markulka markulka komentáře u knih

Erebos – Hra, která zabíjí! Erebos – Hra, která zabíjí! Ursula Poznanski

Knížka se mi líbila, ale že bych si řekla "Wow, tak to byla pecka", nebo bych nemohla jít spát dokud nedočtu kapitolu, protože je to tak napínavé, tak to zase ne... Autorka měla podle mého názoru dobrý nápad a uměla ho prodat. Hlavní hrdina byl velký sympaťák! Líbilo se mi, že části příběhu do sebe hezky zapadaly jako puzzle! Konec byl sice absolutně nečekaný, ale moc mne nezaujal... Shrnula bych to tedy tak, že knížka byla pěkná, ale znovu bych ji číst nemusela.

10.11.2015 4 z 5

Příběh draků Příběh draků Rachel Hartman

Knížka se mi moc líbila. Doporučila mi ji kamarádka a já jsem moc ráda za to, že jsem si ji přečetla. Musím říct, že mě kniha bavila hned od začátku (což se většinou nestává). Autorka knihy musí být velmi osobitá žena, protože tato kniha mi přišla velmi odlišná od těch, které jsem kdy přečetla - byla zvláštní! Konec byl pro mne naprosto nečekaný, ani se nepřibližoval mým odhadům, což mi přijde jako další velké plus knihy... Christopher Paolini se určitě ve svém komentáři ke knize nemýlil, protože i pro mne se stala Serafína jednou z nejlepších fantasy o dracích, jakou jsem kdy četla! Nemohu se dočkat dalšího dílu!

16.10.2015 5 z 5

Tajemný anděl Tajemný anděl Lisa Jane Smith

Tohle byla moje první knížka z této série (přesto, že to není první díl)... Hned od začátku se mi děj začínal velmi líbit, protože byl jiný a zvláštní! Velmi mě překvapil konec knihy, takový konec jsem vůbec nečekala a líbil se mi! Jedna z nejlepších knih co jsem kdy četla. :-)

01.01.2015 5 z 5

Tajemný anděl Tajemný anděl Lisa Jane Smith

01.01.2015 5 z 5

Klan vlčice Klan vlčice Maite Carranza

Kniha mě velmi bavila! Ze začátku jsem si říkala, nic moc (jako u většiny knížek), ale zhruba někde od půlky jsem stránky začala hltat jednu za druhou!! Ze začátku mě také mírně zklamala hlavní postava, ale nakonec mě docela překvapila a záviděla jsem jí!! XD Také mě docela překvapil konec, čekala jsem úplně něco jiného! Vzhledem k tomu, že jsem zvyklá na výhradně perfektní konce jsem byla trochu smutná... Ale jinak nádherná knížka, mohu doporučit!!

24.11.2014 5 z 5

Krvavý polibek Krvavý polibek Lisa Jane Smith

Opět nemůži jinak, než pochválit.... Začátek mi přišel nic moc, ale později jsem se do knihy neuvěřitelně zažrala!! Konec mi přišel nádherný a docela mě překvapil!! S tímto dílem jsem byla opět velmi spokojená!! :-)

13.11.2014 5 z 5

Čítanka pro začínající detektivy - Ze zážitků Sherlocka Holmese Čítanka pro začínající detektivy - Ze zážitků Sherlocka Holmese Rudolf Čechura

Knížka mě mile překvapila... Obsahovala několik povídek, některé se mi líbily více, některé méně... Když čtete některou z povídek, musíte dávat doopravdy velký pozor na každé slovo, říkáte si, tohle je naprostá kravina a přitom v závěru, díky této "kravině" se rozuzlila celá záhada! Musím přiznat, že mi bylo trochu líto doktora Watsona, kterého podle mého názoru pan Sherlock Holmes docela podceňoval! Nicméně jsem podobnou knížku nikdy nečetla a klidně bych si nějakou podobnou přečetla znova!! :-)

24.10.2014 3 z 5

Staré řecké báje a pověsti Staré řecké báje a pověsti Eduard Petiška

Doopravdy velmi pěkná, struční knížka s nádhernými ilustracemi!! :-) Ráda ji pročítám znova a znova...

