marli58 marli58 komentáře u knih

Osudy porodní báby Osudy porodní báby Sabine Ebert

Přála bych si víc historie a méně neuvěřitelných zmrtvýchvstání rytíře Christiana.

18.05.2021 3 z 5

Jen aby, řekla moje žena Jen aby, řekla moje žena Michael Třeštík

Trefné postřehy, skvělé sebehodnocení = humor na úrovni. Doporučuji na zlepšení nálady :D.

28.04.2021 4 z 5

Mama Mama Táňa Keleová-Vasilková

Příběh ze života a o životě. Současný příběh o rodinných problémech a radostech. Vztahy dětí a rodičů. Žádný zbytečný balast, dobře se čte a stále chcete pokračovat, takže přečteno za dvě odpoledne.

05.04.2021 4 z 5

Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

No ano, chtěla jsem něco na odlehčení po Tajemství porodní báby... Bylo to příjemné, odpočinkové, trochu poznávací, samozřejmě hygge a lehce erotické. Děj je předvídatelný, ale to snad u romantiky i předpokládáme a jsme nakonec rády, že to tak dobře dopadlo :D.

05.04.2021 3 z 5

Tajemství porodní báby Tajemství porodní báby Sabine Ebert

Prostě drsný středověk. Ráda o této době čtu, ale tolik krutosti, zla a nespravedlnosti mě dost emocionálně vyčerpalo a do dalšího dílu se pustím později. Ale pustím...

16.03.2021 5 z 5

Rodinné klubko Rodinné klubko Táňa Keleová-Vasilková

Příběh ze života, jakých se odehrávají tisíce. Ale čte se dobře a skvěle vyplní chvíle oddechu.

15.02.2021 3 z 5

Maják na útesech Maják na útesech Marie Lamballe (p)

Mínus jedna hvězda za pomalý rozjezd... První třetina knihy - moře, skály, přílivy, odlivy, mlhy, mokro, vítr, déšť, ale je to Bretaň a popisy přírody a krajiny jsou krásné. Když už to slabší povahy vzdávají ;), začínají se vytvářet první vztahy Anne-Marie (Suzanne) s malou vesnickou komunitou a příběh začíná být velmi čtivý a "chutná" až do konce :).

15.02.2021 4 z 5

Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Krásný i drsný příběh napsaný poetickým jazykem.

04.02.2021 5 z 5

Zapomenutá zahrada Zapomenutá zahrada Kate Morton

Úžasně vystavěný příběh, kam informace přitékají ze tří časových rovin. Při čtení je třeba se plně soustředit, aby jste se neztratili ve skládání a řešení celého příběhu. Moc se mi líbí, že vše je přesně vyřešeno a vysvětleno. Můžu jen doporučit!

18.01.2021 5 z 5

Léto divokých květin Léto divokých květin Kathryn Taylor

Hodně hustá romantika - o krásných, bohatých, úspěšných... Občas (ale občas) proč ne.

10.01.2021 3 z 5

Příliš tenkej led Příliš tenkej led Zdenka Hamerová

Zvláštní detektivka, kdy se "případ" snaží objasnit sestra oběti. A není vůbec špatná.

Pekáč buchet Pekáč buchet Kateřina Petrusová

Milý příběh o vaření a pečení a nejen o nich. Součástí jsou i recepty a musím říct, že jsem u toho dostávala hlad (nebo chuť :D). Hezká oddychovka.

29.12.2020 4 z 5

Dilema Dilema B. A. Paris (p)

Velmi dobře se příběh čte vzhledem k označování kapitol jménem postavy. Tím také nutí k neustálému pokračování ve čtení dál a dál... Konec není zas až tak překvapivý a je i dost předvídatelný.

Zlodějka příběhů Zlodějka příběhů Michaela Klevisová

Fakt dobrá česká detektivka :)

29.12.2020 5 z 5

Violka: Román o hledání domova Violka: Román o hledání domova Mirka Skočílková

Příběh se moc hezky četl a pořád mě nutil pokračovat. Něco je divné, něco méně uvěřitelné, ale přesto doporučuji k přečtení. Chválím moc pěknou obálku. PS: Kdo může za ty neopravené hrubky?

Dřevěný nůž Dřevěný nůž Jiří Hájíček

Nečekala jsem, že to jsou povídky. Nějak je nevyhledávám, ale tyto jsou pěkné.

23.11.2020 4 z 5

Sněžný měsíc Sněžný měsíc Michaela Klevisová

Zase povedená česká detektivka. Někdy tam bylo trochu moc postav, ale dalo se zorientovat. Kladně hodnotím výběr prostředí.

23.10.2020 4 z 5

Plachetnice na vinětách Plachetnice na vinětách Jiří Hájíček

Musím pochválit dobře vykreslenou psychologii postav a krásnou obálku. Se vztahem s Filipem jsem vnitřně nesouhlasila, sestra Veronika se svou stálou útočností mně byla hodně nesympatická. Dočetla jsem do konce, protože jsem byla zvědavá... Zkusím další autorovy knihy.

20.10.2020 3 z 5

Kavárna na pláži Kavárna na pláži Lucy Diamond (p)

Moc pěkná oddychovka. Těším se na další díl.

06.10.2020 4 z 5

Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Trochu přelidněná oddychovka o vztazích. Ale je to docela pěkné čtení, protože mě příběhy postav a zvědavost pořád poháněly číst dál a dál. Nejlepší pořád zůstává Prvok...:)

29.09.2020 3 z 5