marli58 komentáře u knih
Ale jako oddychovka dobré. Přišlo mně trochu (možná dost) přehnané, co hrdinka všechno sama zvládla. Obdiv. Užila jsem si s ní i její cestování a poznávání kraje.
Pokračování rodinné ságy se opět moc hezky čte. Přesto, že už se asi s pokračováním nepočítalo. Tím, že od přečtení 3. dílu uplynula nějaká doba, tak jsem se trochu ztrácela v některých jménech - kdo je kdo a ke komu patří. Možná by už na začátku knihy nebyl špatný rozepsaný rodokmen. Určitě stojí za přečtení a je to další plnohodnotný díl do série z historie o době hospodářské krize. A vypadá to, že sága bude pokračovat...
Pěkné... Je to věčný zápas dobra a zla. Zášť, závist, náboženský fanatismus. I tam se ale dají najít dobří lidé a přes nepřízeň osudu vznikne krásný vztah mezi hlavními hrdiny. Líbil se mi popis života na francouzském venkově a ve městě koncem 19. století.
(SPOILER) Smutný příběh, neřešená traumata. Proč??? Jak se může vlastní otec takto zachovat? Matka? Jak mohla být tak sobecká? Kniha ve mně vyvolává plno otázek a konec na ně neodpoví... Nemám ráda otevřené konce příběhů, ale tento jsem si domyslela pozitivně :).
Zajímavý příběh napsaný zvláštním způsobem. Dalo by se říct zpravodajsky. Krátké stručné věty. Přesto je napsaný citlivě a uvěřitelně. A konec... Mám pocit, že pro Zuzanu byl dobrý. Doporučuji.
Detektivní příběh je zajímavý i napínavý, ale ty severské názvy měst, vesnic a ostrovů... Název holandského ostrova (nějak na S... navíc zmiňovaný na každé stránce nejmíň 5x) mě bude strašit ještě dlouho :D.
Ano, dobrá česká detektivka. Navíc jsem viděla televizní zpracování a tak knižní Marie Výrová se plně ztotožnila s Klárou Melíškovou. I s jejím hlasem. Super.
Knihy Julie Caplin mě lákají svým cestovatelským základem. Tady je ještě navíc přiblížení japonské rodiny a jejich všedního života, přiblížení čajového obřadu, důležitost japonských zahrad a poznávání nejznámějších památek. Na druhé straně romantická linka se mně moc nelíbila. Mladá žena a protivný chlap, který je protivný po větší část příběhu. Ještě že ho nakonec láska promění :D.
Prostě Bryndza! Druhý případ Kate Marshallové se také četl moc dobře a bavil mě. Už se těším na třetí :).
Jen aby, řekla moje žena byla prostě super (měla jsem z knihovny a chtěla bych ji mít doma k občasnému počteníčku :D), ale tahle... Nevím. Přečetla jsem větší polovinu, ale bavila mě jen občas. A pak už to nějak nešlo. Nevím proč. Někdy jsem nerozuměla složitému vyjmenovávání názvů obrazů. Mělo to být poučné, nebo zábavné? Určitě zkusím nějakou jinou, třeba tu "s křesílky" :D.
Docela zajímavý příběh, který začíná tam, kde většinou vše končí... Místo svatby pohřeb. Pak si hrdinka začíná budovat nový život a najednou může být všechno jinak. Pátrání v Mexiku je působivé.
Hezká oddychovka. Zjistila jsem, že je to druhý díl série. Musím sehnat další :).
Několik dní po přečtení na ni nemůžu přestat myslet a pokud o ní někomu vyprávím, naskakuje mně husí kůže. Dneska už ani nikoho nenapadne, že se to nemuselo povést... Proto děkuji paní Mornštajnové za tuto mrazivou připomínku a doporučuji k přečtení všem, kteří už trochu zapomněli a všem, kteří tuto dobu nezažili.
Už jsem měla chuť knihu odložit... Dost mě ta namyšlená Louise štvala. Ale vydržela jsem a nakonec jsem se seznámila z velkou částí americké historie od konce 19. století až po 80. léta 20. století - prohibice, prudérnost, rasová nesnášenlivost, hrůza z prozrazení homosexuality a rozporuplné vnímání antikoncepce, válečné období a srovnávání života na malém městě a v New Yorku. A to celé zasazené do zajímavého životního příběhu Cory, dívenky ze sirotčince. Pěkné.
Po knihách TKV sáhnu, když si chci odpočinout. Takže. Bylo to docela příjemné čtení se zajímavým výletem do Francie... A tam bych to téma podržela. Je toho ještě spousta nedopovězeného. Možná by to sneslo i druhý díl. Ten první se mohl jmenovat Klára a ten druhý teprve Julinčina pekárna :D.
Úžasný příběh... Dvě časové roviny, láska, napětí, zajímavé prostředí a happyend :).
Fakt povedené!!! Má to spád, napínavé, za dva dny přečtené (škoda) a prostě doporučuji k přečtení ;).