Marla Online Marla komentáře u knih

Křižáci Křižáci Henryk Sienkiewicz

Už dlouhé roky moje oblíbená četba, velice ráda se k ní vracím.

09.03.2022 5 z 5

Provence - škola provensálské kuchyně Provence - škola provensálské kuchyně Gui Gedda

Skvěle zpracovaná kuchařka plná lákavých receptů vonících kořením a bylinkami. Moc dobře se podle ní vaří.

09.03.2022 5 z 5

Vražda po plese Vražda po plese Ngaio Marsh

Roztomilá detektivka. Na jednu stranu je společensky nepřijatelné říct, že byl člověk na toaletě, na druhou stranu je společensky žádoucí pálit jedno cigáro od druhého. Inu, časy se mění, na čtivosti knihy to nic nemění.

06.03.2022 5 z 5

Vražda v sanatoriu Vražda v sanatoriu Ngaio Marsh

Mnoho podezřelých, mnoho politiky, nemocniční prostředí a celkem slušné množství podivínů. Dobré čtení s překvapivým závěrem.

26.02.2022 4 z 5

Vážná chyba Vážná chyba Ngaio Marsh

Takový divný překlad, některé věty vůbec nedávaly smysl. Nějak jsem se nemohla začíst, příběh se rozběhl až ve druhé polovině a konec byl ve stylu thrilleru. Málokdy jsem z autorčiných knih tak rozpačitá..

24.02.2022 3 z 5

Smrt a tančící sluha Smrt a tančící sluha Ngaio Marsh

Záplava sněhu, hromada divných hostů v divném sídle excentrického majitele. Nějak jsem celý případ vůbec nepochopila, ale četlo se to hezky.

14.02.2022 4 z 5

Smrt v Delfínu Smrt v Delfínu Ngaio Marsh

Hezká anglická detektivka z divadelního prostředí. Jedna ze série s elegantním Roderickem Alleynem, čtení které mě nezklame.

14.02.2022 5 z 5

Zorka na prázdninách Zorka na prázdninách Fringilla (p)

Na půdě u rodičů byla kdysi skříň plná krásných starých dětských knížek. Každé prázdniny jsem se probírala tou krásou a pak jsem četla a četla....ach, to bývaly časy! Zorka na prazdninach patřívala k oblíbeným. Pak šla léta, spousta knížek ze skříně se ztratila a zapomněla jsem na ně. Před časem jsem si na jedno zhýčkané děvčátko, které prožilo krásné prázdniny na venkově vzpomněla a dávno zapomenutou knížku sehnala. Zhltla jsem ji za jedno odpoledne, stejně jako kdysi a stejně jako kdysi jsem si čtení užila. Laskavě napsané, chvála přírody.

14.02.2022 5 z 5

S tebou mě baví svět S tebou mě baví svět Marie Poledňáková

Svižný a vtipný příběh, stejně jako je vtipný a svižný i film. Muži jsou prostě z Marsu a ženy z Venuše :)))

30.01.2022 5 z 5

Máma není služka, máma je dáma Máma není služka, máma je dáma Marek Herman

Velmi milá a vtipná knížka, ideální čtení pro dobrou náladu i zamyšlení. Měla jsem ji půjčenou, usoudila jsem, že je to druh literatury který chci mít doma, takže už ji mám koupenou.

28.01.2022 5 z 5

Pipi Dlouhá punčocha (4 příběhy) Pipi Dlouhá punčocha (4 příběhy) Astrid Lindgren

Po podlaze ani krok byla kdysi po přečtení této knížky velice oblíbená hra nás holek co jsme spolu kamarádily:). A dodnes mám knihu v knihovně v řadě oblíbených, čas od času ji vytáhnu a s chutí znovu přečtu, i když je to tak hrozně dlouho co jsem ji četla poprvé.... A ne, nepřipadám si hloupě, že čtu knížky pro děti.

16.01.2022 5 z 5

Dvojitá vražda Dvojitá vražda Stanislav Češka

Zajímavě zamotaný příběh, hezky se to četlo.

08.01.2022 4 z 5

Saturnin se představuje Saturnin se představuje Miroslav Macek

Velice příjemné a pohodové čtení. Člověk zjistí, že i fenomenální sluha Saturnin se nevyskytl, ale narodil, že chodil do školy, že veškeré své dovednosti opravdu umí a že dělat sluhu je pro něj zábava.:)). Moc hezky napsané, kdyby náhodou bylo nějaké pokračování, byla bych ráda.

08.01.2022 5 z 5

Vražda kvete v každém věku Vražda kvete v každém věku Josef Pavlín

Hlavní hrdina, stárnoucí sukničkář/nevím proč, ale představovala jsem si ho jako Tila Schweigera ve filmu Bolest bez příčiny :))) /se přimotá k případu tak neuvěřitelnému, že jsem se při čtení nejdřív skvěle bavila a pak mi bylo trochu smutno/ne tedy nad vyřešením, ale nad celou zápletkou /. V každém případě je knížka moc hezky napsaná a kdo má rád netuctové ctivo, vřele doporučuji :)))

02.01.2022 5 z 5

Jak se evropští národové v Americe vdávají a žení Jak se evropští národové v Americe vdávají a žení Morris Salmonson

Zajímavý a docela zábavný dobový dokument, zvláště část věnovaná velkým věkovým rozdílům mezi partnery.

31.12.2021 3 z 5

Saturnin zasahuje Saturnin zasahuje Miroslav Macek

Společnost se přesunula z léta u dědečka na zasněžené svahy. Zápletky jsou zábavné, pan Oulický je stále natvrdlý, ještě že je na scéně Saturnin. Hezké čtení, bavila jsem se.

31.12.2021 5 z 5

Saturnin se vrací Saturnin se vrací Miroslav Macek

Fakt jsem se bavila. Pro mě je to vtipná oddychovka a líbí se mi rozšíření party starých známých o strýce Františka, to je dobrej řízek :))).

30.12.2021 5 z 5

Mé dětství v socialismu Mé dětství v socialismu kolektiv autorů

Zavzpomínala jsem na své dětství za normalizace a jsem nesmírně vděčná rodičům, protože jsem tu divnou dobu prožila jako spokojené dítě, které to, že se o některých věcech nemluví vnímalo jako hru na tajemství.

29.12.2021 3 z 5

Americký klub českých dam Americký klub českých dam Hana Parkánová-Whitton

Velice zajímavá kniha, moc mě potěšily pasáže věnované paní Anně Náprstkové, , to musela být výjimečná žena!

27.12.2021 5 z 5

Záskok za pánaboha Záskok za pánaboha Pavel Jansa

Zajímavá detektivka o časech na tak dávných, docela dobře se to četlo. Člověk si při tom vzpomene na pár vysoce vážených šmejdů kteří byli ve šplhání po cizích zádech úplní šampioni...

24.12.2021 5 z 5