marli58 komentáře u knih
Pokud někde budete fandit pachateli, aby se mu vše zamýšlené povedlo, tak tady.
Napínavý příběh o tom, jak zoufalý otec vzal spravedlnost do svých rukou.
Přesně to popsal Reat - palec nahoru!!!
Opět povedená detektivka a navíc z jižní Moravy... Děj a postavy zajímavé, prostředí příjemné a vraha jsem neodhalila. Doporučuji.
Super! Tajemné prostředí, sněhová bouře, tma, vítr, brrr. Někdy jsem se bála i zhasnout ;).
Těžké téma. Ze začátku jsem doufala, že hlavní hrdina se dočká aspoň trochy štěstí. Osud by silnější.
Příběh z 2. světové války. Víte, že se válka chystá, že bude a že je. Ale jen jako rám obrazu. (Pro ty, co válečné příběhy nemusí.) Moc se mi líbilo zasazení konkrétních historických událostí do děje jako připomenutí. Nemá to chybu :). Velmi na mě zapůsobilo poděkování prarodičům v úvodu: Říkali, že na některé věci se zapomenou nesmí už pro to, aby se nemohly opakovat. Protože plynoucí čas vždycky nahrává viníkům a lidská paměť je krátká.
Krásný příběh, velice čtivě napsaný a opravdu překvapivý konec s kapesníkem :-). (Ale upřímně, tolik dní v mrazu a ledu, těžká zranění, bez jídla a léků - trochu sci-fi ;).)
Pěkná oddechovka. Těžko se mně věřilo tomu, že by se z tak těžké závislosti dostal sám.
Krásné čtení. Všechny pocity z knihy jsou tak autentické. Člověk cítí tu naději z nové budoucnosti a trápí se s hrdiny kvůli bezohlednému rozhodování člena rudé gardy o jejich životech. Doporučuji a určitě si přečtu druhý díl.
Co k tomu napsat... Příběh o těžké době, ještě těžším rozhodování, o tom, co všechno může člověk vydržet a neobvykle vykreslený krásný vztah biologického i adoptivního otce k dceři. Připomínání těchto hrůz je stále potřebné.
Opět výborná detektivka s Kate Marshall a jejím společníkem Tristanem Harperem. A jako vždy velmi příjemné zpracování knihy - sazba, řádky, vazba a bez chyb.
Pěkné, milostná linka je tedy velmi předvídatelná, ale krásná. Skvělé historické prostředí. Jedna hvězda dolů za nesmyslná slova v textu, kdy je nutné odhadovat, co tam má správně být. A dokonce i hrubka! Není na korektory?
Taková lehká oddechová detektivka s vtipnými vzpomínkami na komentáře babičky, kde nechybí i láska.
Velmi dobře se čte a nutí k pokračování v četbě. Přiznávám, že jsem už cítila únavu Stephanie sama na sobě a nepůsobilo to moc příjemně.
Ano, dobrá česká detektivka. Navíc jsem viděla televizní zpracování a tak knižní Marie Výrová se plně ztotožnila s Klárou Melíškovou. I s jejím hlasem. Super.
Úžasně vystavěný příběh, kam informace přitékají ze tří časových rovin. Při čtení je třeba se plně soustředit, aby jste se neztratili ve skládání a řešení celého příběhu. Moc se mi líbí, že vše je přesně vyřešeno a vysvětleno. Můžu jen doporučit!
Je to má druhá kniha od autorky, co se týká detektivek se vztahovými příběhy a zase se mně moc líbila. (První byla Dům na samotě). Když připočtu tři povídkové knihy o zvířátkách a hlavně kočkách, tak zařazuji autorku mezi oblíbené. Určitě si přečtu i další :).
Opravdu úspěšné pokračování Porodní báby od řeky Hope. Tentokrát je hlavní hrdinkou kamarádka porodní báby Patience Becky, která se po několika letech vrátila zpátky s doktorem Blumem do Západní Virginie. Příběh se odehrává v těžkém období velké hospodářské krize, kdy bylo 40% amerických obyvatel nezaměstnaných. A přesto bylo třeba se postarat o rodící se novou generaci. Líbil se mně vztah mezi rodinou Patience a Becky a postupný vývoj vztahu mezi Becky a Blumem. Velmi zajímavé jsou i popisy jednotlivých porodů a všech tomu přítomných, často i malých dětí. Pravdivý je úvodní citát: Život umí být těžký, ale budeme-li se držet za ruce, zvládneme společně přebrodit řeku.
Zajímavý příběh ve dvou časových rovinách, hodně fyzického i psychického násilí, ale i hodně lásky a přátelství. Nelítostné chování otce, pro kterého byla jeho pověst důležitější, než život dcery. V té době patrně ze strachu o živnost. Kruté chování manžela Tiny a její těžký život s alkoholikem, od kterého se ale dovedla nakonec odpoutat. Konec je šťastný. Sice ne pro všechny, ale takový je život. Čtení mě bavilo.
Pěkný romantický příběh plný čokolády, dortů, sýrů a dobrého jídla. Švýcarsko je vykresleno velmi lákavě. Perfektní relaxační četba. Opět krásná obálka.
Prostě Bryndza! Druhý případ Kate Marshallové se také četl moc dobře a bavil mě. Už se těším na třetí :).