markulka markulka komentáře u knih

Šťastně až navěky Šťastně až navěky Kiera Cass

Název "Šťastně až navěky" je zcela výstižný... Na všech povídkách se najde něco, co vás zaujme. Je možné, že si autorka protiřečí, nicméně celé to bylo tak sladké, že jsem si ničeho nevšimla xD Ilustrace uvnitř byly prostě úžasné! Je fajn si občas přečíst nějako takovou knihu a ponořit se do tak nádherného světa, kde nakonec vše dobře dopadne. :-)

01.10.2016 5 z 5

Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Jedním slovem bomba! Trochu jsem se bála, že to bude taková ta typická kráska a zvíře, kterou známe už milionkrát zfilmovanou... Rozhodně není. Feyre jako hlavní hrdinka nezklamala. V žádném případě vám nedrásala nervy svou horkokrevností či naivitou. Tamlin, Lucien, Alis - ti všichni byli úžasní, ale nejvíce se mi dostal pod kůži Rhysand! :D Rozuzlení s názvem "nákaza" mě dostalo a během Feyřina posledního úkolu jsem zadržovala dech a třeštila oči tak, že se divím, že zůstaly na svých místech. xD Takové má na vás kniha účinky... Strašně mě štve, že na další díl budu muset čekat tak dlouho. -_- Už nevím, jak víc bych knihu mohla vychválit. :D Prostě tohle byla jedna z best knížek co jsem kdy četla a na 100% ji všem doporučuji! :-)

17.09.2016 5 z 5

Vražedná pomsta Vražedná pomsta Suzanne Collins

Druhý díl nezklamal... Kniha dokáže čtenáře vtáhnout do děje, takže nebyl problém ji během pár dnů přečíst. Všechny okamžiky jsem prožívala s hlavní hrdinkou Katniss, kterou mám mimochodem moc ráda. Úplně nejoblíbenější postavou se však stal Finnick Odair! :D Viděla jsem i film, ale jsem moc ráda, že jsem si přečetla i knihu, protože věci, které mi ve filmu nebyly jasné mi kniha objasnila. Prostě super kniha!

25.03.2016 5 z 5

Jsem roztříštěná Jsem roztříštěná Tahereh Mafi

Kniha se mi moc líbila. Ihned jsem ji měla přečtenou díky jejímu napínavému a originálnímu ději! Určitě si přečtu další díly hned jak to půjde :-)

02.01.2016 5 z 5

Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

No, viděla jsem film Harry Potter, ale musím říct, že přečíst si knížku je mnohem zábavnější než pouze jednoduše zkouknout film... :-)

19.10.2014 5 z 5

Boží hrob Boží hrob Jay Kristoff

Naprosto skvělé pokračování Nikdynoci. Příběh je originální, opravdu mám pocit, že jsem nikdy nic podobného nečetla. Autor je v neustálém kontaktu se čtenářem, což je za mě velké plus. Poznámky pod čarou mi vůbec nevadí, naopak mi přijde, že knize dodávají šmrnc. A ten konec...jakože cože??? Ihned potřebuji další díl!

28.08.2020 5 z 5

Nevlastní sestra Nevlastní sestra Jennifer Donnelly

Nenáročné a příjemné čtení. Bylo zajímavé přečíst si retelling Popelky z pohledu nevlastní sestry, nikoliv z pohledu samotné Popelky. Také mě hodně zaujaly postavy sudiček, opravdu zajímavý nápad. Konec mi přišel možná trošku uspěchaný, jakoby autorka vynechala nějakou důležitou pasáž. Nicméně knihu vřele doporučuji :)

04.04.2020 4 z 5

Nikdynoc Nikdynoc Jay Kristoff

Už na prvních stránkách šlo poznat, že autor má velmi svérázný a originální styl psaní. Osobně mi začátek přišel až trošku matoucí, moc informací najednou. Nadchlo mě, že si autor vymyslel svět, který tady ještě nebyl (svět, ve kterém se nestřídá noc s dnem? Super nápad!!) a všemi detaily ho dovedl k úplné dokonalosti. Nejednalo se o žádnou romantickou slátaninu, ale o celkem drsný příběh. Poznámky pod čarou byly fajn, ale někdy až zbytečně dlouhé. Moc se těším na pokračování.

28.08.2019 5 z 5

Zloději dýmu Zloději dýmu Sally Green

Na knížku jsem se hodně moc těšila. Ano, budu se opakovat, ale i já se musím přiznat, že jsem očekávala něco podobného jako Šest vran. Některé kapitoly se mi četly lépe (Catherine, Tash), jiné hůře (Edyon, March). Taky je doopravdy rozčilující, když se nějaké postavě děje něco fakt zajímavého, jenže BUM...konec kapitoly a v té další na mě čeká Edyon, který se snaží zasáhnout harpunou strom (což nějak extra zajímavé není)... Celkově se mi ale příběh líbil, na konci se stočil opravdu zajímavým směrem, takže nenápadně začínám vyhlížet další díl.

13.06.2019 3 z 5

Víš, že tě potřebuju? Víš, že tě potřebuju? Estelle Maskame

Perfektní pokračování prvního dílu. Po přečtení knihy jsem si slíbila, že se prostě musím podívat do New Yorku. Osobně nevidím lásku nevlastních sourozenců (které nepoutá žádné krevní pouto) jako nějaký problém, možná proto mi celá zápletka přijde trošku přitažená za vlasy. Občas mě dohánělo k šílenství chování Eden, která už si snad konečně uvědomila, co vlastně chce. Konec tohoto dílu mě doopravdy naštval...takže honem honem pro další díl, protože nutně potřebuju vědět, jak to dopadne!

