Markett Markett komentáře u knih

Zbožňuju Londýn Zbožňuju Londýn Lindsey Kelk

I tohle pokračování byla příjemná oddechovka plná zvláštních a impulzivních zvratů :) Mě se knížka četla krásně.

24.07.2019 4 z 5

Hranice nevinnosti Hranice nevinnosti Abbi Glines

Romantická oddechovka, jen lehce předvídatelná. :)

Popravdě řečeno, je knížka se čte jedním dechem a opravdu vás strhne do děje. I když tak nějak očekávala že konec bude takový a takový, stejně mě knížka bavila a ráda jsem ji četla. Jsem zvědavá na další díl, který možná bude mnohem zajímavější. :)

11.12.2015 4 z 5

Země věčného léta Země věčného léta Lee Carroll

Chvílemi jsem měla trošku rozporuplné pocity, kdy jsem si říkala, že na první díl to rozhodně nemá. Určitě se mi druhý díl líbil, ale to jen díky pasážím, kdy se čtenářům otevírá Willův život před tím, než se stal upírem. Kdyby měla kniha být jen z pohledu Garet, bylo by to jen zdlouhavé a o ničem. Ke konci už byla nějaká akce, napětí a opět otevřený konec, tak doufám, že bude další díl a já se dozvím, jak to všechno dopadlo.

01.11.2015 4 z 5

Políbená měsícem Políbená měsícem Amy Plum

Po přečtení prvního dílu, ze kterého jsem byla nadšená, mě nezklamal ani ten druhý. Upřímně je to velice originální kniha s originálními postavami a dějem. Ale mělo to i své mínusy. Nejenže se děj rozjel až na konci, trošku mě štval takový stereotyp v lásce Vincenta a Kate. Nevím proč, ale úplně se mi zdálo, jakoby ti dva zamrzli na jednom bodě a tam i zůstali, žádné budování vztahu, nic takového. To, že kniha byla taková nepříliš akční na začátku, měla jsem aspoň možnost poznat nové postavy, které mě velice překvapily, hlavně Violette. Knihu rozhodně mohu doporučit, ale myslím si, že nadchne spíš dívky. :)

Už aby bylo pokračování... :)

06.09.2015 5 z 5

Vodopád Vodopád Lauren Kate

Teda, tak teď ani nevím, jestli nebude hloupé se hned zeptat: "To je konec???" Naprosto mě tahle kniha, ale celkově tahle série, dostala. Pááni! Autorka má opravdu bohatou fantazii a umí ji dokonale využít. Moc krásný příběh, i když mě teda mrzí, že konec měl takový rychlý spád, že se něco začalo dít, a najednou jako by se mávlo kouzelným proutkem a všechno bylo dokončeno. Ale tohle můžu odpustit, protože se mi kniha vážně moc líbila. I když se mi zdá, že konec je trošku smutný a že by vůbec nebylo na škodu, kdyby série ještě pokračovala aspoň jednou knihou. :)

08.08.2015 5 z 5

Krásná Filipína Krásná Filipína Brigitte Riebe

Příběh Filipíny Welserové a Ferdinanda II. se mi velmi líbí, i když kvůli tomu museli prožít opravdu těžké nástrahy osudu. Tato kniha se mi velmi líbila, ale trošku mě mrzelo, že děj probíhal strašně rychle a čtenář si pořádně ani neužije tu velkou lásku, kvůli které oba riskovali svou pověst. Popis bylinek zařazených na každém začátku kapitol byl velmi zajímavý a originální nápad, ale opět mi něco málo vadilo - že se hlavní hrdinka starala jen o jedy. Určitě to Filipína neměla v životě jednoduché, ale autorka měla dát více prostoru lásce. Přesto přese všechno se mi kniha líbila a určitě se k ní ráda vrátím, je to příjemné oddechové čtení s nádechem historie. :)

