marketabo marketabo komentáře u knih

Neměli bychom Neměli bychom Vi Keeland

Vi je i pro mě sázka na jistotu a opět nezklamala. Zatím jsem u ní vždy měla pocit, že příběhu dodává nějakou přidanou hodnotu a není to ohraná písnička ve stylu jak chudá sekretářka s bohatým šéfem ke štěstí přišla. Konkrétně zde oceňuji kapitoly s úryvky z deníků.

17.09.2024 5 z 5

Nespoutaná Aljaška Nespoutaná Aljaška Kathleen A. Tucker

Zpočátku jsem se nemohla začíst natolik, jaká jsem mela v rámci vysokého hodnocení očekávání. Pak se to nicméně trochu rozjelo, líbilo se mi, že se člověk díky autorce podívá na Aljašku a vztah Cally a Jonaha mě bavil.

01.09.2024 4 z 5

Terapie Terapie B. A. Paris (p)

Po knize Dilema, kterou hodnotím jako tu "ze slabšího soudku" od této autorky, konečně poznávám zase starou dobrou B.A.Paris. Nemohla jsem se odtrhnout, až do konce mě držela v napětí a podezření přišlo až k závěru. Opravdu perfektní čtení.

Sen, který se naplnil Sen, který se naplnil Luca Di Fulvio

Já jsem byla nadšená, od knížky jsem se prakticky nemohla odtrhnout. Moc krásný příběh psaný od srdce.

01.09.2024

Rodičovština -  Jak mluvíme s dětmi a jak s nimi mluvit lépe Rodičovština - Jak mluvíme s dětmi a jak s nimi mluvit lépe Jennifer Lehr

Nedá mi, než souhlasit s tím, že se jedná o jednu z nejlepších knih pro rodiče. Minimálně v mém případě bude mít určitě svoje čestné místo v knihovně.
Stačilo prvních pár řádků a okamžitě jsem si začala dávat pozor na to, co říkám. A obzvlášť na to, co říkám s dobrým úmyslem a nikdy mi to nepřipadalo jako něco, co je špatně.
Doporučuji všema deseti a jen dodám, že se čte opravdu dobře (to je totiž to, s čím často u tohoto žánru bojuji).

Přátelé Přátelé Kelsey Miller

Bible pro milovníky Přátel. V knihovně ji mám prakticky od prvního týdne, co u nás vyšla a ohromně jsem se na ni těšila. A nezklamala! Parádně mi doplnila znalosti a navíc se skvěle četla.

Jak přežít svého muže Jak přežít svého muže Jana Bernášková

Krásně napsané, knihu jsem prakticky neodložila a určitě se k ní někdy v budoucnu s chuti vrátím. Člověk se u toho hezky pobaví, ale zároveň občas zamyslí nad životem. Střídmě a s nadhledem. Určitě doporučuji.

Dokonalá hra Dokonalá hra Vi Keeland

Vi Keeland pro mě bývá sázka na jistotu a toto je poprvé, co nehodnotím plným počtem hvězdiček. Četlo se to velmi dobře, ale příběh jako takový mi pro tentokrát tolik neučaroval.

17.09.2024 4 z 5

13. komnata milenek 13. komnata milenek Tomáš Kristl

Není to kniha, ke které se budete (s radostí) vracet. Zaujme nejspíš především ty, kteří mají stejnou zkušenost jako hlavní hrdinové. Za mě se nejedná o literární počin, který bych doporučovala dále.

17.09.2024

Psychologie pro milující rodiče Psychologie pro milující rodiče Jana Bašnáková

Kniha má právem dobré hodnocení. Jsou tam k nalezení velmi přehledně a čtivě veškeré informace, které ocení každý budoucí rodič. A to i takový rodič, který nechce nebo nemá čas číst, jelikož na konci každé kapitoly je shrnutí.

Muž, který už nezavolal Muž, který už nezavolal Rosie Walsh

Za mě perfektní, ráda doporučuji dále. Na jednu stranu oddechovka, na druhou jsou chvíle, kdy je člověk napnutý. Zápletka je zajímavá a od druhé poloviny jsem byla zvědavá, jak to dopadne - poměrně dlouhou dobu to totiž na takový závěr, jaký zvolila autorka, nevypadá. Přestože se nemá soudit kniha dle obalu, na této má zaujal nejprve právě přebal.

Kulka Kulka Mary Louise Kelly

Já jsem z knihy byla nadšená, přečetla jsem ji jedním dechem. Konec byl sice předvídatelný, ale neodradilo mě to od čtení. Ráda doporučuji tuto knihu dál, na jednu stranu oddechovka, na druhou vás nenechá v klidu.

01.09.2024

Já to měl první! Komiksový manuál jak přežít rodičovskou dovolenou Já to měl první! Komiksový manuál jak přežít rodičovskou dovolenou Barbora Brůnová

Tohle je naprosto boží, každá máma se v tom najde a já jsem se opravdu pobavila.

Poslední let Poslední let Julie Clark

Po delší době kniha, od které jsem se nemohla odtrhnout. Opravdu čtivě napsané a příběh za mě více než zajímavý. Jediné, co mě zarazilo bylo, že příběh Claire vypráví ona sama, kdežto Eva nikoli. Ničemu to ale nevadí (já sama jsem to zaregistrovala asi až v polovině knížky). Doporučuji.

Můj drahý manžel Můj drahý manžel Kimberly Belle

Autorka se pro mě po předchozích dvou knihách stala už zárukou nějaké jistoty a nezklamala mě ani do třetice. Opět napínavé a velmi čtivé, těším se na další knihu.

01.09.2024 4 z 5

Drahá ženo Drahá ženo Kimberly Belle

Pokud porovnám knihy od autorky, tak Manželské lži se mi líbily o něco víc, nicméně i tak se kniha četla velmi dobře. Zhruba od půlky jsem teprve začala chápat, že věci budou asi trochu jinak, než se může zdát a pak jsem se nemohla odtrhnout.

Manželské lži Manželské lži Kimberly Belle

Jsem nadšená, upřímně doufám, že autorka napíše ještě něco dalšího. Ten konec byl podle mého překvapující, a to ja mam rada, tu pomyslnou závěrečnou třešničku na dortu.

Osudový dopis Osudový dopis Vi Keeland

Možná je to chvílemi až moc přeslazené, nicméně toto není četba, která se dostane do výšin literární sféry. Vyplatí se ale tomu dát šanci, neboť je to naprosto perfektní oddechová pohádka. Přečteno za den, co víc dodat.

17.09.2024

Vztahy a pasti Vztahy a pasti Jan Vojtko

Pan Vojtko je člověk, který mi neuvěřitelně sedl. Oblibila jsem si ho v podcastech, které jsem vyslechla a také oceňuji jeho výstup v Show Jana Krause. Již u první knihy jsem psala komentář, že doufám v další knihu a ta mě nezklamala ani na kousku jediné stránky. Mám v ní označené některé úseky štítky a ráda se vracím.

Případ Ludvík Případ Ludvík Oliver Pötzsch

Zajímavé a napínavé. Oproti Katově dceři trochu změna, ale autor mě nezklamal, ba naopak, tuto knihu jsem četla již dvakrát a ráda se k ní v budoucnu opět někdy vrátím.