marli58 marli58 komentáře u knih

Děvčátko Děvčátko Martin Goffa

Pokud někde budete fandit pachateli, aby se mu vše zamýšlené povedlo, tak tady.
Napínavý příběh o tom, jak zoufalý otec vzal spravedlnost do svých rukou.
Přesně to popsal Reat - palec nahoru!!!

02.01.2024 5 z 5

Vraní oko Vraní oko Michaela Klevisová

Opět povedená detektivka a navíc z jižní Moravy... Děj a postavy zajímavé, prostředí příjemné a vraha jsem neodhalila. Doporučuji.

07.09.2023 5 z 5

Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Super! Tajemné prostředí, sněhová bouře, tma, vítr, brrr. Někdy jsem se bála i zhasnout ;).

Zahrada Zahrada Petra Dvořáková

Těžké téma. Ze začátku jsem doufala, že hlavní hrdina se dočká aspoň trochy štěstí. Osud by silnější.

05.08.2023 4 z 5

Hlas kukačky Hlas kukačky Hana Marie Körnerová (p)

Příběh z 2. světové války. Víte, že se válka chystá, že bude a že je. Ale jen jako rám obrazu. (Pro ty, co válečné příběhy nemusí.) Moc se mi líbilo zasazení konkrétních historických událostí do děje jako připomenutí. Nemá to chybu :). Velmi na mě zapůsobilo poděkování prarodičům v úvodu: Říkali, že na některé věci se zapomenou nesmí už pro to, aby se nemohly opakovat. Protože plynoucí čas vždycky nahrává viníkům a lidská paměť je krátká.

24.09.2019 5 z 5

Hora mezi námi Hora mezi námi Charles Martin

Krásný příběh, velice čtivě napsaný a opravdu překvapivý konec s kapesníkem :-). (Ale upřímně, tolik dní v mrazu a ledu, těžká zranění, bez jídla a léků - trochu sci-fi ;).)

22.06.2018 4 z 5

Nebe nad Perninkem Nebe nad Perninkem Štěpán Javůrek

Pěkná oddechovka. Těžko se mně věřilo tomu, že by se z tak těžké závislosti dostal sám.

17.12.2024 3 z 5

Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Štěpán Javůrek

Krásné čtení. Všechny pocity z knihy jsou tak autentické. Člověk cítí tu naději z nové budoucnosti a trápí se s hrdiny kvůli bezohlednému rozhodování člena rudé gardy o jejich životech. Doporučuji a určitě si přečtu druhý díl.

17.12.2024 5 z 5

Esterčini otcové Esterčini otcové Hana Radulić

Co k tomu napsat... Příběh o těžké době, ještě těžším rozhodování, o tom, co všechno může člověk vydržet a neobvykle vykreslený krásný vztah biologického i adoptivního otce k dceři. Připomínání těchto hrůz je stále potřebné.

22.09.2024 5 z 5

Ďáblova cesta Ďáblova cesta Robert Bryndza

Opět výborná detektivka s Kate Marshall a jejím společníkem Tristanem Harperem. A jako vždy velmi příjemné zpracování knihy - sazba, řádky, vazba a bez chyb.

05.08.2023 5 z 5

Jelení vršek Jelení vršek Hana Marie Körnerová (p)

Pěkné, milostná linka je tedy velmi předvídatelná, ale krásná. Skvělé historické prostředí. Jedna hvězda dolů za nesmyslná slova v textu, kdy je nutné odhadovat, co tam má správně být. A dokonce i hrubka! Není na korektory?

20.06.2023 4 z 5

Kdo jinému jámu kopá Kdo jinému jámu kopá Marie Rejfová

Taková lehká oddechová detektivka s vtipnými vzpomínkami na komentáře babičky, kde nechybí i láska.

11.04.2023 3 z 5

Její konec Její konec Shari Lapena

Velmi dobře se čte a nutí k pokračování v četbě. Přiznávám, že jsem už cítila únavu Stephanie sama na sobě a nepůsobilo to moc příjemně.

06.03.2023 4 z 5

Případ pro exorcistu Případ pro exorcistu Michal Sýkora

Ano, dobrá česká detektivka. Navíc jsem viděla televizní zpracování a tak knižní Marie Výrová se plně ztotožnila s Klárou Melíškovou. I s jejím hlasem. Super.

05.10.2021 5 z 5

Zapomenutá zahrada Zapomenutá zahrada Kate Morton

Úžasně vystavěný příběh, kam informace přitékají ze tří časových rovin. Při čtení je třeba se plně soustředit, aby jste se neztratili ve skládání a řešení celého příběhu. Moc se mi líbí, že vše je přesně vyřešeno a vysvětleno. Můžu jen doporučit!

18.01.2021 5 z 5

Kroky vraha Kroky vraha Michaela Klevisová

Je to má druhá kniha od autorky, co se týká detektivek se vztahovými příběhy a zase se mně moc líbila. (První byla Dům na samotě). Když připočtu tři povídkové knihy o zvířátkách a hlavně kočkách, tak zařazuji autorku mezi oblíbené. Určitě si přečtu i další :).

29.09.2020 5 z 5

Porodní bábou proti své vůli Porodní bábou proti své vůli Patricia Harman

Opravdu úspěšné pokračování Porodní báby od řeky Hope. Tentokrát je hlavní hrdinkou kamarádka porodní báby Patience Becky, která se po několika letech vrátila zpátky s doktorem Blumem do Západní Virginie. Příběh se odehrává v těžkém období velké hospodářské krize, kdy bylo 40% amerických obyvatel nezaměstnaných. A přesto bylo třeba se postarat o rodící se novou generaci. Líbil se mně vztah mezi rodinou Patience a Becky a postupný vývoj vztahu mezi Becky a Blumem. Velmi zajímavé jsou i popisy jednotlivých porodů a všech tomu přítomných, často i malých dětí. Pravdivý je úvodní citát: Život umí být těžký, ale budeme-li se držet za ruce, zvládneme společně přebrodit řeku.

06.08.2019 5 z 5

Dopis Dopis Kathryn Hughes

Zajímavý příběh ve dvou časových rovinách, hodně fyzického i psychického násilí, ale i hodně lásky a přátelství. Nelítostné chování otce, pro kterého byla jeho pověst důležitější, než život dcery. V té době patrně ze strachu o živnost. Kruté chování manžela Tiny a její těžký život s alkoholikem, od kterého se ale dovedla nakonec odpoutat. Konec je šťastný. Sice ne pro všechny, ale takový je život. Čtení mě bavilo.

Chata ve Švýcarsku Chata ve Švýcarsku Julie Caplin

Pěkný romantický příběh plný čokolády, dortů, sýrů a dobrého jídla. Švýcarsko je vykresleno velmi lákavě. Perfektní relaxační četba. Opět krásná obálka.

14.06.2022 4 z 5

Mlha nad Shadow Sands Mlha nad Shadow Sands Robert Bryndza

Prostě Bryndza! Druhý případ Kate Marshallové se také četl moc dobře a bavil mě. Už se těším na třetí :).

14.09.2021 4 z 5