Markett Markett komentáře u knih

Vévodkyně lucemburská Vévodkyně lucemburská Philippa Gregory

Jacquettin příběh se mi velmi líbil. Škoda, že mnoho autorů nepřikládá velký význam psát o podobných osobnostech, jako byla právě Jacquetta. Ale Philippa Gregory opět nezklamala. :) Celý děj byl velmi poutavý a napínavý a dozvěděla jsem se o této vévodkyni něco nového. Rozhodně se mi líbila spojitost s Johankou z Arku. Popis Jacquetty byl velmi pěkný- v knížce je to opravdu sympatická vévodkyně. Knížku mohu doporučit a budu se těšit na další knížky této autorky. Mám takový zvláštní pocit, že na tuhle knížku lehce navazuje Bílá královna. :)

15.08.2014 5 z 5

Tajemství Lynburnů Tajemství Lynburnů Sarah Rees Brennan

Musím říct, že jsem byla zklamaná. Děj se mi zdál zajímavý a originální, ale do knížky jsem se nemohla začíst a nudila mě. Hlavní hrdinka se mi zdála nerozhodná a nepřirostla mi k srdci. Nerada nechávám rozečtené knihy, ale tady se nemůžu přemluvit jí dočíst, bohužel. Ale přiznávám, ze obálka se mi velmi líbila.

09.08.2014 2 z 5

Alchymistova dcera Alchymistova dcera Katharine McMahon

Na první pohled mě samozřejmě zaujala obálka knihy a když jsem si přečetla, o čem to zhruba bude, řekla jsem si, že to vůbec nemusí být špatné a bude to originální a neokoukané. A proto jsem si ji v knihovně půjčila. Ze začátku jsem se začetla velmi dobře, ale celkově se mi zdálo, že tomu něco chybí. Ale pak to všechno nabralo úplně jiný spád a já nemohla přestat číst. Emilie se mi zdála sice trošku naivní, ale postupně se změnila a měla jsem ji mnohem raději. Její manžel se mi nezdál hned od začátku a tak jsem ušila, že s ním nebude něco v pořádku. Celkově se mi kniha líbila, ale zdá se mi nedokončená...

04.08.2014 4 z 5

Sisi a její děti Sisi a její děti Hanne Egghardt

Opravdu krásná knížka. Dozvěděla jsem se mnoho věcí o dětech císařovny Sisi. Občas jsem byla mírně překvapená, že neměla se svými dětmi příliš blízký vztah. Autorka vylíčila osudy všech velmi pěkně a já podle toho velmi kladně hodnotím. :)

25.07.2014 5 z 5

Nespoutaná Nespoutaná Cynthia Hand

Krásné zakončení celé série. Kniha se četla moc dobře a já když jsem byla na konci, řekla jsem si: "to už je fakt konec?" Kniha nepostrádá napětí a příjemná, ale i nepříjemná překvapení. Autorka měla opravdu úžasný nápad napsat tuhle sérii. Clara je velmi statečná a obdivuji, že pro své přátele a rodinu udělá všechno, co je v jejích silách. Rozřešení milostného trojúhelníku jsem čekala přesně takhle a o to víc se mi zakončení líbilo. Mohu jen doporučit a ráda se k sérii vrátím. :)

27.06.2014 5 z 5

Lakomec / Misantrop / Tartuffe Lakomec / Misantrop / Tartuffe Molière (p)

Klasika, která mě bavila a líbila se mi. Je to velmi dobrá oddechovka. Nejvíce mě bavil Lakomec, zasmála jsem se u něj. Misantrop byl taky docela dobrý, ale dlouhé monology a Tartuffe taky nebyl špatný, ale z téhle knihy určitě nejslabší. Ale i tak se mi kniha líbila. :)

21.05.2014 5 z 5

Poslední láska v Schönbrunnu Poslední láska v Schönbrunnu Marieluise von Ingenheim

Velmi zajímavá knížka :)

22.01.2014 5 z 5

Sissi - láska ve tříčtvrtečním rytmu Sissi - láska ve tříčtvrtečním rytmu Marieluise von Ingenheim

Velmi zajímavá knížka :)

19.01.2014 5 z 5

Zbývá pouze vzpomínka Zbývá pouze vzpomínka Marieluise von Ingenheim

Krásné čtení. I když už tady byl smutný konec...

