martianekk komentáře u knih
Dobře a srozumitelně napsaný sci-fi román české autorky a dle mého určený zejména pro teenagery. Nepostrádá fantazii, tajemno, komplikovanou zápletku a nečekané rozuzlení. Kniha se mi četla dobře.
Krásně napsaný sci-fi román. Skvělá zápletka, napínavý děj, tajemno až mystično a neočekávané rozuzlení. Dle mého názoru stojí za přečtení.
Vtipně napsaný dívčí román. Cílovou skupinou jsou náctiletí, zejména dívky. Popisuje potíže s láskou a spoustu dalších pro teenagery aktuálních situací. Pohodová, odpočinková kniha s porcí legrace.
Hezky napsaný román slovenské spisovatelky. Zabývá se aktuálním tématem a vnímám ho jako odpočinkovou literaturu k vyčištění hlavy.
Super kombinace různých žánrů a zkrácené verze čtyř knižních titulů. Je zde román, krimi i sci-fi v jedné vazbě. Četbu jsem si užila.
Hezky napsaný dívčí román zabývající se aktuální problematikou. Jednoduchý, snadno čitelný sloh, napětí a skvělé popisy emocí. Příjemné čtení zejména pro “náctileté “.
Oddechovka pro ty, kteří si chtějí vyčistit hlavu. Dotýká se okrajově aktuálních témat a to mě bavilo.
Slušně napsaný dívčí román. Má zápletku, jednoduchý děj, je ze života mladých lidí. Doporučila bych teenagerům, sama dávám přednost thrillerům a historickým románům.
Pěkně napsaný historický román. Příběh z období dávné minulosti má zápletku, udržuje čtenáře v napětí a očekávání rozuzlení. Četl se mi dobře.
Krásný román z prostředí symfonického orchestru. Hlavní hrdinka absolvuje složitou cestu za štěstím, úspěchem a láskou. Moc pěkný popis emocí a myšlenkových pochodů. Za mě stála za to.
Zajímavý psychologický román z neobvyklého prostředí polní nemocnice-oddělení psychiatrie. Krásný rozbor a vykreslení vnímání a emocí hlavních postav. Mohu doporučit.
Super oddechovka napsaná vtipným způsobem. Trochu poučná a psaná s nadhledem.
Komplikovaný a promyšlený námět; nevšední zápletka a nečekané rozuzlení. Jen sloh byl na můj vkus trochu strohý, ráda si během četby vytvářím vztah k hlavním postavám a zde se mi to nedařilo.
Tajemný psychologický thriller je moje oblíbené čtení. V této knize byl velmi slibně rozjíždějící se začátek, poté následoval pro mě trochu nudný střed a až přehnaně šokující rozuzlení. Jako celek vnímám zlatý střed.
Napínavý thriller z komunistického Ruska. Zajímavá zápletka i neočekávané rozuzlení. Na můj vkus až příliš komplikované a syrové.
Za mě mistrovsky zpracovaný thriller. Obrovská porce napětí, zajímavá zápletka, lékařské prostředí a neočekávané rozuzlení. Každopádně stojí za přečtení.
Četbu této knihy jsem si užila. Zajímavá témata: handicap, víra, stigma, láska a celkově nápaditý příběh. Občas velmi dojemné, emotivní i smutné.
Kniha určitě stojí za přečtení, dozvěděla jsem se spoustu zajímavostí. Nicméně si myslím, že je na každém, co a jak chce dodržovat. Nevnímám vše příliš úzkostlivě a snažím se používat zdravý rozum. Navíc je fajn být v obraze.
Tato novela se paní Boženě povedla. Velice srozumitelně a melancholicky napsaný příběh z období 20.století. Něžným způsobem jsou zde vykresleny třídní rozdíly, vztahy a emoce hlavních postav. Vřele doporučuji.
Opět úžasná kniha “Nejlepšího světového čtení, zkrácené verze čtyř románů. Všechny stály za to. Strhující napětí, tajemno, psychogie a výborný sloh. Drozd z ostrova Ulieta mě osobně bavil nejvíc.