašková

Posloucháme se syny jako audioknihu a tedy, wow... konečně česká čarodějná kniha pro děti, má to spád, má to nápad, využívá českých reálií. Super.

11.11.2022 5 z 5

Sova Sova Samuel Bjørk (p)

Poslouchala jsem jako audioknihu a místy bylo vyprávění až moc rozvleklé, jindy nepřehledné. Z poslouchanych detektivek tak průměr.

13.04.2020 3 z 5

Dům s vypůjčeným výhledem Dům s vypůjčeným výhledem Martina Leierová

První dvě třetiny mi přišly skvělé, pak už se mi to četlo hůř, ale nemohla jsem knihu nechat, na to jsem si hrdinku příliš oblíbila :) zkrátka prima čtení.

04.11.2019 4 z 5

Operace Králíček Operace Králíček Sally Gardner

Originální, napínavé, tak akorát dobrodružné pro menší děti. A mě jako dospělou velmi bavilo jim knížku číst. Paráda.

31.08.2019 5 z 5

Jednou nohou v hrobe Jednou nohou v hrobe Dominik Dán

Poslouchala jsem jako audioknížku a moc bavila ... autorův styl a jazyk, zápletka, všechno na jedničku.

26.12.2018 5 z 5

Velmi osobní kniha o zdraví Velmi osobní kniha o zdraví Margit Slimáková

Fajn knížka, kterou se dá jen tak listovat, ale taky se dá celá prostě přečíst. A kdo se chce zorientovat v tom, jak zdravěji žít a uvažovat, tak pro toho ideální.

26.12.2018 4 z 5

Jak žít a vyhnout se syndromu vyhoření Jak žít a vyhnout se syndromu vyhoření Radkin Honzák

Četla jsem novější vydání a knížka mi pomohla si uvědomit moje vlastní priority... a snad mě i nakopla k uvažování trochu jiným směrem. Neříkají se v ní jasné a jednoduché rady, ale podprahová sdělení jsou velmi silná, aspoň pro mě.

25.12.2018

Pod sněhem Pod sněhem Petra Soukupová

Knížka je velmi čtivá, psaná charakteristickým stylem autorky. A právě proto jen 4 hvězdy, protože mi za chvilku splyne s jinými jejími knížkami a nebudu si pamatovat, o čem že to vlastně bylo. 4 hvězdy ale i za nádherný popis vnitřních stavů člověka a jak mohou stejné situace lidé vidět různě... a přitom pro sebe opravdově.

18.08.2018 4 z 5

Podzimní vražda Podzimní vražda Mons Kallentoft

První a poslední kniha autorky... ač jsem zrovna ve čtení rozjetá, tak tahle knížka mi prostě nesedla. Nemá to švih, víc se řeší vnitřní problémy vyšetřovatelky, než případ samotný a nikam se to neposouvá, i když jsem už ve třetině. Takže v té třetině skončím i s touto knihou.

12.01.2018 1 z 5

Tři minuty do soudného dne Tři minuty do soudného dne Joe Navarro

První dvě třetiny knihy byly skvělé a čtení velmi snadno plynulo... Posledních 80 stránek bylo nekonečných, snad příběhem samotným, snad zpracováním. Ne kniha, ale příběh je fascinující. A schopnosti vyšetřovatele až neuvěřitelné.

25.12.2017 4 z 5

Den, kdy jsem se naučil žít Den, kdy jsem se naučil žít Laurent Gounelle

Kniha, kterou jsem si po pár dnech od dočtení nemohla vybavit. Příjemné čtení do vlaku, sem tam zajímavá informace, ale jinak nic, co by stálo za zastavení. Ale už jsem takových knížek četla víc, tak třeba je to tím.

23.11.2017 3 z 5

Jerúldelger Jerúldelger Ian Manook (p)

Detektivka, u které se mi v knihovně nepodařilo přečíst z obálky název... a snad proto jsem si jí půjčila. Nevěděla jsem vůbec, do čeho jdu, a tahle knížka působila trochu jako zjevení. A rozhodně za přečtení stála. Nevím, jak moc odpovídající jsou reálie, do kterých byla zasazená, ale každopádně pohled jinam byl obohacující a některé momenty mě donutily se zastavit a zapřemýšlet...

27.07.2016 5 z 5

Bruno, Chef de police Bruno, Chef de police Martin Walker

Skvělá knížka, tak akorát k letnímu lenošení... přiměřeně pomalá, přiměřeně napínavá. Příběh zasazený do krásného prostředí doplněný skvělým jídlem, zajímavými historickými souvislostmi, které člověka nakopnou k trochu jinému přemýšlení o světě kolem sebe, s hlavním hrdinou, kterého nelze nemilovat.

27.07.2016 5 z 5

Tato kniha vám zachrání život Tato kniha vám zachrání život A. M. Homes

Četla jsem jí až po druhé knížce této autorky a zklamala mě. Stejný mustr, jen víc jednoduché zpracování. Nenadchla, odložila jsem ji pár stránek před koncem.

01.03.2016 1 z 5

Dcery bez matek: Ztráta jako dědictví Dcery bez matek: Ztráta jako dědictví Hope Edelman

Maminka zemřela, když mi bylo 15. Tuhle knihu jsem potkala rok předtím, než mi bylo tolik, co jí, když zemřela. A bylo to jedno "AHA" vedle druhého. Už je to víc jak deset let, co jsem knihu četla, a pořád jí mám jako jednu z nejdůležitějších knih pro pochopení sebe sama, toho, jak moc mě ztráta maminky ovlivnila. Kniha je čtivá a plná dobrých námětů k přemýšlení, pokud se vás téma týká, nebo se týká někoho ve vašem blízkém okolí.

29.07.2024 5 z 5

Do Nepaměti Do Nepaměti Tomáš Končinský

Graficky nádherná knížka, zajímavá, poutavá, na obrázky se dá koukat hodiny... jenže za grafikou velmi pokulhává text. Dočetli jsme s dětmi do půlky a i když námět je skvostný, tak provedení nám opravdu nesedlo. To, co je u knížek (a dětských obzvlášť) pro mě důležité, je aby se rozjela fantazie naplno a člověk se dokázal napojit na některou z postav příběhu. A to se nám tady bohužel nepodařilo. Dočetla jsem kapitolu a vůbec jsem netušila, co to mělo znamenat, což se mi sice občas stane u leckteré knížky, jenže tady se to běžně stávalo i synům. Obrovská škoda :( Dvě hvězdičky za grafiku a nápad, víc ale nemohu.

11.11.2022 2 z 5

Jonáš a Nenáš Jonáš a Nenáš Kari Stai

Krásný nápad, krásné provedení, jen koncovku jsem čekala lepší, kvůli ní jen čtyři hvězdičky.

22.01.2021 4 z 5

Dívka, která upíjela měsíc Dívka, která upíjela měsíc Kelly Barnhill

Krásný námět, zajímavá myšlenka, ale vůbec mi to při čtení neplynulo. Byl použitý jazyk, přes který se nedokážu přenést a který mi "nejde do pusy," a tím, že jsem četla dětem, tak jsme bohužel nedočetli.

31.08.2019 2 z 5