14.04.2019 4 z 5

Má lady Jane Má lady Jane Cynthia Hand

Úžasná kniha... V první řadě jsem se neskutečně nasmála. Postavy byly sympatické, a celkově ten nápad s "převrácenými" dějinami byl perfektní. Poznámky vypravěček mi v průběhu vůbec nevadily, ba naopak. Vřele doporučuji!

07.03.2019 5 z 5

Odveta Odveta Joelle Charbonneau

Ani třetí díl série mě nezklamal. Moc mě bavilo doprovázet Ciu na její nebezpečné "misi" v Tosu. Co se týče závěru...na jednu stranu mě překvapil, na druhou mi přišlo, že by se s ním dalo ještě pracovat.

24.11.2018 4 z 5

Víš, že tě miluju? Víš, že tě miluju? Estelle Maskame

Moc krásné čtení... Myslela jsem si, že děj bude velmi průhledný a předvídatelný, což se tak úplně říct nedá. I když jsem si vědoma, že to bylo tak trochu klišé. Těším se na další díl.

04.09.2018 5 z 5

Zkáza a naděje Zkáza a naděje Leigh Bardugo

Zamilovala jsem si celou Ravku a opravdu nerada ji opouštím. Avšak nemůžu se rozhodnout, jestli se mi závěr líbil nebo ne...asi mi přišel hodně melancholický. Zároveň ale všechno dobře dopadlo. Ale stejně nejvíc mi k srdci přirostl Alexandr ! Moc krásná série, kterou všem vřele doporučuju.

29.07.2018 5 z 5

Ledová krev Ledová krev Elly Blake

Naprosto úžasná kniha. Zamilovala jsem se do ní hned od začátku a doslova ji celou zhltla za pár dnů. Příběh určitě nebyl originální (v mnoha ohledech mi připomínal Rudou královnu), ale to mu určitě neubralo na kvalitách. S Ruby jsem prožívala každý úder srdce v aréně, každý mrazivý dotek ledu na její kůži a neskutečně jsem si to užila. Nemůžu se dočkat dalšího dílu!

28.02.2018 5 z 5

Bez srdce Bez srdce Marissa Meyer

Popravdě se mi kniha ze začátku nečetla zrovna nejlépe, ale zhruba od půlky začal být příběh čím dál více úžasnější, až mě zcela pohltil. Postavy jsem si zamilovala, o to více mě mrzel tragický závěr. Sice mi nechybí celé srdce, ale část určitě...ta část, kterou jsem darovala knize. A darované srdce nejde vrátit, nemám pravdu? :)

09.02.2018 4 z 5

Píseň zimy Píseň zimy S. Jae-Jones

Kniha byla...zvláštní. Příběh mi vůbec nepřišel dějový, byl spíše k zamyšlení. Hlavní hrdinka byla labilní, náladová a nerozhodná. Celou dobu o něco usiluje a když to má na dosah ruky, odtáhne se. I přesto, že název zní "píseň zimy", by mě asi nikdy nenapadlo, že to autorka vezme s tou hudbou až tak doslova (vážně, úplně vše se točilo okolo hudby). Nejsem fanda němčiny, takže mě německá slovíčka zrovna dvakrát nepotěšila. Zároveň mi ale přijde, že v sobě měla kniha něco hlubšího, určité kouzlo, které mě nutilo číst stále dál. Jsem upřímně zvědavá, kdo že to vlastně ve skutečnosti je ten "Král duchů" :-)

28.09.2017 3 z 5

Rudá královna Rudá královna Victoria Aveyard

Pro jednou mi zase došla slova... Příběh se mi moc líbil, Mare nebyla žádná klasická "young adult" hrdinka, ale trochu mi vadila její sebestřednost... Cal byl pro mě ztělesněním čestnosti a odvahy. Mavena jsem si také moc oblíbila, takže mě postupný vývoj událostí celkem mrzel/naštval :D Nicméně z knihy se stala silná droga a já potřebuji ihned další díl!

24.08.2017 5 z 5

Falešný polibek Falešný polibek Mary E. Pearson

Kniha byla perfektní. Doopravdy jsem se ani na chvíli nenudila. Měla rychlý dějový spád a četla se sama... Stejně jako Lia, jsem si i já neskutečně oblíbila Terravin. "Dva záhadní a přitažliví muži" vskutku vystihují celou situaci :D Do poslední chvíle jsem netušila, kdo je kdo, moje odhady byly naprosto špatné. Jediné, co mě doopravdy štve je, že druhý díl je v nedohlednu...

25.06.2017 5 z 5

Koruna Koruna Kiera Cass

Selekce byla úžasná série. Dcera se mi také moc líbila, ale tenhle díl pokulhával. Samozřejmě (jak jinak) byla knížka velmi čtivá. Bohužel se děj také docela dost točil kolem takových politických záležitostí (Eadlyn nastupuje na trůn, lidé jsou nespokojení a bla bla bla :D ) Takové pasáže mě opravdu nebavily. Romantiky, dle mého názoru, tam také bylo poskrovnu. Buď je hlavní hrdinka "antiromantická" anebo autorka obrátila. Také popravdě nejsem moc spokojená s tím, jak to celé dopadlo. Přesto však mohu říct, že se mi knížka líbila a časem se k ní možná vrátím :-)

12.06.2017 3 z 5