26.07.2015 4 z 5

Hrej hráčem Hrej hráčem Emma Hart

Moc pěkná oddechovka na letní odpoledne u bazénu. Ale bohužel jsem našla několik drobností, kvůli kterým dávám jenom 3 hvězdičky. Když si vzpomenu na děj, nápad to byl docela dobrý, ale dle mého názoru to autorka až moc "zkrouhla". Bylo to všechno takové moc uspěchané a v některých pasážích mi prostě chyběly nějaké ty detaily. Stejně jako dialogy - kolikrát mi scházel význam probírané věci a hlavně něco se mi zdálo zbytečné. Ale to by se jakž-takž dalo překousnout. Pak mi knihu otrávily ty slova - proč se skoro v každém odstavci u Bradena objevovalo tolik sprostých slov? Copak by se to nedalo napsat i nějak slušněji? Nevím, ale příběh z pohledu Bradena se mi zdál takový nemastný neslaný. Oblíbenou postavu jsem si bohužel nenašla - i když Megan nebyla špatná, v některých chvílích si jakoby podtrhla mou oblibu. Ostatní postavy byly takové, že jsem si je prostě nemohla oblíbit, chybělo mi něco, jak bych mohla pochopit jejich charakter. Ale už přestanu s výtkami. Druhý díl si určitě přečtu, myslím, že jako oddechovka u bazénu nebude na škodu. :)

06.07.2015 3 z 5

Smutek sluší Elektře Smutek sluší Elektře Eugene O'Neill

Tahle hra byla poněkud zvláštní. Když jsem se ponořila do čtení, musela jsem mít takovou tu správnou náladu, ani nevím proč.

25.05.2015 3 z 5

Naši furianti Naši furianti Ladislav Stroupežnický

Tahle hra se mi moc líbí. Dost pěkné zobrazení mezilidských vztahů a pohled na život na vesnici. Ale upřímně jsem si více užila divadelní představení. :)

04.05.2015 4 z 5

Přivolávání Přivolávání Kelley Armstrong

Dle mého názoru je to surová kniha. Na první dojem samozřejmě zaujala okouzlující obálka. Když jsem začala číst, už na začátku jsem měla pochyby, jestli knihu vůbec dočtu. Ne kvůli tomu, že by byla špatná, ale "dýchla" na mě "strašidelná atmosféra", do které je kniha laděna. Nakonec jsem si vynadala, že se bojím při četbě knihy a pokračovala. Jak stránky ubíhaly, příběh se mi líbil čím dál tím víc, i když občas jsem se opravdu bála (ano, přiznávám, jsem trochu strašpytel). Jak jsem se postupně seznamovala s postavami, všechny mě svým způsobem zaujaly. Celkově sečteno podtrženo, knihu můžu klidně doporučit všem, kteří mají rádi fantasy a takový tajemný styl. Jsem si jistá, že kniha nezklame. :)

14.04.2015 5 z 5

Život se skupinou Holki - Ať to neskončí! Život se skupinou Holki - Ať to neskončí! Hana Höschlová

Zajímavá knížka o jedné z nejúspěšnějších kapel. :)

30.03.2015 5 z 5

Osudný polibek Osudný polibek Maggie Stiefvater

Maggie Stiefvater je opravdu skvělá autorka, ale abych byla upřímná, Vlci z Mercy Falls a Ve znamení štíra se mi líbilo mnohem víc. V této knize jsem chvílemi tápala, co se vlastně děje. Pak se začalo něco dít a knížka se četla jedním dechem, ale pořád bylo něco, co mi tam nesedělo, ale bohužel nedokážu říct co. Přesto můžu říct, že mě knížka nezklamala a líbila se mi... ale přidávám se k názoru, že ta jména nebyla zrovna nejlepší. :)

23.03.2015 4 z 5

Elixír Elixír Alma Katsu

Tato knížka mě teda za srdce vůbec nechytla. Začátek mi přišel takový nudný a utahaný, což mě donutilo po několika stránkách knížku zavřít a odložit. Docela škoda, protože podle námětu se zdála být celkem pěkná a poutavá, ale opak se stal pravdou.

