Marla Marla komentáře u knih

Specialistka Specialistka Stephenie Meyer

Přečetla jsem několik stránek, pak už jsem jen listovala. Nebavilo, nedočteno, rychle vráceno do knihovny.

12.07.2024 2 z 5

Jak spadnout přes palubu Jak spadnout přes palubu Emmy Abrahamson

No, šlo to, dočetla jsem, ale že bych ji ještě někdy zase musela číst, to fakt ne....

11.07.2024 3 z 5

Druhé jaro Mimi Tulipanové Druhé jaro Mimi Tulipanové Susanna Kubelka

Zase jsem se nechala nachytat. Knihy od této autorky nemám ráda, žádná se mi ještě nelíbila a přece jsem tomuto dílu dala šanci. No to jsem si dala! Něco tak hrozného jsem se už dlouho nepokoušela číst. Naštěstí půjčeno a rychle vráceno. Nedá se nic dělat paní Kubelko, vaše knihy pro mě prostě nejsou to pravé.

21.02.2024

Život v Paříži, můj splněný sen Život v Paříži, můj splněný sen Lisa Anselmo

Zpočátku poněkud uplakané, ovšem při dalším čtení zjistíte, jak velice důležité jsou zdravé rodinné vztahy a jak velkou paseku dokáže nadělat manipulativni, být blízká osoba. A moc jsem držela autorce palce, aby se jí povedlo začít žít svůj opravdový život.

21.01.2024 5 z 5

Anglické hodiny Anglické hodiny Henry James

To bylo tak upovídané, až to bylo nudné. Přemíra slov při čtení spíše rušila, těžko jsem se soustředila.

06.12.2023 3 z 5

Jak si vypěstovat na anglické zahrádce českého trpaslíka Jak si vypěstovat na anglické zahrádce českého trpaslíka Hana Parkánová-Whitton

Milá a pohodová oddychovka.

03.12.2023 5 z 5

Jak se po anglicku vytratit v Anglii Jak se po anglicku vytratit v Anglii Hana Parkánová-Whitton

Klidná, milá a laskavá knížka, ideální na nedělní povalování na gauči.

05.11.2023 5 z 5

Vzduch zdarma a jiné prózy Vzduch zdarma a jiné prózy Sinclair Lewis

Knihu jsem našla v knihobudce na jednom nádraží, při čekání na vlak jsem ji prolistovala , než jsem dojela do cílové stanice část přečetla a doma dočetla zbytek. Kniha už u nás doma zůstala, je v dobré společnosti vedle Babbita a Bethel Merridayové.

01.11.2023 5 z 5

Expedice Peking 40.000 km (1. část) Expedice Peking 40.000 km (1. část) Petr Hošťálek

Prostě je potřeba plnit si své sny...

19.07.2023 5 z 5

Božka Božka Ivo Toman

Takové docela zbytečně knižně vydané cosi. Půjčila jsem si to, rychle přečetla, rychle vrátila, podruhé číst nebudu, děkuji pěkně.

26.02.2023 1 z 5

Vzpoura goliardů Vzpoura goliardů Vlastimil Vondruška

Nedočetla jsem, nebavilo mě to.

15.02.2023

Bota v písku Bota v písku Jaroslav Kuťák

Je to taková docela vtipná blbost - něco jako Steve Carella mixnutý detektivem Klubíčkem s velkou polevou učebnice golfu. Ale jo, docela se to dalo....

15.12.2021 3 z 5

Tam za velkou louží hejno supů krouží Tam za velkou louží hejno supů krouží Agáta Kestřánková

Úžasně vtipné, košatě napsané westernové povídky. Válela jsem se smíchy nad autorčinou fantazií a trochu jí záviděla, jak neotřele dokázala zpracovat na první pohled obyčejné zápletky.

12.12.2021 5 z 5

Habsburkové bez říše Habsburkové bez říše Dieter Kindermann

Kniha mě zklamala. Stokrát omleté historické události, nic moc nového se čtenář nedozví a jaksi z toho čišelo chlubivé "heč, já se kamarádím s Habsburky!"

12.11.2021 2 z 5

Zapomenutá smrt Zapomenutá smrt Stanislav Češka

Sice jsem si občas připadala, že čtu znova první díl, tak se některé věty a situace opakovaly ale nakonec to bylo docela vtipné čtení. Jen si budu muset přečíst, co vše se událo mezi prvním a /zatim/posledním dilem:))).

07.10.2021 4 z 5

A pak uvidíš... A pak uvidíš... Jan Boháč

Já nějak nevím, nemohla jsem se začíst, příběh mi připadal dost chmurný a depresivní, dočetla jsem zhruba dovoz třetin a zbytek jsem - přiznám se - jen prolistovala. Snad někdy příště.....

05.06.2021 2 z 5

Filé z platýse Filé z platýse Gerald Durrell

Ideální dovolenkové čtení. Povídky od člověka, který si splnil své sny.

02.05.2021 5 z 5

Mimi z Nového Bohumína, Československo: Mladá žena, která přežila holokaust. Příběh Mimi Rubin 1938-1945 Mimi z Nového Bohumína, Československo: Mladá žena, která přežila holokaust. Příběh Mimi Rubin 1938-1945 Fred Glueckstein

Život Mimi Rubin vypsaný ve strohých, krátkých větách. Rozvitá a košatá souvětí by neunesla tíhu všeho, co musela prožít.

28.03.2021 5 z 5

Žít v New Yorku Žít v New Yorku Miroslav Holub

Nudné, nedočteno......

01.02.2021 2 z 5

Noční život v ZOO Tábor: aneb jak surikata Máňa poznává své kamarády Noční život v ZOO Tábor: aneb jak surikata Máňa poznává své kamarády Evžen Korec

V podstatě přepis knihy "Jak jsem zachránil Zoo Tábor" pro děti, doplněna dětskými výtvarnými dílky. I děti se mohou dozvědět jakou práci dá nápad pořídit si zoologickou zahradu.

26.01.2021 3 z 5