Marla komentáře u knih
Chvilku vaříte různé dobroty, chvilku renovujete dům, chvilku cestujete po Toskánsku....čas strávený se směsí úvah a zápisků o životě v Toskánsku byl čas mile a příjemně strávený.
No, příběh byl zajímavý, nicméně dost hrozně napsaný a ke všemu jsem v textu našla dost pravopisných chyb/asi to neviděl korektor/. Takže díky, jednou mi to stačilo....
Hezky jsem si početla, na knize je vidět že se autorka inspiruje Dickem Francisem. Zrovna jsem začala druhým dílem, ale první díl a další dva navazující mám slíbené od Ježíška:), tak už se těším. Knihy od této autorky se budou líbit příznivcům dostihových příběhů.
Nebavilo mě to, nedokázala jsem se začíst, takže nedočteno a rychle vráceno do knihovny.
Velmi hezké a vtipné vyprávění o tom, že když se chce, tak to jde:)).
Velice milé a poklidné vyprávění dámy, která měla to štěstí, že se narodila do aristokratické rodiny a zná britskou královskou rodinu, ale nijak jsem ji to při čtení nezáviděla. Rozhodně ne ty nepříjemnosti, peripetie a těžkosti, kterými měla život přímo přecpaný.
Přihlouplá a nudná knížka. Příběh se tváří jako detektivka, ale spíše je to parodie a ke všemu je v ní dost chyb.
Moc hezký cestopis, psaný s láskou a odhodláním plnit a splnit si sny.
Blbina, sice docela zábavná, ale celkem zbytečně vydána tiskem. Jediné co se mi líbilo, byla pěkná čeština bez chyb.
Upovídaná a moc hezká knížka o chamtivosti, závisti, omezenosti, zbabělosti a dalších celkem běžných lidských vlastnostech. Samozřejmě se tam také vyskytla statečnost, skromnost, pravdivost a nějaká ta láska, aby to bylo vyvážené! Velice příjemné čtení!
Dialogy pro klarinet, cimbál a bicí nástroje, pamatuji se na televizní verzi, myslím že dokonce černobílou. Toto je spíše povídka, na rozdíl od ostatních exnerovek opravdu krátká, ale napínavá je stejně a Michal Exner opět exceluje.
Tuhle sérii čtu napřeskáčku, jak se mi podaří jednotlivé knihy sehnat. Není to špatné čtení, oddychové a moc se u něj nesmí přemýšlet, jinak by si člověk ukroutil hlavu nad některými nelogičnostmi. No ale - u pohádek se také nehledá logika, což?
Pomalu se prokousávám sérií a jednotlivé příhody mě baví. Občas je to tedy trochu těžkopádně čtení, někdy kroutim hlavou nad tím, co si bývalá řádová sestra dovolí, ale jako oddychovka, proč ne.
Tedy humorné to nebylo ani za mák, spíš nudné a hlavní hrdinka byla hrozná pipina....knížka mě nebavila a spíš jsem ji jen prolistovala.
Při tom, co se dnes děje ve světě, je to taková docela uvěřitelná fantasmagorie. Celkem se člověk i zasměje, pokud ho ovšem nechytne křeč do krku, od poměrně častého kroucení hlavou....
Ale jo, přečíst se to dalo, stačilo mi na to jedno odpoledne..
Báječné čtení. Obzvláště doporučuji ctěné obci čtenářské povídku Výtečný berní objekt. Slovní obrat princezna na luštěnině u mě způsobil hlasitý řehot, taktéž mnohé další slovní obraty. Knížka útlá, velmi zábavná, jsem ráda, že jsem ji objevila.