19.02.2015 1 z 5

Zlodějka duší Zlodějka duší Kiersten White

Nevím proč, ale knížka se mi zdála docela nudná. Nedokázala jsem se přinutit k tomu, abych jí dočetla. Nápad je to opravdu skvělý, ale nějak mi tam něco chybělo. :( Dávám 2 hvězdičky- jedna za nápad a druhá za obálku, která zaujme na první pohled.

19.02.2015 2 z 5

Kouzlo okamžiku Kouzlo okamžiku Nora Roberts

Třetí díl téhle série se mi zase moc líbil. Ačkoliv je to v každém díle hodně podobné, moc se mi osudy hlavních hrdinek líbí a ráda tuhle sérii čtu. Já nejsem moc na romantické knížky, ale tahle série se mi moc líbí, protože je originální všemi těmi svatbami a hlavně je mezi hrdinkami silné přátelství a důvěra, což se mi taky hrozně moc líbí. Já si na tuhle sérii nemůžu vůbec stěžovat. :)

16.12.2014 5 z 5

Koruna Koruna Nancy Bilyeau

Velmi pěkná knížka. Je velmi napínavá a čtivá a nedá se říct, že bych dopředu dokázala předvídat, co mě čeká na konci. Určitě námět je originální a postavy jsou mi velmi sympatické, i když jsem byla překvapena jejich chováním. Hlavní hrdinka byla velmi silná žena, která se jen tak ničeho nebála a vrhala se do svého poslání po hlavě. Jenom mi dojem z knihy kazily chyby a překlepy, které se sem tam objevily.

11.12.2014 4 z 5

Dcera Sieny Dcera Sieny Marina Fiorato

Velmi zajímavý námět, ale nemohla jsem se do knihy začíst. Ještě se mi líbila obálka, takže dávám alespoň 2 hvězdičky.

12.11.2014 2 z 5

Soužení Soužení Maggie Stiefvater

Přidávám se k názoru, že tenhle díl byl mnohem lepší než ten první. James byl mnohem lepší hlavní postava než Dee, která mě v tomhle díle dost štvala. Jaká škoda, že jsem se na ni musela dívat takhle, když v prvním díle byla úplně jiná. Nuala se mi ze začátku taky nějak nelíbila, ale postupem děje byla snesitelnější a mě se zdálo, že se k Jamesovi docela dobře hodila. Ale její způsob jednání mě zarážel. Co se týče knížky byl to docela zajímavý děj, ale trochu mě mrzí, že Luke tady úplně vymizel. Ale budiž, snesla jsem to. Eleonora byla taková prvotřídní potvora, která tomu všemu dodala docela dobrý spád. Jinak to bylo docela dobré, ale série o vlcích je mnohem lepší.

13.10.2014 4 z 5

Příběh draků Příběh draků Rachel Hartman

Moc pěkná kniha. Ze začátku mě hrozně zaujala obálka a stručný děj, proto jsem si, řekla, že si knihu přečtu a udělala jsem dobře. Ze začátku mě knížka moc nebavila a nemohla jsem se začíst. Možná právě proto dávám jen 4 hvězdičky. Ale jak se děj začal rozjíždět, hned se mi knížka líbila víc a víc. Pojetí draků bylo dost netradiční, ale líbilo se mi to. Nejvíce se mi asi líbil Kiggs a Orma, a pochopitelně Serafína. Všichni tři měli něco do sebe a hlavně jsem se nemohla dočkat, jak Serafína vyřeší své city k Lucianovi. Těším se na druhý díl a ráda se k Serafíně někdy vrátím :)

01.10.2014 4 z 5

Čas mezi námi Čas mezi námi Tamara Ireland Stone

Velmi originální a pěkná knížka. Když už jsem si četla, o čem knížka zhruba bude, byla jsem docela nadšená a chtěla jsem si ji hned přečíst. A taky jsem tak udělala. Celkově děj je velmi neokoukaný a originální, cestování časem je velmi zajímavé. Líbily se mi i postavy, které jsem si dokázala skvěle představit. Ale dávám jen 4 hvěždičky, poněvadž jsem během čtení našla několik chyb a to trochu kazí dojem. Ale jinak je knížka pěkná, určitě stojí za přečtení a místo v knihovně.

05.09.2014 4 z 5