18.01.2014 5 z 5

Čardáš a cikánské housle Čardáš a cikánské housle Marieluise von Ingenheim

Krásný vzpomínkový díl na hraběte Andrássyho :)

14.01.2014 5 z 5

Láska zůstane věčná Láska zůstane věčná Marieluise von Ingenheim

Krásný vzpomínkový díl, který ukáže vztah mezi císařovnou a Bayem Middletonem. Hrozně se mi to líbilo :)

11.01.2014 5 z 5

Koruna a rebelové Koruna a rebelové Marieluise von Ingenheim

Knížka mě hrozně bavila a dobře se četla :)

08.01.2014 5 z 5

Černý diamant koruny Černý diamant koruny Marieluise von Ingenheim

Přečetla jsem ji jedním dechem. :)

08.01.2014 5 z 5

Ples v Schönbrunnu Ples v Schönbrunnu Marieluise von Ingenheim

Opět se mi tento díl líbil :)

02.01.2014 5 z 5

Na zámku snů Na zámku snů Marieluise von Ingenheim

Krásné...hrozně se mi tenhle díl líbil! :)

27.12.2013 5 z 5

Z deníku císařovny Z deníku císařovny Marieluise von Ingenheim

Krásná knížka, i když u tohoto dílu byl tragický konec. Ale i tak se mi knížka líbila a krásně se četla. :)

23.12.2013 5 z 5

Sisi - Malá divoška Sisi - Malá divoška Marieluise von Ingenheim

Pro mě to bylo oddechové čtení. Hrozně moc se mi kniha líbila a občas jsem se i smála. Je to hrozně hezky napsané a nehorázně čtivé. :) Aspoň jsem se o císařovně Sissi dozvěděla něco víc ;)

14.12.2013 5 z 5

Cinder Cinder Marissa Meyer

Popravdě řečeno, čekala jsem asi něco víc. Když jsem si všimla, že autorka udělala podobnost na Popelku, tak jsem se hrozně těšila, ale bohužel jsem knihu nedočetla. Vůbec jsem se nemohla začíst, i když musí říct, že námět se mi zprvu hrozně líbil. Hodnotím 2 hvězdičkami: moc se mi líbí obálka knížky a musím uznat, že autorka píše opravdu dobře. Ale bohužel, Cinder mě neoslovila.

24.11.2013 2 z 5

Její výsost Její výsost Anne O'Brien

Můžu říct, že tahle knížka se mi hrozně moc líbila. Eleonora byla opravdu zajímavá osobnost. Hrozně moc se mi líbil příběh o jejím manželství s Ludvíkem, a musím přiznat, že ona musela mít svatou trpělivost. Toto manželství bych já určitě nepřežila.
Nejzajímavější je, jak krásně tato kniha navazuje na knihu "Zajatá královna" od Alison Weir. :)

30.10.2013 5 z 5

Královský slib Královský slib Philippa Gregory

Vynikající knížka. :) Od Philippy Gregory je to jedna z nejlepších knih, jaké jsem četla. Hrozně se mi líbilo, jak popsala lásku Cataliny a Artura. Tady jsem byla v sedmém nebi, protože mě to hrozně moc upoutalo. Arturova smrt mě dojala a hrozně mi bylo Cataliny líto, ale bohužel stalo se to tak. Tento román byl krásně napsaný. Philippa Gregory je vynikající autorka. Její knížky mě vždy dokážou zaujmout a vtáhnout do děje. :)

07.10.2013 5 z 5