20.10.2014 4 z 5

Prokleté sestry Prokleté sestry Lisa Jane Smith

Super!! Stejně jako ostatní díly, i tenhle je úžasný... Troufám si říct, že je i nejlepší!!! :-)

20.10.2014 5 z 5

Kamarádky Kamarádky Bonnie Bryant

Pěkná knížka... :-) Bavila mě, můžu doporučit! :-)

19.10.2014 4 z 5

Ostrov náhrobků Ostrov náhrobků Thomas Brezina

Kniha mě zaujala a byla velmi napínavá...! Ale od Thomase Breziny znám i lepší knížky!! :-)

19.10.2014 4 z 5

Spřízněné duše Spřízněné duše Lisa Jane Smith

Doopravdy velmi pěkná a napínavá knížka, ale není to můj nejoblíbenější díl... :-)

19.10.2014 5 z 5

Prokleté sestry Prokleté sestry Lisa Jane Smith

Právě tento díl čtu, jsem někde v půlce a jsem srašně zvědavá jak tento další úžasný díl dopadne... .-)

19.10.2014 5 z 5

Zlodějská přísaha Zlodějská přísaha Mary E. Pearson

Za mě měla kniha strašně pomalý rozjezd, do čtení prvních stránek jsem se musela nutit. Naštěstí se potom děj rozproudil, ale závěr byl stejné zklamání jako začátek. Čekala jsem asi něco, z čeho bych si sedla na zadek...a ono nic. První díl byl podle mě určitě lepší.

23.10.2020 3 z 5

Temná krása Temná krása Mary E. Pearson

Tento díl mi oproti ostatním přišel slabší. Čekala jsem nějaký velkolepý závěr, tak dlouho očekávanou "válku" a místo toho jsem dostala rychlé shrnutí na pár stránkách... Přišlo mi, jakoby to autorka už chtěla co nejdříve ukončit.

15.10.2019 3 z 5

Rebelové vln Rebelové vln Sara Raasch

Na začátku knihy jsem tak trochu trpěla. Žádná akce, postavy nic moc a plno politiky... Naštěstí se to rozjelo a všechny dílky skládačky pomalu začínaly zapadat do sebe. Kapitoly s Benem byly o něco méně záživné, ale i jeho jsem si nakonec oblíbila. Závěr byl perfektní, škoda, že to skončilo v tom nejlepším...

05.08.2019 4 z 5

Karmínové pouto Karmínové pouto Rosamund Hodge

První díl se mi moc líbil, ale z tohohle jsem byla trošku zklamaná. Postavy mi taky nepřirostly k srdci, Rachelle jsem vyloženě neměla ráda. Příběh sám o sobě má podle mě velký potenciál, ale v rukou autorky ho ztratil. Jakoby autorka hledala něco, z čeho si my, čtenáři, sedneme na zadek, ale akorát se do toho zamotala.

21.07.2019 2 z 5

Tisíc kousků tebe Tisíc kousků tebe Claudia Gray (p)

Celková knížka na mě udělala dobrý dojem... Ze začátku jsem měla problém se začíst, příběh mi začal připadat zajímavý až od záležitostí v Rusku. Moc se mi líbí myšlenka, že vás nějaká malá věcička hodí do úplně jiné dimenze, kde to jste, ale zároveň nejste vy. Ale musím se přiznat...když hloubám nad věcmi, jako je cestování časem, nebo cestování mezi dimenzemi, doslova se mi škvaří mozek :D Postavy byly sympatické a velmi mě překvapil závěr. Těším se na další díl.

01.11.2018 4 z 5

Dreamologie Dreamologie Lucy Keating

Neuvěřitelně lehké a ověžující čtení. Nad ničím jsem nemusela přemýšlet, hlavní hrdinové byli sympatičtí a mile mě překvapily sny mezi kapitolami. Taky bych chtěla sny jako Alice :)

27.08.2018 3 z 5

Krutá krása Krutá krása Rosamund Hodge

Miluju krásku a zvíře, takže bylo jasné, že si tuhle knížku prostě musím přečíst. A vůbec jsem nebyla zklamaná. Příběh měl rychlý spád, byl plný zvratů a překvapení. Ale na konci jsem si připadala trochu jako zmatená lesní včela. Autorka to na mě vysypala všechno najednou a já jsem doopravdy musela dlooouho přemýšlet, než jsem si vše poskládala dohromady… Možná mi to přišlo až trošku překombinované. Každopádně dost dobrá knížka :)

08.06.2018 4 z 5